Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Napos színek

A jó idő eljövetelével természetesen előkerül a citrom és a narancs, de nemcsak gyümölcsformájában és C-vitaminpótlási szándékkal, hanem a színtrend részeként is. Tudniillik 2009 tavaszán és nyarán ismét divatos lesz a citrom- és a narancssárga. Tehát ne adjatok hitelt az ellentétesen hangzó mendemondáknak. Alberta Ferretti, Bottega Veneta, Diane Von Furstenburg, Derek Lam, Dior, Marni, Giles, Lanvin, Louis Vuitton, Richard Nicoll vagy Pollini kollekciói is mind-mind játszottak a napos színekkel.

Christian Dior - 2009Részlet a Színjáték c. cikkünkből

„A citromsárga és a narancs a szellem, a pozitív gondolkodás és a túlbuzgó kreativitás színe, ezért ha szellemi tevékenységet végzünk, akkor a sárga szín hatására sokkal jobban tudunk összpontosítani. Mivel a sárga árnyalatai állnak legközelebb a Nap tónusaihoz, ezért az ilyen színű ruhákban jókedvet, aktivitást és vidámságot sugárzunk a többi ember felé. Ez a szín meglehetősen játékos, voltaképpen ösztönző hatással bír, ezért hasznos a gyermekekkel foglalkozóknak és sportoláshoz is. De nemcsak pozitív gondolatok társulnak a citrom színéhez, hanem negatívak is: a népi hagyományok szerint a citromsárga az irigység színe is.”

Narancssárga

A Chloé ház az aszimmetrikus trendhez kapcsolódva alkotott rozsdás színárnyalatú ruhákat, egyébiránt John Galliano ugyanezt tette, csak a citromszínnel. Andrew Gn-nél az intenzív narancssárga színű ruhák narancsszínű cipőt és karkötőt kaptak kiegészítésül. A Christian Dior divatház ajánlata szerint a kis koktélruhánkhoz akár vagány narancsszínű dzsekit is párosíthatunk, sőt Richard Nicoll és John Galliano biztatására a narancssárgát merjük rózsaszínnel tálalni. Dolce and Gabbana kifutóján a széles vállú narancs ruhadarabok sem voltak ritkák.

Andrew Gn - 2009

Citromsárga

A citromsárga szín tulajdonképpen csúcspontját élte a londoni Divathéten. És nemcsak ott és akkor forgott minden e szín körül, azóta is virágzik, akár egy sárga rózsa. Ezt a hasonlatot továbbfűzve elmondhatjuk, hogy Alexander McQueen például a virágtrenddel és a háremnadrág trenddel ütköztette a citromsárga trendet, a végeredmény mindkét esetben jó lett. A DKNY kollekció egyik bustier megoldású ruhájának színeként is a citromot választotta, feketével megbolondítva, de talán Andrew Gn képen látható ruhája az egyik legjobb példa arra, hogy az ütős citromsárga színű kis ruha milyen hihetetlen módon jól tud kiegészülni smaragdzöld kiegészítőkkel. Káprázatos!

It's up to you

Elie Saab, Givenchy és Zac Posen ruháinál vaníliába, Burberry Prorsumnál okkerbe ível át a sárgatrend. Kiegészítőként is remek szín a sárga – bármilyen árnyalatáról is legyen szó –, például egy sál képében (ezt láttuk DKNY-nél is), hisz jól feldobja az outfitet, és ilyenkor az az eshetőség mindenképpen ki van zárva, hogy úgy nézünk ki, mint aki citromba harapott.



Kató Iringó

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Viva fodor!

Viva fodor! A nyári nagy fodorinvázió után télre sem szűnik meg ez a bohókás díszítőelem, csupán kissé komoly...»»

Maszkulin elegancia

Szívesen nyúlnak vissza a tervezők a már retrónak nevezett évtizedekhez, így lehetséges az, hogy megint hódítanak ...»»

Accessories

A kiegészítők azért fontosak, mert egy egyszerű ruhát különlegessé tehetnek, maszkulin megjelenésedet finomíthatjá...»»

Virágözön

Flower Power Idén nem hagyhatjuk virágos ruhadarabjainkat a szekrényben pihenni a nyár elmúltával sem! A tervező...»»

Lány vagyok-e, vagy fiú?

Nemtelenség Az androgün öltözködés a női egyenjogúság szárba szökkenése óta rendíthetetlenül tartja magát, mint ...»»

Puritán look

Puritán térhódítás 2008-2009 őszén és telén A több-kevesebb mottót az őszi-téli szezonban újraé...»»