Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. január 23.

Men's Fashion Week Paris 1st day

Elérkezett az idő, hogy négy nap milánói tartózkodás után a divat világa áttegye székhelyét egy másik ország fővárosába: ezúttal a párizsi divathét kifutóiból szemezgetünk január 21-24. között. Az elkövetkezendő négy napban, a 2010/2011-es őszi-téli férfi trendjeit mutatjuk majd be, olyan dizájnerek elképzelései alapján, mint Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Yves Saint Laurent, a Givenchy vagy épp John Galliano.

Előszóként

Ám előtte még meg kell jegyeznünk, hogy ezúttal csonka divathetet kapunk, hiszen a válság miatt számos tervező úgy döntött, nem vesz részt a fashion weeken, így eurók tízezreit spórolják meg. Ebből kifolyólag Emanuel Ungaro, Yamamoto és Thiery Mugler alkotásait nem láthatjuk a kifutón.

Dries van Noten

Amikor az eleganciát nem vesszük túl komolyan, azaz egy kis fantáziát és játékosságot engedünk meg magunknak, akkor bizony olyan kreációk születhetnek, amelyeket Dries van Notennél is láthatunk. Bátran keverte a piros és kék csíkokat, kockákat a klasszikusan elegáns zakókkal; az egyszerű, bézs, térdig érő kabát pedig hangsúlyos, éles és mégis egyszerű vonalvezetést kapott, mely által kiemelkedik a hétköznapi stílusból. Fekete, fehér, szürke, kék és bézs azok a színek, melyek a kollekció egészére vonatkoztathatók, valamint csíkos ingek és zakók, rövid és hosszú kabátok a megszokottól eltérő módon apró furfanggal színesítve, ám találhatunk klasszikusnak beillő öltönyt is. Elegancia és utcai viselet egyben, ez a Dries van Noten őszi-téli víziója.

Dries Van NotenDries Van NotenDries Van Noten 

Jean Paul Gaultier

Egy box ring hátterében mutatta be Jean Paul Gaultier legújabb kollekcióját, mely beillett egy show-nak is, hiszen a boxolónak öltözött és „véresre vert” férfiak felvonulása közben hölgyek versengtek a ring kötelei között. A show lényege, Gaultiert idézve, hogy harcot indítson az unalom és az általános lehangoltság, szomorúság ellen. Megjelentek a motoros dzsekik, bőr nadrágok, szoknyák és bézs overallok, sálakkal, kapucnikkal és magas szárú cipőkkel kombinálva, de voltak elegánsabb kabátok és zakók is, minden esetben valódi boxolóként ábrázolva a modelleket.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier 

Louis Vuitton

Az elegáns férfi megjelenését láthattuk ez alkalommal is. Tweed és bőr kabátok, szmokingok, kötött kardigánok, hatalmas táskák, az elmaradhatatlan bőrkesztyűk és ahogy Jean Paul Gaultiernél is: magas szárú cipők. Mindez csokoládé és karamell árnyalatokban, szürkékkel és feketékkel együtt. A kollekció egészét a 20. század eleji Bécs inspirálta, az üzlet és a szabadidő keveredése, melyet a kifutón is tökéletesen megjelenített a divatház.

Louis VuittonLouis VuittonLouis Vuitton

Yves Saint Laurent

Ezúttal a szürke dominanciáját vehetjük szemügyre, hiszen az Yves Saint Laurentnél leginkább ezen árnyalatokban alkottak, némi feketével kiegészülve, illetve esetenként a barna néhány árnyalatát is felfedezhetjük. Az elegancia mellett a férfiak női oldalát próbálták hangsúlyozni a kabátokon használt övekkel, melyek jól összehúzva kiemelik a derekat, melyet mi nők már rég felfedeztünk magunknak. Találkozhatunk régi, munkás nadrágokra hasonlító overallokkal, hosszú, tweed kabátokkal, és a legtöbb esetben bő fazonú felsőkkel, melyek minden esetben túl hosszúak, így kísértetiesen hasonlítanak a szintén női körökben használatos tunikára.

Yves Saint LaurentYves Saint LaurentYves Saint Laurent 

Viktor & Rolf

Úgy tűnik, az első napon bemutatott tervezők nagy része az elegáns férfi képében gondolkozik, tervez és lát, de mivel a fantázia kihagyhatatlan egy-egy darab elkészültéhez, ezért az esetek nagy részében némi furfangot, cselt vagy újdonságot is visznek az alkotásba. Így történt ez a Viktor & Rolfnál is, akik szintén a klasszikus eleganciát vették alapnak, adaléknak némi bő fazont, répanadrágot és kötött kelmét tettek a főzetbe, a szürke árnyalataival és kevéske kékkel fűszereztek, tejszínhabként pedig az apró, de vastag keretes szemüveget helyezték a tetejére, így született meg végül az intelligens férfi sziluettje.

Viktor&RolfViktor&RolfViktor&Rolf 

Székely Krisztina

Fotók: vogue.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Hajtrend 2010 ősz-tél - II. r...

A 2010-es év legdivatosabb fazonjairól, színeiről és kiegészítőiről lesz szó.»»

Hajtrend 2010 ősz-tél - I. ré...

Lazán feltűzött konty? Lágy hullámok? Tupírozott haj? Az őszi-téli hajtrend széles skálát kínál.»»

Szigorúan térd fölött

Ha idén télen igazán trendi akarsz lenni, válassz egy (vagy sok) térd fölé érő csizmát!»»

Színesen és trendin

Íme, a 2010/11-es őszi-téli szezon legmenőbb tónusai!»»

Férfias nők

Férfias szabásvonalú ruhák nőknek a kifutókról.»»

Dark Poetry

Trendirányzatok 2010/11 ősz-tél IV. »»