Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. január 22.

Futurisztikus ruhák

A futurisztikusság azt jelenti, jövőszerű, tehát beszélhetünk minden olyan ruháról, de leginkább kreációról, melyek a jövőt idézik, melyek az űrhöz kapcsolódnak, kissé akár elvontak és mindenféleképp véleményt váltanak ki a szemlélődőből. Erős véleményt, mely vagy negatív vagy pozitív, de soha nem semleges. Nyilvánvalóan egy futurisztikus ruhából azért nem lesz általában utcai viselet, mivel súrolja vagy akár bőven át is lépi az extremitás küszöbét, így hétköznapi viseletként kevésbé tolerálható, ám színpadra, vörös szőnyegre vagy a kifutóra tökéletesen megfelelhet.

John Galliano

Színek esetében mindenképp először az ezüst és a fémes árnyalatok jutnak eszünkbe; anyagokat illetőleg pedig a fényes, csillogó kelmék, ezt John Galliano is jól tudja. Az alábbi ruhákról leginkább Leila hercegnő juthat eszünkbe, miközben egy bálba vagy estélyre megy, hiszen az elegánsabb vonal jelenik meg szemeink előtt, karakteres nyakláncokkal és fejfedőkkel együtt. Minden olyan drapériát és kelléket felhasználtak az alkotásnál, melyek fényesek, melyek talán túlzóak is, de az összhatást tekintve látványos és egyedi darabok.

John Galliano John GallianoJohn Galliano

Lanvin

Ez esetben a kiegészítők terén kapunk egy kis útmutatást, melyek azok, amelyek kifejezetten ajánlottak egy futurisztikus kreáció esetében. Az alapszabály, hogy legyen hatalmas és jól látható. A nyakban kifejezetten előnyös viselésük, hiszen a szemmagasság alatt pár centivel található ékszer mindenképp szembe tűnik. Nem egy megszokott nyakláncról beszélünk ezúttal, hanem egy óriási, fém vagy fémhatású, nyakra erősített már-már gépezetről. A kerek és szögletes formák nyugodtan keresztezhetik, váltogathatják és kiegészíthetik egymást, ahogy a fejtetőre vagy orcára erősített tollak, motívumok is.

LanvinLanvinLanvin 

Zac Posen, Marc Jacobs és Vivienne Westwood

Marc Jacobs úgy gondolta, a legnagyobb fényhatást szeretné elérni, így az akár tükörként is funkcionáló ruha, kissé merev anyagával, mindenképp fénypont lehet. Valamelyest színesebb, de továbbra is fémes árnyalatok jellemzik a fiatalos ruhát. Zac Posen szintén a tükör fényét irigyelte, így egy szűk, de annál színesebb és trükkösebb ruhával próbált futurisztikus jelleget kölcsönözni. Vivienne Westwood esetében pedig ismét színekkel találkozhatunk, lila és barna árnyalatokkal, melyek, ahogy eddig jól megszoktuk, fényes hatást keltenek. Az alábbi képen egy kepp látható, mely talán az eddig felsorakoztatott darabok közül a leginkább egyszerű és visszafogott, mégis kifejező és tetszetős darab.

Zac PosenMarc JacobsVivienne Westwood 

Székely Krisztina

Fotók: style.com


Pintyőke 2010-01-23
Posen, Jacobs, Westwood trió nagyon tetszik!!A többi nekem már sok:-(

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Extrém nyakláncok

A nyáron megszeretett hatalmas nyakláncok a hűvösebb napokon is maradnak.»»

Trendi bokacsizmák

A 2009/2010-es őszi-téli szezonban a bokacsizma is nagyon divatos viselet.»»

Kabátok télre

Izgalmas színek és számtalan forma jellemzi az idei kabáttrendet.»»

Az idei kötött trend

Az idei télen szinte mindegy is, hogy mit viselünk, csak legyen hatalmas, meleg és kötött.»»

Glam'Rock

Szegecsek, bőr, fekete: a vagány nők ismertetőjegyei.»»

Pihe-puha nyakbavaló

A kámzsa az idei őszi-téli szezonban a legforróbb kiegészítő.»»