Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. július 8.

Paris Haute Couture 1st day

A férfitrendek után a 2010/2011-es őszi-téli haute couture kollekciók vonzásába került a divatvilág figyelme Párizsban. A különleges kreációk bemutatói július 6-án vették kezdetüket, és már az első nap is feledhetetlennek minősült. A hagyományos, letisztult szabásvonal kedvelői mellett a fodrokat, puffokat, selymeket és hímzéseket kedvelők sem unatkoztak, hiszen a szélsőségek mindkét irányból megmutatkoztak.

Alexis Mabille

Mabille úgy gondolta, hogy a prêt-à-porter és haute couture jegyek összeolvasztása igen remek megoldásokat szülhet, és a ruhákat elnézegetve be kell látnunk, hogy igaza volt. Ha eddigi kollekciói nem arattak nagy sikert, akkor ezúttal mindenképp reménykedhet babérokban. Van, aki az egyszerűbb, letisztult vonalakat kedveli és van, aki a habos-babos hímzett, mutatós kreációkat, Mabille-nél pedig mindkét típus válogathat. A csodásan letisztult, ceruza nadrágok és egyenes vonalú szoknyák igen remekül mutatnak egy hímzett fűzővel vagy masnis blúzzal, és biztosítják a kevesebb néha több álláspontot. A különlegesen alkalmazott tüllök, csipke jellegű hímzések, selyem masnik és fodros vagy harang vonalú estélyi ruhák pedig az igazi haute couture ínyencek igényeit elégítik ki.

Alexis MabilleAlexis Mabille

Alexis MabilleAlexis Mabille

Bouchra Jarrar

Jarrar második haute couture bemutatója a tökéletes elegancia jegyében valósult meg, ahol a letisztult, egyenes vonalú formák mellett a fehér és fekete színkombinációk teljesedtek ki. Egyszerű szabásvonalú nadrágok és ruhák váltogatták egymást, melyek akár a tökéletes üzletasszony igényeit is maximálisan kielégítik. Néhány együttest remekül fűszerezett aranyberakásokkal, hogy majd a bemutató végén igazi istennőruhákkal koronázza meg a sikert. A kollekció némely darabja színben és vonalvezetésben Chanel inspirációs jegyekre mutat vissza, ám anyagában Jarrar eltért a nagy klasszikustól. Igazán jól sikerült kreációkat láthatunk, ám ezúttal is főként a prêt-à-porter irány került előtérbe.

Bouchra JarrarBouchra Jarrar

Bouchra JarrarBouchra Jarrar

 

Christian Dior

John Galliano, a Christian Dior tervezője mindig kitűnt a tömegből különleges alkotásaival, és ez most sem történt másképp. A korábbi letisztult, klasszikus jegyeket valóságos szín és formaorgia váltotta föl, és a szó lehető legszorosabb értelmében 100%-os haute couture ruhák sorakoztak fel. Galliano a legjobb múzsáját szólaltatta meg kollekciója megálmodásakor, mely nem más, mint maga a természet. A kifutó dekorációi is virágoskertet idéztek meg, a kreációk pedig a szivárvány összes árnyalatát megelevenítve olyan csodálatosan színpompás virágokat öltöttek, melyekről egy botanikus is csak álmodozni merhet. A kollekció egy mesebeli álomvilágot kelt életre, melynek minden egyes darabja arról tanúskodik, hogy a természet ereje és Galliano tehetsége együtt minden képzeletet képes felülmúlni.

Christian DiorChristian Dior

Christian DiorChristian Dior

Vaspál Melinda

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Körömlakktrend

Több ezer körömlakk közül választhatsz, ezért fontos, hogy tudd, melyik az a szín, amelyik illik hozzád.»»

Szőrrel a hideg ellen

Íme a legújabb téli trend: 2010-ben öltözz szőrbe!»»

Ragyogj!

A 2010-es őszi-téli kollekciók slágerszíne: az arany.»»

Rétegeket egymásra!

Kapj különböző ruhadarabokat egymásra Te is!»»

Harisnyatrend 2010

Ha nincs tipped, milyen típusokból, színekből válogass, nézd meg a kifutón!»»

Hajtrend 2010 ősz-tél - III. ...

A stílusok és fazonok után a kiegészítők kreatív alkalmazásáról olvashatsz.»»