Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Nemtelenség

 

Az androgün öltözködés a női egyenjogúság szárba szökkenése óta rendíthetetlenül tartja magát, mint trendelem. Mára beépült a hétköznapi ruhatárba, így senki sem botránkozik meg azon, ha nadrágkosztümöt vagy hatalmas pólót viselő hölgyekkel találkozik. Mégis, magában hordozza a különcséget ez a stílus, hiszen a két nem öltözködésének keverése nem megszokott. Az emo előretörésével a kiskamaszok körében pedig szinte eldönthetetlen, hogy fiúval vagy lánnyal állunk-e szemben.

 

Gondoljunk csak a szinte már nemi jelleg nélküli pálcikavékony modellekre a kifutókon, mint például Agyness Deyn, aki kisfiús pólóiban teljesen másképp fest, mint egy dögös kisestélyiben. Mindehhez hozzájárul a frizurák hasonlósága, a hosszú haj a fiúknál, lányoknál pedig a rövid. A sminkelés - ami már nem csak a lányokra jellemző -, sokszor inkább határozott jelleget kölcsönöz az arcnak, mint például a Fendi 2008-2009-es kollekciójában vagy a Dries Van Noten modelljein, ahol a sötét szemöldököt és szigorú tekintetet hangsúlyozták. Tommy Hilfiger női vonala is igazán határozott stílust követ, sokkal inkább az ingek és a határozott szabásvonalak jellemzik a laza fodrok helyett.

 

Calvin Klein az üttörő

 

Nézzük csak meg a Dolce&Gabbana szürke kosztümjeit vagy az új trend, a tartán és a kockás ingeket, nadrágokat, mind a nemekre jellemző stílusjegyeket keverik. Ne felejtsük el Calvin Kleint sem, akinek számos unisex illatával és androgün modelljeivel (köztük a 12 éves Kate Mossal) a nemtelenség népszerűsítésében nagy szerep jutott.

 

2008/09-es szezon

 

A 2008/09-es szezon még tovább fokozza az androgünitást. A magasított vállak, a teljesen egyenes sziluett és a sötét, leginkább fekete szín használata szinte teljesen elmossa a női jelleget. Mindennek a fordítottja a férfidivatnál is megfigyelhető, talán még inkább megdöbbentően. Nézzük meg az Andrea Stancu vagy Marc Jacobs tervezte bő nadrágokat és furcsa kalapokat. Teljesen mellőzve van a nőiesség, azonban férfiasnak sem nevezhetőek a ruhák. A Lanvin kollekciójában is erőteljes masculin hatás érződik. Számtalan példát tudnánk még sorolni, akik magukénak érzik ezt a stílust, most rengeteg kollekcióból tudnak választani.Csak keményen!

 

Dörnyei Marianna

Fotó: vogue.com

 

Alexander WangCalvin KleinMarc JacobsAgyness Deyn


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Kötött holmik

Kötött Találós kérdés: mi az? Télen a lehető leghasznosabb ruhadarabunk, kényelmes, jó érzés belebújni és me...»»

Korunk divatja: a halálfej

Halálfejek mindenhol! Ahol rálelhetsz: mindenhol! Pólón, cipőn, táskán, nadrágon, hajráfon és csaton&hellip...»»

Boleró

Boleró Ha a boleróról egy tánc jut elsőre az eszedbe, akkor jó úton jársz, gondold egy k...»»

High-Techkori Csipkerózsikák

Az Operabál a bálok bálja Az idei Operabálra a Divat is bebocsátást nyert, s ez új dimenziót nyithat meg a magy...»»

Testátírók

Macskalányok előnyben A ceruzanadrág és a legging megjelenése új szabályok megírására késztette a divat megalko...»»

2008-as glamour

Szemhéjtus és szatén, avagy a '40-es évek divatja újra hódít Negyvenes évek? Veronika Lake, Marlene Dietrich, K...»»