Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. március 8.

Paris Fashion Week day 5th

A párizsi ready-to-wear divathét ötödik napján a világ számos kultúrájával találkoztunk egy 80 napos utazás keretében Jean Paul Gaultier jóvoltából, a Charlie és Csokigyár modern divatbéli újraalkotását nézhettük végig a Viktor&Rolf bemutatója által, és a jövőbe is visszatértünk a Cacharel show kapcsán.

 

Viktor & Rolf

A holland tervezőpáros egy „ipari forradalmat” mutatott be szombaton a színpadon, egy lenyűgöző show keretében, mely azt demonstrálta, hogy mennyire extrém ruhák is hordhatóvá válnak. A „divatgépezet alkatrészeit” ábrázoló díszlet mögül lépett elő Kristen McMenamy modell, a sajátjánál tízszer nagyobb méretű ruhában. Őt követte a két tervező, Viktor Horsting és Rolf Snoeren. Ők sorra feladogatták a modellre a többi modell által bemutatott kabátokat. Végül 14 kabátban pompázott a hölgy. A tervezők elmondása szerint azt próbálták bemutatni, hogy „a Victor& Rolf ház egy „Glamour Factory” – a Charlie and the Chocolate Factory mintájára – „ahol a ruhák varázslattal készülnek, mi vagyunk a modern divatvilág Willie Wonkái”.

 Viktor&RolfViktor&Rolf

Sophia Kokosalaki

A görög divattervező alkotásai valószínűleg az egyik legfelkapottabb luxuscikkei lesznek a következő ősznek és télnek. Fényes, lágy selymek és természetes, bézs, barna, pirosas színek adják meg az őszi hangulatot a kollekciónak. Kokosalaki a kiegészítőkban is egyre jobb, az arany és fa faragott cipősarkak, a bő övek bőrből vagy a metál arany szegélyek önmagukban is jó beruházásnak tűnnek.

Sophia KokosalakiSophia Kokosalaki

Cacharel

Vissza a jövőbe – a hosszú idők óta fennálló, nyomatairól híres francia márka visszatért, méghozzá tele fényes, modern nyomattal és mintával, melyeket érdekes módon a 16. századi faliszőnyegek inspiráltak. Az antik palástokat és drapériákat digitalizálták, majd újranyomtatták selyemre, pamutra és gyapjúra fényes vörös, burgundi, narancs, valamint arany színekben.

 CacharelCacharel

Jean Paul Gaultier

A 80 nap alatt a Föld körül című Verne könyvre adott „divatos” választ Gaultier, amikor létrehozta és bemutatta 80 egyedi darabból álló kollekcióját, mely a világ különböző népeinek kultúrájából és öltözködéséből merít ötleteket, Marokkótól Törökországon, Tibeten és Perun át a Kínában élő kisebbségi törzsekig, mint például a kirgiz és zuang. Az ezotikus mongol ékszereket, pagoda kalapot, perui hímzett tunikát, görög rakott szonyát, orosz katonai nagykabátot balalajkán, afrikai dobon, hegedűn és török trombitán kísérte a nemzetközi zenekar.

 Jean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Ádám Judit

 

Fotók: vogue.co.uk,
telegraph.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Mercedes-Benz Fashion Week Be...

Sokféleség és progresszivitás a divathét harmadik napján.»»

Men's Fashion Week Paris 1st ...

Elérkezett az idő, hogy négy nap milánói tartózkodás után a divat világa áttegye székhelyét Párizsba.»»

Mercedes-Benz Fashion Week Be...

A második napon felvonult többek között: Mongrels in common, Rena Lange, Custo Barcelona, Boss Black.»»

Mercedes-Benz Fashion Week Be...

Főszerepben a szőrme, a sifon és a bőr.»»

Milano Moda Uomo 4th day

Hidegre fel! - szólt a jelszó a Milano Moda Uomo utolsó napján.»»

Milano Moda Uomo 3rd day

A jó és a rossz fiúk harcát láthattuk a harmadik napon a kifutón.»»