Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. augusztus 22.

A legfontosabb sminkkellékek - II. rész

Előző cikkünkben már volt szó a tükör, a vattapálcika, a kozmetikai kendő, a szemöldökcsipesz és a ceruzahegyező fontosságáról. Most folytassuk a sort a a további fontos sminkkellékekről!

Alapozószivacs

Az alapozószivacs az alapozó és a korrektor felvitelére használatos. Anyaga lehet: szilikonkaucsuk, latex, habgumi. Formája is sokféle lehet: ovális, kerek, háromszög vagy ék alakú. Talán utóbbi a legjobb, mert ezzel a nehezebben elérhető arcrészekre (pl. orr) is eljuttatható az alapozó vagy a korrektor. Vásárláskor érdemes szem előtt tartani, hogy ne legyen túl tömör az alapozószivacs, mert akkor nehezebb vele dolgozni. Rendszeres mosással tartsuk tisztán.

PúderpuffniSzempilla- és szemöldökkefe

Púderpuffni

A púder felviteléhez van szükség a bársonyosan puha púderpuffnira. Ezt is mossuk ki rendszeresen, hogy a következő használatkor makulátlan legyen.

Szempilla- és szemöldökkefe

Ez egy 2-in-1 eszköz, ugyanis az egyik felén egy olyan kis fésű található, amellyel az összeragadt szempillákat választhatjuk szét, a másik felén pedig egy – szintén kicsi – kefe van, amivel például a szemöldökünket formázhatjuk. A fésű rész persze csak akkor alkalmas a szempillák szétválasztására, ha még nem száradt meg rajtuk a szempillaspirál. A kefe részre pedig, ha ráfújunk egy kis hajlakkot, és így fésüljük át a szemöldök szőrszálait, akkor azok még tovább maradnak meg katonás rendjükben.Szempilla-göndörítő

Szempilla-göndörítő

A műanyagból vagy fémből készült, puha gumijú szempilla-göndörítő többnyire hiányzik a nők sminkfelszereléséből. Pedig ez még a legrövidebb pillákat is hangsúlyossá teszi. Használata nem túl bonyolult: a még festetlen pillák tövéhez helyezzük a szempilla-göndörítőt, összenyomjuk és várunk. Kis idő elteltével elvégezzük a műveletet a másik szem pilláin is. Ha nem olyan ütős az eredmény, mint amit vártunk, akkor használat előtt a fém szempilla-göndörítőt egy hajszárítóval melengessük meg, így aztán ívesebb szempillákat kaphatunk, de manapság már létezik elektromos melegítős változat is.

Tárolás

A folyamatos tisztán tartás és maga a tárolás módja nagyon fontos követelmény, hisz még a drága és minőségi sminkeszközök sem bírják sokáig, ha nem megfelelő körülmények között kell napjaikat eltölteniük. Legjobb, ha nem hagyjuk hányódni a sminkkellékeinket, hanem egy sokrekeszes sminktáskába helyezzük őket, úgy, hogy túl sok fény, meleg vagy por ne érje őket.

Folytatjuk!

Kató Iringó

Fotók: realsimple.com,
thebodyshop.com,
teamsugar.com,
robertjonesbeauty.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Hogyan ne sminkeljünk?

Összegyűjtöttük a leggyakoribb sminkes bakikat. »»

Vörös rúzs - vadít, vagy viss...

Hogyan, és mikor használjunk vörös rúzst?»»

Hajápoló gyorskalauz

Itt az ideje, hogy a regenerálással és az ápolással foglalkozzunk!»»

Sminktrend 2014

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznünk a 2014-es sminktrendeket, akkor azt mondanánk: eklektikus.»»

Így sminkelj a partira!

Nyakunkon a Szilveszter és az új év minden nappal közelebb kerül.»»

Karácsonyi smink kisokos

Nem tudod, milyen legyen majd az ünnepi smink? Mi segítünk!»»