Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. november 30.

Nyolcvanas évek

A nyolcvanas évek főbb stílusjegyei az idei téli szezonban is nagy hatással voltak a tervezőkre. Látványos részletek, mint a hatalmas vállak, derékövek, párducminta, bőr, vibráló színek és a répanadrág újragondolása jellemzi a legfrisebb trendeket.

Miss SixtyGucciAlexander Wang

Oversize darabok és minták

A túlméretezett darabok ugyanúgy jellemzőek a nyolcvanas évekre is, ahogy a női test vonalait  követő, a részleteket kihangsúlyozó ruhák. Bő férfiingek formájában jelentek meg a női divatban az oversize ruhák, amiket akkor is és most is nyugodtan összefoghatunk egy fekete bőrövvel. A lényeg, hogy ezt a derekunknál tegyük, így hangsúlyozva karcsúságát. Abszolút multidéző Alexander Wang fekete-fehér kombinációja. Sokkal inkább mainak érezzük a Mihalik Enikőn látható Miss Sixty együttest, amit szintén bőr derékövvel tettek nőiessé a tervezők a nyolcvanas évek jegyében, és erre utalnak a grafikus minták is, ahogy a Gucci pöttyös megoldása is.

Emanuel UngaroDolce&GabbanaLouis Vuitton

Széles vállak

A széles vállak erőt sugároznak, így a céltudatos nőt jelenítette meg anno, és ma is határozottságot sugároznak ezek a darabok, ám sokkal finomabb és nőiesebb formában. Az eltúlzott vállakkal, puffos ujjal szabott kosztümök visszatértek, szigorúan derékövvel kombinálva, mint a Dolce&Gabbana és a Louis Vuitton modelljeinél. A válltömés visszatért, kis hegyes vállakban öltött testet, mint a Balmain csillogó flitteres ruhái, melyek  közül egyet Madonna is visel Celebration című friss klipjéban. A videót amúgy is érdemes megnézni, hiszen abszolút a nyolcvanas éveket idézi (lásd: párducmintás nadrág).

BalmainRoksanda IlincicZac Posen

Jellemző jegyek

Az évtizedre jellemző neonszínek idén is hódítanak. Többek között a sárga, a narancs, az ibolya, a zöld és a rózsaszín. Gyakori az egymáshoz nem illő színek kombinálása, melyeknél a végeredmény mégis harmónikus, mint például Emanuel Ungaro tökéletes szettjénél. Bő ujjak, rövid derekak, mindez egyenes szabású bőrszoknyával párosítva, vagy egy magas derekú nadrággal, ahogy Rosanda Ilincicnél is látjuk. Zac Posen egész kollekcióját érdemes végignézni, az itt látható csillogó, fényes ruha fodros ujjaival egy jó példa a kollekciót jellemző "retro" őrületre. Az aszimmetrikus vállmegoldás is a nyolcvanas évekből merít, idén télen szinte minden kifutón feltűntek a félvállas ruhák, ahogy a Balmain esetében is. Mi azt javasoljuk, hogy mindenki válogasson kedve szerint a nyolcvanas éveke idéző, ám nagyon is mai modern és stílusos ruhadarabokból, ám ha túl merészek, akkor legalább a deréköv előnyeit használjuk ki!

Dörnyei Marianna

Forrás, fotó: vogue.com,
vogue.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Dandy Style

A férfias outfit a 2009/2010-es őszi-téli szezon nagyszerű témája.»»

Repülésre kódolva

A pilóta dzseki először a hetvenes években jött divatba.»»

Grafikus minták

A 2009/2010-es őszi-téli trend részét képezik a grafikai motívumok.»»

Újra tyúklábminta

Télen ismét hódítani fog a tyúklábminta, úgyhogy elővehetjük a tavaly beszerzett holmikat.»»

Pure Style

A 2009/2010-es őszi-téli szezonban a letisztult megjelenés egy formája a pure style.»»

Kézitáska

A szezon egyik újabb őrülete a kézitáska, ami számtalan fazonban, színben és anyagban hódít.»»