Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2009. július 9.
 

Fashion Week Paris 2nd day

Ultra-érzéki, glamouros és csillogó Haute Couture

A párizsi fashion week második napján a nagy kvalitások is előrukkoltak legújabb 2009/2010-es őszi-téli kollekciójukkal. 2009. július 7-én a meghívottak és a szakma szeme csak úgy itta az eléjük táruló, nagyon megkapó látványt, melyet a kreátorok felvonultattak. Az Haute Couture nevéhez hűen, nagyon magas színvonalú ruhákat láttak, melyekről tudni illik, hogy nem kis -és nagyszériás gyártásra kerülnek, hanem egy –egy darab készül kézi munkával belőlük a tehetős és igényes kliensek számára. Bizony, nagyon kivételes ruhadarabokról írunk a következőkben.

Giorgio Armani Privé

A híres tervező ezúttal a Giorgio stílus kvintesszenciáját mutatta be, mindent, amely rá nagy jellemző: nadrágok, visszatérő blézerek hangsúlyos vállakkal, szőrme, kristályos csillogás. Az olasz divatmágus a „’40-es évek elegáns asszonyát” varázsolta a kifutóra a sziluettekkel és szabásokkal. Állat minta a textúrán, gyöngyök, hímzések, díszek, szédületes dekoltázsok, kivágások, ékszerek, nemes anyagok. Fémgombok, bársonyok, selymek, testközeli maxi ruhák, domináns szín a fekete, szürke, némi fehérrel és mélykékkel még nemesebbé varázsolva az amúgy is lélegzetelállító látványt.

Giorgio Armani PrivéGiorgio Armani Privé

Christian Lacroix

Szinte az utolsó pillanatban jelentette be a Lacroix ház, hogy mégis megtartja kollekció bemutatóját a párizsi fashion weeken. A labilis anyagi helyzetű divatmárka nehéz körülményei ellenére megörvendeztette híveit ezúttal is, ám lehet, hogy utolsó alkalommal. A szokásosnál kevesebb, 24 modellel vonultak fel, a kreációk inkább komorak, fekete és éj kék a fő színvilág, időnként csillogással és arany csipkével. Párizsias, ám letisztult vonalak és formák, aszimmetrikus kivágások, kalapok és fejdíszek. Álló taps fogadta e kollekciót, melyhez támogatásként Hurel a csipkét, és Roger Vivier a cipőket adományozta; a modellek szintén elérzékenyültek a finálé alatt, talán ők is utolsó alkalommal viselhették Lacriox nemes kreációit. A divatvilág együtt érez a nehéz helyzetű Lacroix házzal… s diadalmas visszatérésben reménykedik.

Christian LacroixChristian Lacroix

Givenchy

Riccardo Tisci, aki Madonnának is a fellépő ruháit készítette a turnéjához, egy különleges kollekcióval állt elő. Csipkék, rengeteg arany dísz, fekete fémes csillogás különleges egyvelege a kifutón. Kristálykő díszítések, időnként rózsaszín, narancs vagy lime zöld árnyalatokban, a kelet varázsa karcsú derekakkal, testet követő, szűk sziluettek, hosszú ruhák és szögletes vállak. Fekete és fehér a domináns szín, nagyon egyedi kreációk, melyek megérintik a lelket.

GivenchyGivenchy

Dominique Sirop

A designer őszi-téli ruhái nagyon nőiesek és csábosak. Szatén plisszék, kidolgozott váll megoldások. Egy hosszú ruhákkal teli kollekció, mely néhol a földet söpri, egyszerre modern, mégis klasszikus, és nagyon ízléses. Fekete, szürke, kék némi lilával és burgundi vörössel, selymes csillogással, és a drapériák finom lebegésével. Lágyan testet követő formák, hol karakteres vállak a ’80-as éveknek megfelelően.

Dominique SiropDominique Sirop

Chanel

Karl Lagerfeld mester ismét brillírozott! A szabásokat ez alkalommal is teljesen megújította, Az arányokkal játszott, oldalt és hátul a lebegő bőségekkel, mintha köpeny lenne a háton, vagy épp egy ruha dekoltázsát keretezi. A „kis fekete” ruhát az aszimmetrikus szabás nagyon modernné teszi, strasszok és berakások díszítik a vállakat. Jellegzetes Chanel kalapok ismét nagy szerepet kapnak, visszaidézik Coco stílusát. Mágikus uszályos, hímzett és plisszírozott ruhák gazdagítják a divatház kínálatát. Fekete, szürke, testszínek fehérrel, magentával és kékkel kiegészítve. Klasszikus, görögös szabások és sziluettek, omló drapériák, némi csillám, kosztümök egyenes vonalakkal és térd feletti hosszakkal. Fantáziadús, módfelett kifinomult és igényes kreációk.

ChanelChanel

Georges Chakra

A libanoni tervező szintén a már előző nap említett „OFF” tervezők közé tarozik, aki bemutathatta kollekcióját a párizsi fashion week keretein belül. Nyújtott, testet követő sziluettek, glamouros, sikkes stílus a világ számos nője számára. Ékszer vállpántok, hosszában hasított, lebegő ujj megoldások, gyönggyel kivarrt, tollas variációval, a libanoni divat nyugatiasodni látszik. Komplex kreációk, dekoratív kivágások, csillogás, flitterek, feketék, bordók, fehérek. Igazi haute couture kvalitás a ragyogó nők számára.

Basil Soda

A szintén "OFF" tervező minden kollekciója művészi, nagyszerű, a 2009/2010-es őszi-téli kreációihoz az „Art Deco” elemeit vette alapul, mixelve némi dinamizmussal a ’80-as évekből. Lazán testközeli formák, karcsú derék, omló szoknyák és ruhák. Csillogó sziluettek, selymek, szaténok, csipkék, csillogó díszítések. A Soda nő védjegyei: elegáns, klasszikus, elragadó, igazi végzet asszonya.

A Maison Martin Margiela és az Atelier Gustavo Lins divatház kollekció bemutatóját követhette még szemmel aznap a divatszakma és a látogatók.

A kollekciók megtekintéséhez kattints bármelyik képre!

Ungor Tímea

 

Forrá, fotó: fashions-addict.com

vogue.fr; elle.fr

madame.lefigaro.fr


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Kesztyűmánia

Úgy vagyunk a kesztyűkkel, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: minden formában és színben szeretjük!»»

2:1-ben

Egyszerűen csak belebújunk és már indulhatunk is!»»

Indigókék

Az indigókék az idei tél egyik favoritszíne, csak arra vigyázzunk, hogy mivel kombináljuk.»»

Nyakravalók

Kámzsák, sálak, vagy "snoods"-ok»»

Orosz, mongol, balkáni inspir...

Egzotikus sziluettek némi ázsiai beütéssel, sztyeppe hangulat és komor telek.»»

Középkori pompa

Egy letűnt korszak divatjához is visszanyúltak a 2009/2010-es őszi-téli trendeknél.»»