Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

A csizmán túli cipőtrend

Abszolút nyertes idén télen a magas sarkú. De nézzünk csak körül egy kicsit jobban. Kézenfekvő még ugye a zord időjárás miatt a csizma, ez is legyen magas. Azonban az említett két alapdarabon túllépve is van élet az idei téli cipőtrenden belül. Lássuk hát, mi az, ami a kifutók szerint egyértelműen nyerő ebben a szezonban: A fűzős női cipők és a bokapántos téli szandálok.

PradaMaszkulin sikk
A mostanság annyira divatos androgün öltözködés már szinte minden határt ledöntött. Sokszor nehéz eldönteni, hogy éppen fiúkat vagy lányokat látunk-e? Ugyanúgy jelen vannak a férfiruhák jellemzői a női öltözködésben, ahogy fordítva is, és ez nem is mai jelenség. Ennek a trendnek egy kifinomultabb vonalát képviselik a nemrég megjelent fűzős női cipők, amelyek a negyvenes évek swing korszakának stílusjegyeit viselik magukon. Ezeket az erősen maszkulin cipőket viselte például Marlene Dietrich is. Ma újra nagyon elegánsak és sikkesek, különösen ceruzanadrággal mutatnak jól, így adva férfias és elegáns jelleget női viselőjének. Férfiként hordva viszont páratlanul ízlésesek. Lapos sarokkal sokkal jobban mutat, ilyet kaphatunk itthon a Vagabondnál és Anita Modatól.

Téli szandálok
Egy teljesen ambivalens fogalommal van dolgunk, hiszen a tél a hideg miatt kizárja az általában nyáron használt szandál viselését. Mégis, az atyaúristenként tisztelt tervezők megalkották ezt a trendet. És be kell vallani, nem is néz ki rosszul. Alapvető, hogy a szandál legyen magas, pántos és kerek orrú, esetleg lakk, visszaidézve ezzel a hatvanas és nyolcvanas évek cipődivatját. Ha még sikkesebbeké szeretnénk válni, akkor viseljük magas sarkú, pántos és lyukas orrú szandálunkat harisnyával. Ez eddig abszolút stílustörésnek számított, de hát változnak az idők. Mégis, ha visszafogottabban akarunk jól kinézni, akkor harisnyás lábunkat bújtassuk zárt orrú alkalmi cipőbe, amiről elengedhetetlen a bokapánt. Hiszen ez teszi igazán szexissé a női lábat. Lehet bőrből, de idén nagyon divatos a gumipántos megoldás is. Kaphatunk a Mangotól ilyen darabokat, de ha tehetjük, vásároljunk egyenesen a Pradatól. Hiszen tudjuk, az ördög is azt visel!

 
Dörnyei Marianna

Fotó: style.com
blogs.reuters.com

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

2008-as glamour

Szemhéjtus és szatén, avagy a '40-es évek divatja újra hódít Negyvenes évek? Veronika Lake, Marlene Dietrich, K...»»

Metal look

Ezüstös csillogás Az ezüst hold és az arany színű csillagok varázsa a legtöbb divattervezőt megigézte, ezért to...»»

A székszoknyák árnyékában

Esküvőkiállítás 2008 Ahogy ígértem, beszámolok az általam meglátogatott Esküvő Kiállításokon tapasztaltakról. Ő...»»

A bőr, a lélek tükre

(Sz)ép bőrben télen is! Elmúltak az ünnepek és ilyenkor sokan értetlenül állunk a tükör előtt. A karácsonyi nagy...»»

Kék a divat

A kék dominanciája Az OKI Printing Solutions és Angela Wright színszakértő közösen végzett kutatásából kiderült...»»

Turkálók

Úri muri Nem egy magazin hasábján szembesülhetünk olyan lesi fotóval, amely egy dúsgazdag hírességet ábrázol, aki...»»