Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. szeptember 25.

Szemhéjfesték típusok

A szemhéjfestékek nagyon sokféle állagban kaphatók. Kenhetünk púderes, krémes, sőt folyékony szemfestéket is a szemhéjunkra. Azt is jó tudni, hogy a sötétebb árnyalatok kicsinyítik, a világosabbak pedig nagyítják a szemet. Tehát hogy könnyebb legyen választani ezek közül, íme néhány információ mindegyik fajtáról. Következzen a szemhéjfestékek osztályozása textúra szerint.

Púderes szemhéjfesték

A szemhéjpúderek nagyon népszerűek, ezért igen széles a kínálat belőlük. Kaphatóak por alakban vagy összepréselt festéktábla formában is. Léteznek matt és csillámló, gyöngyházfényű szemhéjpúderek is. Előbbit az egyenletes bőrfelszínt elérésére, utóbbit a szemöldökcsont kiemelésére szoktuk használni. A púderes szemhéjfesték felviteléhez ecset vagy szivacsos applikátor szükséges. Ha szárazon visszük fel a kívánt területre, akkor lágyabb, ha nedvesen, akkor drámaibb hatást érünk el vele. Ha ráncos a szemhéjunk, akkor ezt a szemhéjfestékfajtát ajánlunk (mert a krémes fajta például belemászhat a ráncokba).

Krémes szemhéjfesték

A krém állagú szemhéjfestékek zsíros bázisúak. Tégelyes kiszerelésben vagy kompakt formában kaphatóak. Csak úgy, mint a szemhéjpúdereknél, itt is létezik matt és csillámló, gyöngyházfényű változat. A krémes szemhéjfestéket ecsettel vagy az ujjbegyünkkel hamar felvihetjük, azonban ez a változat hamar kopik, ezért érdemes egy kis púderréteget is rátenni, így tovább fennmarad. Rossz tulajdonsága, hogy kiemeli a szemhéj ráncait, jó tulajdonsága pedig, hogy nem hullik a szembe, ezért kontaktlencsét viselőknek és érzékeny szeműeknek ajánlott, ezen kívül nedvességet is juttat a bőrbe, így száraz és idősebb bőrűek is használhatják.

Folyékony szemhéjfesték

Ez a fajta általában szépen csillog, folyékony állaga viszont miatt nehéz vele dolgozni. Legjobb, ha csak szemkihúzóként használjuk, az egész szemhéj színezésére nem igazán alkalmas. Kis ecsetet használjunk a felviteléhez.

Kató Iringó

 

Fotók: mallvibes.com,
etsy.com,
ec21.com

 

lili 2009-09-25
Olyan jók ezek az írások. Nem akartok kifesteni? Kedvet kaptam hozzá.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Ápold a kezed, színezd a körm...

Legelső lépésként add meg a formát.»»

Az öt legtrendibb smink nyárr...

Meghatározó make-up trendek a külföldi divatházak kifutójáról.»»

A 250 milliós mérföldkő

A MAC aids ellenes kampánya elérte a 250 millió dolláros mérföldkövet. »»

Without make-up

Tükröm, tükröm mondd meg nékem, ki a legszebb smink nélkül!»»

Astor must have-ek

Nyerd meg őket a FashionTime nyereményjátékán!»»

Te hogyan ápolod a sminkecset...

Hasznos tippek következnek!»»