Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. november 7.

Dandy Style

A férfias, nosztalgikus outfit az idei, 2009/2010-es őszi-téli szezon nagyszerű témája, mely az egyediséget kereső nőket célozta meg. Kinek ne jutna eszébe rögtön a Twist Olivér és Charles Dickens kora, ha meghallja a Dandy kifejezést? Valóban, a jellegzetes stílusjegyek azonnal beugranak a lelki szemeink elé. Az 1800-as évek férfi és fiú divatja nagyon mérvadó a mai átdolgozásokban is.

 

Vissza a múltba

A dandy stílus a katonai viseletekben is tükröződött. A frakk elődje az elöl rövid, hátul hosszan szabott kabátkát, vagy rövidke zakót takar, ehhez hosszú vagy térdnadrág illett cipővel, harisnyával, vagy csizmával. A kabát alatt mellény és ing található, mely utóbbi nyaksállal vagy masnival, zsabóval egészült ki. A fejfedők között lehet cilinder és franciás sapka is, s valóban teljessé a kesztyű teszi megjelenést.

Phillip LimDolce & Gabbana

Phillip Lim, Dolce & Gabbana...

...a katonai külsőt emelték ki az irányzatból nagyon kifinomult és elegáns formában. A zsabó és a nyaksálat imitáló csokorba szedett nyakdísz nagyon hangsúlyos, a derék szabása ismerős, hiszen Napóleon korabeli zubbonyt idéz. Elegánssá a fekete és fehér szín és a nemes anyagok varázsolják.

AbaetéGiorgio Armani

Abaeté és Giorgio Armani...

...modelljei a frakk klasszikusabb feldolgozásai, nagyon nőies, ugyanakkor mai átgondolásai a férfi ruhadarabnak. A fekete alkalmiságot sugall, a szűk szabások a fiús külsőt erősítik. Kiegészítőkben megjelennek a régi kor óraláncra emlékeztető díszek, az élére vasalást az Armani nadrágnál a levarrt pié helyettesíti.

ChanelChanel

A Chanel...

...háza táján is felbukkantak a dandy-k, nagyon franciás és elegáns formában. Dús zsabók és kézelő díszítések emelik a látványt, a frakk forma és a katonai kabát szabás itt is megjelenik. Az outfit egyedi, melyet kalap egészít ki.

G-StarLoewe

G-Star és Loewe...

...merészebben nyúlt a téma felé a bőrök alkalmazásával. Íme két variáció, melyek gyökere egy, mégis teljesen más karakterű kreációkat eredményeztek. G-Star öltözete kissé alternatív, Loewe pedig az 1940/50-es évek vampját hozta elénk.

WunderkindWunderkind

Wunderkind...

...nagyon egyedi feldolgozása meghökkenti az embert. A cilinderek és a frakk az anyagválasztással még extrémebbek, a csíkos szoknya-imitáció a frakk kabátjának alját helyettesíti. A különcök leginkább innen meríthetnek ihletet.

Anna SuiEmporio Armani

Anna Sui és Emporio Armani...

...a rövid zakóval, a nyakdíszítékekkel is a dandy stílust képviselik. Anna Sui dús romantikával, Emporio Armani inkább a rafinált nőiség kiemelésével, rövid sorttal képzelte el az irányzat idei változatát.

Just CavalliJust Cavalli

Just Cavalli...

...tradicionálisabban nyúlt a témához, a stílusjegyek egyértelműen behatárolhatóak. A fiús külső a fő téma, de elegánsabb viseletet is ajánl a tervező. A színek lehetnek melegek, ám a nagyon trendi szürke is megjelent a nadrágkosztümnél.

Ralph LaurenRalph Lauren

Ralph Lauren...

...romantikája lágyságot és nőiességet mutat a dandy külsőn túl. A finom pasztell árnyalatok az ősz nosztalgiájával keverednek. A részletek gazdagsága, a patchwork mintázatú kabát a régi londoni utcák viseleteit idézik.

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Extrém nyakláncok

A nyáron megszeretett hatalmas nyakláncok a hűvösebb napokon is maradnak.»»

Trendi bokacsizmák

A 2009/2010-es őszi-téli szezonban a bokacsizma is nagyon divatos viselet.»»

Kabátok télre

Izgalmas színek és számtalan forma jellemzi az idei kabáttrendet.»»

Az idei kötött trend

Az idei télen szinte mindegy is, hogy mit viselünk, csak legyen hatalmas, meleg és kötött.»»

Glam'Rock

Szegecsek, bőr, fekete: a vagány nők ismertetőjegyei.»»

Pihe-puha nyakbavaló

A kámzsa az idei őszi-téli szezonban a legforróbb kiegészítő.»»