Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Bohemian look

A boho a bohemianism és a bohemian angol szavak rövidítése, amely bohémságot, Sienna Millerbohém életmódot jelent. Ehhez pedig egy öltözködési stílus is kapcsolódik, amelyet boho look-nak neveznek, és ami magába foglalja a hippi stílust is a kései '60-as évekből, és amely 2008-2009 őszi-téli trendjében is vaskosan helyet foglal. A Bohemian öltözködési irányzat kissé faragatlan, szabad lelkű, hiszen e stílus képviselői arról híresek, hogy nem megszokott, egymáshoz nem túlzottan illő ruhákat viselnek. Jóllehet egy boho sosem egyenlő egy átlagos hippivel.

Jellemző ruhadarabok

Leomló, földig érő ruhák/szoknyák, bő szárú (néhol jól kirojtozott) nadrágok, óriási kardigánok, hímzett tunikák, szaggatott dzsekik, báránybőr (ún. ugg) csizmák, széles övek és hosszú, lebegő sálak, fejpántok - egy igazi boho ruhatára mindezeket tartalmazza. Az ékszereik általában kőből, fából és bőrből készülnek, de a vintage kiegészítők viselete is elterjedt, például gyakori, hogy rózsafüzért használnak ékszerként. Mindehhez kócos haj (egy-két befont tinccsel) és füstös szemsmink dukál. A híres boho chic-ek közé tartozik Sienna Miller, Ashley és Mary-Kate Olsen, Nicole Richie, Kate Moss, Kate Hudson, Jade Jagger, de talán idevehetjük még Lindsay Lohant is.

Gucci - 2008Bohém történelem

A bohém eredetileg francia kifejezés, jelentése a 15. századtól: „cigány”, illetve „cigány társadalom”. Az elnevezés valószínűleg a vándorló életformát folytató európai roma népcsoportokra utalt, amelyekről helytelenül azt hitték, hogy Bohémiából, azaz Csehország egyik tartományából származnak. A bohém szó aztán Henri Murger 1845-ös A bohémek életének jelenetei c. műve alapján vált még népszerűbbé, amelyet Puccini később a Bohémélet c. operájában is felhasznált. A boho look igazán viszont a '60-as években lett felkapott, amikor Anita Pallenberg (a Rolling Stones ''hatodik tagja'') azzá tette. A bohémok azóta is mindig kiállnak a szabadgondolkodás mellett, ezt azzal fejezik ki, hogy nem mindennapi módon öltözködnek és a szokásaik is eltérőek. Régen – és ma is – a bohémok mindig idejétmúlt, furcsa és meghökkentő ruhákat hordtak, amelyeknél előfordult, hogy később a mainstream divat részévé váltak (lásd az Olsen ikrek gladiátor szandáljai).
Sienna Miller

Laura Demasi (ausztrál újságíró) 2002 októberében Kate Mossra és Jade Jaggerre használta először a "boho-chic" terminust. Eme stílus másik csúcspontja 2004-re tehető, amikor Sienna Miller – egy évnyi folyamatos stíluspróbálgatás után – megjelent a Glastonbury Fesztiválon bohoként. Ekkoriban Londonnak abban a kerülMary-Kate Olsenetében lakott, amelynek légköre egyértelműen az '50-es évek közepének bohemian kultúráját adja vissza, ráadásul amikor eljátszotta az 1960-as évekbeli Edie Sedgwick nevű sztárjelölt szerepét a Factory Girl c. filmben, akkor csak még jobban ráerősített arra a tényre, hogy ő immáron a bohemian stílus egyik ikonja. 

Mary-Kate Olsen

Ugyanebben az időben kezdett körvonalazódni Mary-Kate Olsen "hajléktalan" boho kinézete, amelynek fontos elemei a hömpölygő szoknyák, és bő pulóverek/ingek/kabátok, valamint a hatalmas napszemüvegek, hogy senki se ismerje fel. Ezzel előállt a bobo chic, amely egyszerre bohém és polgári. Nemkülönben Mary-Kate Olsen néha tipikus esete annak, hogy hogyan fizessük azért (sokat), hogy szegénynek nézzünk ki. (Ezt a jelenséget David Brooks is érdekesnek találta és 2000-ben írt róla egy könyvet, Bobos in Paradise címmel.)

Kedv a kontraszthoz

A legjobb dolog a Bohemian lookban, hogy semminek sem kell illeszkednie egymáshoz. A boho megvalósítja a tökéletes egyensúlyt a szándékos rendezetlenség és a művészi kreativitás között, a lényeg, hogy nem kell megfelelni a passzolás igényének és eme ''szíj'' levetése óriási teret adhat az elmének! 

Anna Sui - 20082008-2009

Az idei szezon szabad lelkű boho lányainak ajánlom figyelmébe a '70-es évek lomha sziluettjeit és a különböző népi hímzésű blúzokat! Nézd meg a Gucci vagy Anna Sui őszi kollekcióját, telis-tele van bohóbbnál-bohóbb cuccokkal! A feltűnő mintákat is használhatod bátran, de ha gondolod és persze megteheted, akkor egy kis luxust is belecsempészhetsz a megjelenésedbe, például bunda és drágakövek képében, a boho stílustól ugyanis ez sem áll messze. A boho az ellentétekért él és magával ragadó módon nem ismer határokat! Nos, kedvet kaptál Te is ehhez a laza stílushoz? Mit szólsz kezdetnek egy bohókás és vékony homlokpánthoz? A merészek már hordják! És Te? Ne feledd, minden út egyetlenegy lépéssel kezdődik!


Kató Iringó

Fotók: ellecanada.com,
nymag.com,
z.about.com,
coutureavenue.blogspot.com,
allwomenstalk.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Metal look

Ezüstös csillogás Az ezüst hold és az arany színű csillagok varázsa a legtöbb divattervezőt megigézte, ezért to...»»

Csizma szandál

A csizmán túli cipőtrend Abszolút nyertes idén télen a magas sarkú. De nézzünk csak körül egy kicsit jobban. Ké...»»

A székszoknyák árnyékában

Esküvőkiállítás 2008 Ahogy ígértem, beszámolok az általam meglátogatott Esküvő Kiállításokon tapasztaltakról. Ő...»»

A bőr, a lélek tükre

(Sz)ép bőrben télen is! Elmúltak az ünnepek és ilyenkor sokan értetlenül állunk a tükör előtt. A karácsonyi nagy...»»

Kék a divat

A kék dominanciája Az OKI Printing Solutions és Angela Wright színszakértő közösen végzett kutatásából kiderült...»»

Turkálók

Úri muri Nem egy magazin hasábján szembesülhetünk olyan lesi fotóval, amely egy dúsgazdag hírességet ábrázol, aki...»»