Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. szeptember 21.

Ismered Dr. László Ernőt?

A vezető divatlapok és internetes magazinok oldalán az érdeklődő gyakran találkozhat az Erno Laszlo névvel. Számtalan hirdetés, cikk, hír szól termékeiről, csodálatos hatásukról. De ki is Dr. László Ernő, akinek a kozmetikum nevét, Magyarország pedig egy kis hírnevet köszönhet?

A cég magyar oldala szerint, ha Erno Laszlo termékeit használjuk, olyan világsztárokkal érezhetjük magunk egy közösségben, mint Madonna, Sting, Barbara Streisand, Diane Keaton vagy Yoko Ono. Úgy tűnik, a 60 éve világot látott termékeket végre Magyarországon is megismerik, így a magyar nők is érezhetik az igazi siker termékét.

A szépség angyala


De ki is volt ez kivételes tudású ember, akit a „Szépség Angyalaként” emlegetnek? Dr. László Erdélyben született és Budapesten nőtt fel. Tanulmányait a Magyar Királyi Orvostudományi Egyetem Bőrgyógyászati karán és a berlini Ferenc József Tudományegyetemen végezte. 1921-ben szerzett doktori címet.

Karrierje kezdetén a Habsburg-család egyik tagját, Stefánia hercegnőt kezelte aknés bőrproblémáival, majd a kor egyik legünnepeltebb színésznőjét, Gombaszögi Fridát gyógyította egy súlyos balesete után. Csodatévőként vált ismertté a városban, és hamarosan egy folyamatosan bővülő, leginkább arisztokratákból álló, exkluzív pácienskörre tett szert.

1927-ben nyitotta meg első Intézetét Budapesten, a Szervita téren. Bőrápolási módszerei akkoriban nagyon radikálisnak tűntek, de az otthoni használatra készített krémekkel  vitathatatlanul kiváló eredményeket ért el. A háborús készülődés elől 1939-ben Dr. László Amerikába emigrált, ahová híre már megelőzte őt.

Hollywoodban részt vett a filmipar sztárjainak kezelésében és bőrápolásában. Nem sokkal később megnyitotta világhírű az Ötödik Sugár úton lévő Intézetét New York-ban. Az Erno Laszlo Szépség Intézet olyan híres és hatalommal rendelkező szimbólum volt, hogy többszörös ajánlás volt szükséges ahhoz, hogy egy beteget egyáltalán fogadjanak. Vendégei között volt a Windsori Hercegnő, Greta Garbo, Hubert de Givenchy, Audrey Hepburn, Mrs. J. F. Kennedy, Truman Capote, Marilyn Monroe.


„The skin speaks Hungarian”


1945-ben Dr. László megkapta az amerikai állampolgárságot, bár soha nem tanult meg tökéletesen angolul. Kedvenc mondásai között volt: ,,Nekem nem is kell tudnom jól angolul, számomra a bőr mindig magyarul beszél. Az 50-es években Carl Otto designer műanyagból tervezett díjnyertes csomagolásokat a termékek számára, amelyeket modernizált formában még ma is használnak. A folyamatos termékfejlesztéseknek és minőségi termékeknek köszönhetően egy újabb nagyszerű Hungarikum öregbítheti hazánk hírnevét. Dr. László Ernő, a világ egyik legismertebb bőrgyógyász-kozmetológusa 1973-ban Svájcban hunyt el.


Az 5 elv


1. kőbe vésett alapelv – bőrdiagnosztika
2. kőbe vésett alapelv – a bőrápolás módja
3. kőbe vésett alapelv – a víz bőrmegújító képessége
4. kőbe vésett alapelv – a nap 24 órájában szükség van ápolásra
5. kőbe vésett alapelv – minden bőr egyedi

Szabados Melinda


Forrás, fotók: simonestarsai.hu/ernolaszlo,
cosmopolis.ch


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Douglas Beauty System újdonsá...

Új, csúcsminőségű arcápolási termékek a Douglastől. »»

Artemis Men-Bőrápolás férfiak...

Ismerd meg a legújabb bőrápoló termékcsaládot, amit a győzelem érzése inspirált. »»

Megújul a Douglas

Ha kíváncsi vagy, milyen változásokon ment keresztül Európa vezető szépségipari hálózata, akkor olvass tovább! »»

Mindent a szemöldökformázásró...

Mutasd az arcformád, megmondjuk, milyen szemöldök passzol hozzá!»»

ANNY-American Nail Fashion Ne...

Mostantól egy ecsetvonással a körmeidre varázsolhatod az amerikai életstílust!»»

Csak óvatosan a festéklemosóv...

Azt gondoltad a sminklemosást nem lehet rosszul csinálni? Olvass tovább, és megtudod! »»