Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 24.

London Fashion Week 4th day

A londoni divathét negyedik napján olyan változatos menüsorral lepték meg a közönséget, hogy az embernek szinte olyan érzése támadt, mintha folyamatosan változna a helyszín, az idő és a kor. A csábos megjelenéstől, a hímzett virágmintás kislányos jegyeken keresztül, egészen a tiroli folklór vidám és szexi dekoltázskínálatáig, óriási választék tartotta bűvöletében az ámuló szemlélőt.

Antonio Berardi, a nő legyen ízig vérig nő

Berardi munkássága főként arról ismerszik meg, hogy a határozott, érett nőnek tervez, akinek kislányos énje maximum a gyerekkori nosztalgia erejéig tér vissza. Sziluettjei a női testről zengenek ódákat, és minden szépség terítékre kerül. A vonalvezetés maximálisan követi a test hullámait, az anyagok pedig a csábításról szólnak. A mély dekoltázsok a mellet sem mindig rejtik véka alá, a combon sliccelt szoknyák és ruhák pedig igencsak megnyitják a teret a képzelet számára. Szőrme, franciabársony, kasmír, sejtelmes csipkeberakások vagy áttetsző muszlinblúzok váltogatták egymást a szexi megjelenés dícsőítése érdekében.

Antonio BerardiAntonio Berardi

 

Christopher Kane, a virág ékesít és megfiatalít

Kane téli kollekciója rendkívül fiatalos jegyeket hordoz, egyfajta diáklánystílust hirdet, ahol a visszafogottság néha a túlzott ortodox nevelés jeleit mutatja. A domináns elem a virágminta, melynek hímzése rendkívül érdekes kombinációt mutat a matt és lakkbőrrel egyaránt. Nyakig gombolt, galléros, csipke ingblúzok, színes virágokkal telehímzett bőr szoknyákkal és kabátokkal, ezek igencsak ritkán engednek bármit láttatni a női testből. A ruhák és szoknyák többségben a térd vonaláig érnek, ápolnak és eltakarnak, ahogyan azt a jó hívő nevelés is megköveteli, és szinte meglepő fordulatként éljük meg a kevés rövidebbre szabott kreációt, de ez esetben is, a kivétel csupán a szabályt erősíti.

Christopher KaneChristopher Kane

 

Marios Schwab, alpesi folklór modern megfogalmazásban

Az osztrák-görög származású tervező téli kollekciója a hagyományokra, az alpesi életstílus feletti nosztalgiára mutat vissza. A tiroli drindl stílus új megfogalmazódást nyer Schwab téli kollekciójában, hiszen a dekoltázsok, fűzők és hímzések nem csupán modern, de némely esetben inkább futurisztikus jegyeket hordoztak. Különlegesen hímzett és megformázott selyem, lóden gyapjú és taft kelmék emelték egy új, sokkal kívánatosabb dimenzióba a hagyományos alpesi folklór jegyeit. Drágakövekkel vagy kristályokkal kirakott széles övre emlékeztető fűzőmegoldások vagy különleges hímzések gondoskodtak a csípő vagy dekoltázs hangsúlyozásáról.

Marios SchwabMarios Schwab

 

Pringle of Scotland, lendületesség kényelemmel fűszerezve

A korábbi klasszikusan elegáns, könnyed kollekciókhoz képest látványos változás észlelhető a Pringle of Scotland háza táján. Az idei őszi-téli kollekció a lazább, szabadabb formákat részesíti előnyben, melyek rendkívül lendületessé tették a bemutatót. Az egyenes vonalú elegáns szoknyák és ruhák után ezúttal laza, bő, óriás zsebes nadrágok, kötött pulóver ruhák vagy éppen rakott szoknyák vonultak föl. Ha a kreációk a rohanó világ tempóját vették föl, akkor a szabás az ehhez szükséges kényelmet garantálta, a fényes bársony, kasmír, bőr és szőrme pedig a stílus és luxus összeolvadásáról tett tanúságot.

Pringle of ScotlandPringle of Scotland

Vaspál Melinda

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Hajtrend 2010 ősz-tél - II. r...

A 2010-es év legdivatosabb fazonjairól, színeiről és kiegészítőiről lesz szó.»»

Hajtrend 2010 ősz-tél - I. ré...

Lazán feltűzött konty? Lágy hullámok? Tupírozott haj? Az őszi-téli hajtrend széles skálát kínál.»»

Szigorúan térd fölött

Ha idén télen igazán trendi akarsz lenni, válassz egy (vagy sok) térd fölé érő csizmát!»»

Színesen és trendin

Íme, a 2010/11-es őszi-téli szezon legmenőbb tónusai!»»

Férfias nők

Férfias szabásvonalú ruhák nőknek a kifutókról.»»

Dark Poetry

Trendirányzatok 2010/11 ősz-tél IV. »»