Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. november 8.

Hajtrend 2010 ősz-tél - I. rész

Ismerjük meg az idei év ősz-téli hajtrendjeit! Cikksorozatunk első részében a hajstílusokat mutatjuk be, vagyis azt, hogy milyen újításokkal rukkoltak elő a kifutók neves tervezői, illetve azok fodrászai.

Az idei év őszi-téli trendje meglehetősen széles skálát kínál azok számára, akik nem tudják, hogyan kéne az évszakváltással frizurájukat is megújítani. A változatos formák, színek és kiegészítők biztosan segítségedre lesznek a döntés során!

Laza hullámok

A gyönyörű hullámos, hosszú haj soha nem megy ki a divatból, hiszen teljes egészében a nőiességet hangsúlyozza. A sugárzó és egészséges göndör haj, mely vállig ér nagyszerű példája a hagyományos szépségideálnak, legyen szó akár szabályos hullámokról, akár rakoncátlan loknikról.

Zac PosenZac Posen

A kontykészítés szabadsága

A Fendi igazán kreatív megoldást választott a kontyok megalkotását illetően. Az elől rögzített, feltekert tincsek meglehetősen eredetinek mondhatóak, ám nem egyszerű elkészíteni őket. A Dolce&Gabbana a laza, hátul rögzített klasszikus kontyokat (lazán és szorosabbra fogottat egyaránt) részesítette előnyben az idei szezonban, melyek megmutatják az arc eredeti vonalait, minden időben megállják a helyüket, elegánsak és nőiesek!

FendiD&G

Csak lazán!

Ha nem szögegyenesre kivasalt és tökéletesen lesimított a frizurád, vagy nem mértani pontossággal megszerkesztett kontyot viselsz, nem jelenti azt, hogy gondozatlan a frizurád és slampos a megjelenésed. Pusztán egyszerű és laza.

GucciGucci

Ezen klasszikus frizurák esetében az arc hangsúlyos szerepet kap, a laza hajszerkezet eleganciát és könnyedséget kölcsönöz.

Marc JacobsProenza Schouler

Kócos hatás

Bár a tupírozott frizura a '80-as években élte virágkorát, a nagy volumenű frizurák a mai napig nem mentek ki a divatból, legfeljebb átalakultak. Roberto Cavalli a finomabb verziót alkalmazta, a haj elülső részét egyenesen, vagy enyhén hullámosra hagyta, míg hátul a fejbúbon tupírral (vagy műtupírral) emelte meg. A Chanel divatháznál ezzel szemben a kontyba fogott frizurát már homloktól kiindulva megemelték, némileg kócos hatást keltve. 

Roberto CavalliChanel

Vivienne Westwood szintén a hátrafogott tincseket részesítette előnyben, viszont jelentős mértékben feltupírozva, ezzel szénakazal-hatást keltve. A Diornál már nem csak a tupírfésűt, de a hajsütővasat is alkalmazták, a megemelt göndör fürtök így kócos bohémságot tükröztek.

Vivienne WestwoodDior

Jólfésült fazon

A tökéletesen elrendezett, lezselézett, lecsatolt vagy egyenesre kifésült tincsek minden esetben viselője komolyságáról tanúskodnak, attól függetlenül, hogy hátra vagy oldalirányba rendezik őket. Ellentmondást nem tűrő, szigorúan rendezett, tökéletes pontossággal vágott, kiegyenesített vagy feltűzött hajkölteményekre is sok példát láthatsz.

HakaanJeremy Scott

Hakaan nem fogta ugyan össze a modellek haját, középen elválasztott és lesimított frizurájuk mégis merevséget, tartózkodást sugall, akárcsak Jeremy Scott fejtetőn lófarokba fogott copfjai.

Yves Saint LaurentMaxMara

YSL és MaxMara hátra-, oldalra fésült, felcsatolt frizurái elegánsak, tökéletesen rendezettek, így komoly üzletasszony külsőt eredményeznek, akárcsak DKNY esetében, aki hajpánt segítségével rendezte hátra a frizurát. Ezzel szemben Tommy Hilfiger a jól fésült, kislányos stílust képviseli a kifutókon, mely egyenesre kifésülve, csatokkal oldalra, vagy a fejtetőre tűzve még mindig divatos.

DKNYTommy Hilfiger

Bubifrizura

A klasszikus és modern bubifrizurák frufruval vagy anélkül napjaink egyik kedvelt hajviselete. Westwood frufrus bubifrizurája igazi klasszikusnak mondható. Az egyenesre vágott frufru keretet ad az arcnak, míg a hossza tökéletesen kiemeli az arccsont és az áll szimmetriáját. Zac Posen modellje ezzel szemben szakít a konvenciókkal: nincs frufru, ráadásul a gyönyörű és fényes haj formabontó hullámokkal tarkított.

Vivienne WestwoodZac Posen

A lehetőségek széles tárháza nyitva áll előtted, csak a képzelőerőd és a kreativitásod szabhat határt új stílusodnak! Vágj bele!

Nemsokára folytatjuk!

Jaksa Edit

Forrás, fotók: vogue.co.uk,

beautifulhairstyles.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Körömlakktrend

Több ezer körömlakk közül választhatsz, ezért fontos, hogy tudd, melyik az a szín, amelyik illik hozzád.»»

Szőrrel a hideg ellen

Íme a legújabb téli trend: 2010-ben öltözz szőrbe!»»

Ragyogj!

A 2010-es őszi-téli kollekciók slágerszíne: az arany.»»

Rétegeket egymásra!

Kapj különböző ruhadarabokat egymásra Te is!»»

Harisnyatrend 2010

Ha nincs tipped, milyen típusokból, színekből válogass, nézd meg a kifutón!»»

Hajtrend 2010 ősz-tél - III. ...

A stílusok és fazonok után a kiegészítők kreatív alkalmazásáról olvashatsz.»»