Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. október 27.

Pure Style

A 2009/2010-es őszi-téli szezonban a letisztult megjelenés egy formája a pure style.

 

Az idei trendek nagyon változatos irányzatokat kínálnak nekünk, válogathatunk a vadabb és a letisztultabb fazonok között, attól függően, hogy hozzánk melyik áll a legközelebb. A pure style, ahogyan az elnevezés mutatja, egyszerű sziluettet, szabásokat takar némi rafinériával. A színvilág világos és sötét színeket is magában foglalhat.

Kabátok a hideg napokra

A téli megjelenés egyik alapdarabja a télikabát, mely számtalan formában készül. Sportos és elegáns viselet egyaránt szükséges egy nő gardróbjába. Hordd bátran bármely variációt az egyszerűség jegyében, ahogy azt Lacoste, Max Mara, Rick Owens kabátjainál láthatod. A világos, fehér és halvány karamell árnyalatok a hideg napok, a hó vakító fényét, a szoba melegét hozzák el számodra az öltözékekben.

Rivk OwensMax Mara

Homogén street wear

Utcai, nappali ruházatot szintén találhatsz pure style stílusban e szezonban egyszerű vonalú szoknyák, felsők, tunikák, nadrágok kavalkádjában. Természetesen fő szempont a homogén hatás, semmi kontraszt, feltűnés, merész megoldás. Zárt szabások a jellemzőek, a maxiruhától kezdve a combig érő csizmáig minden színben harmonizáló kell legyen. Ilyet mutatott Max Mara, Narciso Rodriguez, Rodarte, Salvatore Ferragamo is a kollekciójában.

Max MaraRodarte

Kis fekete másképpen

Az a bizonyos kis fekete is egész más hatású idén: maxi és zárt, vagy éppen egy karakteres, mély hasítékkal van feldobva, ám sötétkék színben is pompázhat. A vékony, karcsú sziluettet tökéletesen kiemeli, ha egy késő délutáni vagy esti alkalomra vesszük fel. Lanvin és Roland Mouret két csodaszép ruhája pont ilyen outfitet képez, a vékony öv a derékon, és a homogén, de látványos kiegészítők még teljesebbé teszik a látványt.

LanvinRoland Mouret

Letisztult ruhák

A ruhák sem maradhatnak ki a sorból, ha a letisztultságról van szó. Rochas, Ann Valérie Hash, AF Vandevorst, Salvatore Ferragamo kreációinál láthatunk erre példát. A púderes árnyalatok a finom nőiességet hangsúlyozzák, az ezüstös, fémes fény szintén a trend egyik eleme. Egyszerű, ám mégis kifinomult megjelenésed lehet, ha ily módon öltözködsz.

Rochas

Salvatore Ferragamo

Bő szabások

Leplek, bő tunikák, lebernyegek, köpönyegek, overállok az őszi-téli idényben szintén fellelhetőek. A terjedelmes bőségek takarnak, elrejtik a nőies idomokat, kicsit etnikus sziluetteket formáznak. Rick Owens, Kris Van Assche kreációi szolgálnak mintául, ha vonzanak az efféle szabások, ezek is nagyon mai, modern formák lehetnek.

Kris Van AsscheRick Owens

Pure style alkalmi ruhák

Az alkalmi ruhák bővelkednek a letisztult, pure vonalvezetésekben, szabásokban, mindig az egyszerű a nagyszerű. A leggyakoribb különlegesség a redőzések alkalmazása, persze a textúrák nemességének kihangsúlyozása a cél. AF Vandevorst a szatén textúráját, Viktor&Rolf pedig az anyag szinte homogén aprómintázatát, rafinált, finom, alig feltűnő, de szép szabását emelte ki.

AF VandevorstViktor & Rolf

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


Pati 2009-10-27
Ez a Kris Van Asscheoveráll vagy mi állati jó.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«6789101112»

Fekete-fehér

A fekete-fehér kombináció az, amelyiket nehéz nem szeretni. »»

Térdig érő ruhák

2009/2010 őszének és telének kedvelt ruhahossza a térdig érő lesz. »»

Army green

2009/2010 őszének és telének egyik meghatározó színe a khaki lesz. »»

Extrém cipők

A 2009/10-es őszi-téli szezonra eléggé elvadult fazonokat álmodtak a tervezők.»»

Deréköv

Mértékadó módon ismét nagy hangsúly kerül majd az övekre.»»

Boyfriend blézer

Ha merjük akceptálni a tényt, hogy egy férfias ruhadarab is lehet nőies, akkor olvassunk tovább.»»