Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. március 9.

Paris Fashion Week 6th day

Számos jól ismert név - Lagerfeld, Galliano, Givenchy, Rykiel - jelent meg Párizsban a hatodik napon, akiktől pont azt kaptunk, amit a legnagyobbaktól várhatunk: újdonságot, pezsgő életérzést és azt a frissességet, ami a divatot állandó nyüzsgésben tartja.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld időről időre igazi élményt jelent a divatszakma számára. Naprakész és mindig megújulni képes terveiről bőven lehet mit írni. Az idei kollekciót látva most épp a következő szavak kerülnek először papírra: vörös ajkak és körmök, miniszoknyák, fényes leggingek, lakk hajpánt és a Rupert Sanderson által tervezett tűsarkúk. Zipzáras, magas nyakú, élesen szabott kabátjai a futurizmus szellemében készültek. Íme, a jövő divatbabái most életre keltek!

 Karl LagerfeldKarl LagerfeldKarl Lagerfeld

Akris

Az Akris magasított szövetnadrágjai, vidám színű zakói az elkövetkező tél kedvenc darabjainak ígérkeznek, mert nemcsak kényelmesek, hanem rendkívül elegánsak is. Akárcsak a nőies szabású szövetkabátok. A kollekcióban természetesen helyet kapott a bőr is, mely kiegészítőként is önálló darabokon egyaránt feltűnt.

 AkrisAkrisAkris

Celine

A Celine a tavaly bemutatott daraboknál is jobbat alkotott idén. Színvilága a fekete mellett számos árnyalatból (természetes barna, khaki, sötétkék, tejszín) áll. A szövetek a színekhez hasonlóan szintén a természetességet képviselik: moher, könnyű tweed, sifon, selyem és finom, puha gyapjú. A szabályozás hiányának köszönhetően a kollekcióban teret nyertek a grafikai formák és a tiszta vonalak. Ennek megfelelően a nagy, kocka zseb és a magasított nyak visszatérő motívumnak számít.

 CelineCelineCeline

Costume National

Fényes, lakk leggingek és rojtos felsők kalauzolják el a nézőket a partik világába. A szőrme és a bőr alapanyagnak számít, a sötét ruhák mellé a vidám, színes kesztyűk, kiegészítők pedig nélkülözhetetlennek tűnnek. A fodros szoknyák kislányos, az extra rövid minik pedig erotikus hatást keltenek. A két ellenkező irányzat egyaránt kedvére válogathat a Costume National őszi-téli kollekciójából.

 Costume NationalCostume NationalCostume National

Givenchy

Riccardo Tisci ismét bebizonyította, hogy mennyire ellentmondásos tud lenni a Givenchy a kifutón. Mégis, vagy épp ezért, általános egyetértés, hogy ő korunk egyik legtehetségesebb és legizgalmasabb divattervezője. A neopréntől kezdve a bőrön át a csipke egyaránt megtalálható az anyagainak skáláján. A romantikus stílusú ruhák a vonzó látvány mellett valóban kényelmesek és hordhatók. Az izgalmas mintáknak, a finom fodroknak és vad színeknek hála ezek a darabok a nehezen felejthető kategóriába kerültek.

 GivenchyGivenchyGivenchy

Sonia Rykiel

Sonia Rykiel neve nem hiányozhat a párizsi divathétről. Ez alkalommal lányos stílussal lépett színre, melynek első jelei a modellek hajához csatolt finom pamacsok voltak. Lezser viselet és lágy szabásvonal - szólt a jelszó, így egyik ruhadarab sem túl szűk, sem túl merev. Épp ez lesz Rykiel 2010/2011-es évének védjegye.

 Sonia RykielSonia RykielSonia Rykiel

John Galliano

„Galliano, ahol minden elkezdődött, az első szerelem, a nevem és az egész lényem egy része. Galliano a szívem, Dior a fejem.” - ezzel a pár sorral jellemezte a Vogue a délutáni Galliano bemutatót. És hogy miért? Mert Gallianonál egy igazi mesés világ kelt éltre, amely kellőképp volt formabontó és varázsszerű. A látvány nagy kalapokból, hárem sapkákból, mintás anyagokból, parókákból és színes összeállításokból épült fel; ebben a világban valóban el kell merülni. A szövetek kombinálása (tüll, csipke, selyem, szövet), az aszimmetrikus formák és a szabad tervezési stílus jellemezte leginkább a bemutatott kollekciót.

 John GallianoJohn GallianoJohn Galliano

Szlopóczki Janka

Forrás, fotók: vogue.co.uk


lili 2010-03-09
Szuper ez az összefoglaló. Köszi.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Paris FW IX.

Paris Fashion Week: 9. nap!»»

Paris FW VIII.

Paris Fashion Week: 8. nap!»»

Paris FW VII.

Paris Fashion Week: 7. nap!»»

Paris FW V.

Paris Fashion Week: 5. nap!»»

Paris FW IV.

Paris Fashion Week: 4. nap!»»

Paris FW III.

Paris Fashion Week: 3. nap!»»