Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. október 29.

Újra tyúklábminta

Ugyan a tavalyi őszi és téli szezon egyik meghatározó trendeleme volt a tyúklábminta, idén télen ismét hódít. Egyértelműen a hidegebb időszakok trendje ez a karakteres minta, hiszen nyáron abszolút kiesett a divat fókuszából.

A tavaly télen beszerzett és ajánlott holmik így idén is előkaphatóak, hiszen a divat életében meglepő gyorsasággal tarol ismét a tyúklábminta, köszönhető ez elsősorban Alexander McQueen döbbenetes kollekciójának, ám a többi tervező sem mellékesen alkalmazta ezeket a feltűnő kockákat.

Alexander McQueenAlexander McQueenAlexander McQueen

Alexander McQueen

A tervező mindig egyedi ötletekkel áll elő, idei őszi-téli kollekciója az újrafelhasznosítás témakörét járta körül elképesztően izgalmas megoldásokkal, mindehhez pedig rengeteg tyúklábmintát alkalmazott, mérettől függetlenül. Talán a képen látható szőrmekabát az egyik legszebb darab, igazán exkluzív megoldásról van szó, így kizárólag exchibicionista divatrajongóknak ajánljuk, ahogy a hatalmas tyúklábmintákkal díszített csizmákat is. McQueen valószínűleg nem ismeri azt a mondást, hogy a kevesebb több, ám ennek ellenére remekül elegyíti a különböző méretű mintákat egymással, függetlenül attól, hogy táskáról, ruháról vagy éppen csizmáról van szó.

DKNYStella McCartneyMarc by Marc Jacobs

És a többiek

Az apróbb tyúklábmintákkal kezdjük, hiszen a decens kiskosztümök és ruhák megalkotója, azaz a DKNY márka is használta ezt a mintát, ám sokkal visszafogottabban, nem a klasszikus fekete-fehér színkombinációban. Hasonlóan tett Stella McCartney is, aki szintén színesben álmodta újra a kockákat, így igazán modern és abszolút hordható szetteket állított kifutóra. Érdemes elcsenni tőle az ötleteket. Ám nemcsak szoknyán köszön vissza a minta, hanem a kabátokon is, ahogy például Marc Jacobsnál, aki saját kollekcióiban sokkal kevésbé elegáns, így ezek a kabátok is az ősz színeiben születtek meg.

PreenPringle of ScotlandPeter Jensen

Elnagyolt kockák

Be kell látnunk, hogy egy örök érvényű trendről van szó, tehát mondhatjuk, hogy egy tyúklábmintás darabba megéri befektetni. Ám idén a tervezők megpróbálkoztak a minta újraértelmezésével, a kontúrok elmosásával is, hogy friss és üde trendként hasson. Érdemes megnézni a Preen kollekcióját, ahol a klasszikus fekete-fehér mintára is találunk példát, és az elmosott kontúrokra is. A Pringe of Scotland divatház is így tett és újraértelmezte a kockákat. Mellettük Peter Jensen is új megvilágításba helyezte a kérdést, ám ő még a kesztyűkön is ezt a mintát alkalmazta. Csak úgy mellékesen érdemes megnézni a kollekcióját.

Peter JensenMoschinoMoschino

Ráadásként

Következzen még néhány kihagyhatatlan darab, hiszen a Moschino szintén felhasználta ezt a mintát és a '60-as éveket idéző kollekciójában alkalmazta.

Dörnyei Marianna

Fotó: vogue.com


lili 2009-10-29
Nekem ez nagyon nem jön be. Anyukámnak voltak ilyen cuccai.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«567891011»

Vörös és fekete

A 2009/2010-es őszi-téli kollekciókat jól jellemzi Stendhal klasszikus regénycíme.»»

Más bőrében

A bőr újra előtérbe kerül és az egyik legkedveltebb anyag lesz az őszi és téli zimankóban.»»

Go gold

2009-2010 őszén és telén az arany lesz az egyik aduász színárnyalatunk!»»

Bársonyos hétköznapok

A bársony az őszi-téli szezon egyik meglepetés visszatérője, ráadásul nem csak alkalmi viseletként!»»

Fashion Week Paris 3rd day

Talentumok: Haute Couture feketén – fehéren»»

Fashion Week Paris 2nd day

Ultra-érzéki, glamouros és csillogó Haute Couture»»