Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. november 7.

Dandy Style

A férfias, nosztalgikus outfit az idei, 2009/2010-es őszi-téli szezon nagyszerű témája, mely az egyediséget kereső nőket célozta meg. Kinek ne jutna eszébe rögtön a Twist Olivér és Charles Dickens kora, ha meghallja a Dandy kifejezést? Valóban, a jellegzetes stílusjegyek azonnal beugranak a lelki szemeink elé. Az 1800-as évek férfi és fiú divatja nagyon mérvadó a mai átdolgozásokban is.

 

Vissza a múltba

A dandy stílus a katonai viseletekben is tükröződött. A frakk elődje az elöl rövid, hátul hosszan szabott kabátkát, vagy rövidke zakót takar, ehhez hosszú vagy térdnadrág illett cipővel, harisnyával, vagy csizmával. A kabát alatt mellény és ing található, mely utóbbi nyaksállal vagy masnival, zsabóval egészült ki. A fejfedők között lehet cilinder és franciás sapka is, s valóban teljessé a kesztyű teszi megjelenést.

Phillip LimDolce & Gabbana

Phillip Lim, Dolce & Gabbana...

...a katonai külsőt emelték ki az irányzatból nagyon kifinomult és elegáns formában. A zsabó és a nyaksálat imitáló csokorba szedett nyakdísz nagyon hangsúlyos, a derék szabása ismerős, hiszen Napóleon korabeli zubbonyt idéz. Elegánssá a fekete és fehér szín és a nemes anyagok varázsolják.

AbaetéGiorgio Armani

Abaeté és Giorgio Armani...

...modelljei a frakk klasszikusabb feldolgozásai, nagyon nőies, ugyanakkor mai átgondolásai a férfi ruhadarabnak. A fekete alkalmiságot sugall, a szűk szabások a fiús külsőt erősítik. Kiegészítőkben megjelennek a régi kor óraláncra emlékeztető díszek, az élére vasalást az Armani nadrágnál a levarrt pié helyettesíti.

ChanelChanel

A Chanel...

...háza táján is felbukkantak a dandy-k, nagyon franciás és elegáns formában. Dús zsabók és kézelő díszítések emelik a látványt, a frakk forma és a katonai kabát szabás itt is megjelenik. Az outfit egyedi, melyet kalap egészít ki.

G-StarLoewe

G-Star és Loewe...

...merészebben nyúlt a téma felé a bőrök alkalmazásával. Íme két variáció, melyek gyökere egy, mégis teljesen más karakterű kreációkat eredményeztek. G-Star öltözete kissé alternatív, Loewe pedig az 1940/50-es évek vampját hozta elénk.

WunderkindWunderkind

Wunderkind...

...nagyon egyedi feldolgozása meghökkenti az embert. A cilinderek és a frakk az anyagválasztással még extrémebbek, a csíkos szoknya-imitáció a frakk kabátjának alját helyettesíti. A különcök leginkább innen meríthetnek ihletet.

Anna SuiEmporio Armani

Anna Sui és Emporio Armani...

...a rövid zakóval, a nyakdíszítékekkel is a dandy stílust képviselik. Anna Sui dús romantikával, Emporio Armani inkább a rafinált nőiség kiemelésével, rövid sorttal képzelte el az irányzat idei változatát.

Just CavalliJust Cavalli

Just Cavalli...

...tradicionálisabban nyúlt a témához, a stílusjegyek egyértelműen behatárolhatóak. A fiús külső a fő téma, de elegánsabb viseletet is ajánl a tervező. A színek lehetnek melegek, ám a nagyon trendi szürke is megjelent a nadrágkosztümnél.

Ralph LaurenRalph Lauren

Ralph Lauren...

...romantikája lágyságot és nőiességet mutat a dandy külsőn túl. A finom pasztell árnyalatok az ősz nosztalgiájával keverednek. A részletek gazdagsága, a patchwork mintázatú kabát a régi londoni utcák viseleteit idézik.

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Always on: beige

A bézs télen is ugyanolyan divat, mint nyáron volt!»»

Élénk színek télre

Újra itt a neon!»»

Megérkezett a Mikulás

Piros ruha, nagy szakáll, öv és egy óriási táska. Íme a tökéletes Mikulás ruha receptje.»»

A kepp 2009 telén

Kabátszerű, de ujj nélküli köpeny. Ez a kepp.»»

Nyolcvanas évek

Széles vállak, bőr derékövek, párducminta, vibráló színek - a nyolcvanas évek ismét hódít!»»

Lila

A lila egy jó ideje már a legdivatosabb színek közé tartozik.»»