Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 25.

London Fashion Week 5th day

Ötödik napja immáron, hogy folyamatosan újraéljük az európai életérzés londoni megfogalmazódását. Számos igen tehetséges tervező munkásságát kísértük végig és csodáltuk meg mostanáig, ám végre elérkezett a várva várt nap, amikor a Burberry színre lépett, Bailey pedig újra bebizonyította, hogy a királynői kitüntetés csak kivételes embereket illet meg, és ő azok közé tartozik.

Basso&Brooke, kaland a színek birodalmában

Bruno Basso és Christopher Brooke tervezőpáros sosem rejtette véka alá, hogy imádja a színeket és a mintákat. Téli kollekciójuk egy hatalmas kalandtúrára hív a színek és nyomatok világába, ahol a mosott színárnyalatoktól az állatmintás nyomatokig óriási a választék. Csodálatosan színes selyemruhák, szövet és dzsörzé kabátok dukálnak a hideg évszakra, melyket szinte kötelező kesztyűvel vagy szőrme kámzsával kombinálni. A rozsdás és kékes árnyalatok végeláthatatlan kombinációja nem csupán megbabonáz, de az egyoldalúságot is kizárja a komor időszakban. Olyan érzésünk támadhat ezen kreációk láttán, mintha valamilyen mediterrán ország színvilágát csodálnánk, ahol a hölgyek különleges madarak formájában lepik el a kifutót.

Basso and BrookeBasso and Brooke

 

Issa, azok a dögös ’80-as évek

A kislányos én és a dögös, érett hölgyek váltakozásának lehetünk tanúi Issa kollekcióját végigkísérve. Tupírozott haj, sötét napszemüveg és selyemkendő gondoskodik arról a szexi és csábító megjelenésről, mely a ’80-as évek filmvilágát idézi. Színes, lágy esésű, hosszú és rövid ruhák övvel kiegészítve, csábos, hosszú, lakkbőr kesztyűk, szőrmék és bolerók biztosították a vérbeli „femme fatale”-ra emlékeztető megjelenést, aki tisztában van adottságaival, és azzal is, hogy a darázsderék hangsúlyozása rendkívüli hatással bír.

IssaIssa

 

Peter Pilotto, koktélpartyk után az utcára invitál

Pilotto idei kollekciója egyfajta szakítást mutat a múlttal, hiszen ha korábban főként az elegánsabb, koktél party viseletről volt felismerhető, akkor az idei hideg évadra főként utcai viseletet tervezett. A változás egyben a tervező fejlődését bizonyítja, hiszen ha valaki ki akar lépni a korábbi skatulyából, akkor mernie kell egy új dimenzió felé emelkedni. A haladás igencsak jól sikerült, hiszen annak ellenére, hogy könnyű, félvállas, mini partyruhák ebben a kollekcióban is felsejlenek, a domináns elem akkor is a hordhatóság maradt. Bőrnadrágok, szövetkosztümök, kötött ruhák és blézerek képezik a fő csapásvonalat, melyeket remekül fűszerez meg egy-egy jól irányzott szőrme kiegészítő.

Peter PilottoPeter Pilotto

 

Burberry Prorsum, a csodás kabát elengedhetetlen

Christopher Bailey valóságos ódát zeng a kabátokról a következő hideg szezonra. Az 54 darabból álló kollekció szinte minden összeállítása kabátban teljesedik ki, ami csupán egyetlen szempontból jelenthet problémát, mégpedig abból, hogy szinte lehetetlen eldönteni, hogy melyik is tetszik jobban. Óriásgalléros irhakabátok, sötétzöld és kék hajtókás vagy csatos kasmír-, illetve szövetkabátok és blézerek, egyenes vonalú bundák óriási tárháza tárul elénk, melyek főként a military stílus jegyeit hirdetik. Egyszerűen lehetetlen felocsúdni a kabátok ámulatából, de a rendkívül mutatós térd fölött végződő csizmák, lovaglónadrágok és egyenes vonalú szoknyák kedvéért mégis érdemes. A képeket nézegetve az embernek az a benyomása, hogy már-már hihetetlen, hogy mennyire egyszerű együttesek sorakoznak föl, ám mégis annyira rafinált és stílusos mindegyik darab.

Burberry ProrsumBurberry Prorsum

Vaspál Melinda

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Hajtrend 2010 ősz-tél - II. r...

A 2010-es év legdivatosabb fazonjairól, színeiről és kiegészítőiről lesz szó.»»

Hajtrend 2010 ősz-tél - I. ré...

Lazán feltűzött konty? Lágy hullámok? Tupírozott haj? Az őszi-téli hajtrend széles skálát kínál.»»

Szigorúan térd fölött

Ha idén télen igazán trendi akarsz lenni, válassz egy (vagy sok) térd fölé érő csizmát!»»

Színesen és trendin

Íme, a 2010/11-es őszi-téli szezon legmenőbb tónusai!»»

Férfias nők

Férfias szabásvonalú ruhák nőknek a kifutókról.»»

Dark Poetry

Trendirányzatok 2010/11 ősz-tél IV. »»