Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. január 22.

Futurisztikus ruhák

A futurisztikusság azt jelenti, jövőszerű, tehát beszélhetünk minden olyan ruháról, de leginkább kreációról, melyek a jövőt idézik, melyek az űrhöz kapcsolódnak, kissé akár elvontak és mindenféleképp véleményt váltanak ki a szemlélődőből. Erős véleményt, mely vagy negatív vagy pozitív, de soha nem semleges. Nyilvánvalóan egy futurisztikus ruhából azért nem lesz általában utcai viselet, mivel súrolja vagy akár bőven át is lépi az extremitás küszöbét, így hétköznapi viseletként kevésbé tolerálható, ám színpadra, vörös szőnyegre vagy a kifutóra tökéletesen megfelelhet.

John Galliano

Színek esetében mindenképp először az ezüst és a fémes árnyalatok jutnak eszünkbe; anyagokat illetőleg pedig a fényes, csillogó kelmék, ezt John Galliano is jól tudja. Az alábbi ruhákról leginkább Leila hercegnő juthat eszünkbe, miközben egy bálba vagy estélyre megy, hiszen az elegánsabb vonal jelenik meg szemeink előtt, karakteres nyakláncokkal és fejfedőkkel együtt. Minden olyan drapériát és kelléket felhasználtak az alkotásnál, melyek fényesek, melyek talán túlzóak is, de az összhatást tekintve látványos és egyedi darabok.

John Galliano John GallianoJohn Galliano

Lanvin

Ez esetben a kiegészítők terén kapunk egy kis útmutatást, melyek azok, amelyek kifejezetten ajánlottak egy futurisztikus kreáció esetében. Az alapszabály, hogy legyen hatalmas és jól látható. A nyakban kifejezetten előnyös viselésük, hiszen a szemmagasság alatt pár centivel található ékszer mindenképp szembe tűnik. Nem egy megszokott nyakláncról beszélünk ezúttal, hanem egy óriási, fém vagy fémhatású, nyakra erősített már-már gépezetről. A kerek és szögletes formák nyugodtan keresztezhetik, váltogathatják és kiegészíthetik egymást, ahogy a fejtetőre vagy orcára erősített tollak, motívumok is.

LanvinLanvinLanvin 

Zac Posen, Marc Jacobs és Vivienne Westwood

Marc Jacobs úgy gondolta, a legnagyobb fényhatást szeretné elérni, így az akár tükörként is funkcionáló ruha, kissé merev anyagával, mindenképp fénypont lehet. Valamelyest színesebb, de továbbra is fémes árnyalatok jellemzik a fiatalos ruhát. Zac Posen szintén a tükör fényét irigyelte, így egy szűk, de annál színesebb és trükkösebb ruhával próbált futurisztikus jelleget kölcsönözni. Vivienne Westwood esetében pedig ismét színekkel találkozhatunk, lila és barna árnyalatokkal, melyek, ahogy eddig jól megszoktuk, fényes hatást keltenek. Az alábbi képen egy kepp látható, mely talán az eddig felsorakoztatott darabok közül a leginkább egyszerű és visszafogott, mégis kifejező és tetszetős darab.

Zac PosenMarc JacobsVivienne Westwood 

Székely Krisztina

Fotók: style.com


Pintyőke 2010-01-23
Posen, Jacobs, Westwood trió nagyon tetszik!!A többi nekem már sok:-(

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«6789101112»

Fashion Week Paris 9th day

Voilà, elérkezett a 2009/2010-es őszre és télre figyelmet fordító prêt-a-porter hét utolsó napja 2009. már...»»

Fashion Week Paris 8th day

A 2009/2010-es párizsi prêt-a-porter bemutatók utolsó előtti napja kezdődött...»»

Fashion Week Paris 7th day

A 9 napon át tartó 2009/2010-es őszi-téli prêt-a-porter bemutatók egyik legvártabb délelőttje jött el március...»»

Fashion Week Paris 6th day

Tovább dübörög a párizsi Fashion Week. Március 9-én is számos nagy név vonult fel.»»

Fashion Week Paris 5th day

A vasárnapi nappal elérkezett a 2009. március 4-12. közötti világraszóló divatesemény,»»

Fashion Week Paris 4th day

Március 7. szombat: negyedik napjára virradt a folyamatosan pergő divathét Párizsban.»»