Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. február 14.

Mercedes-Benz Fashion Week, New York - 2nd day

A nőiesség és elegancia dominált a második napon, más-más megfogalmazásban.

A divathét második napján a nőiesség vitte a prímet a tervezők nagy részénél, ám a kollekciókat végignézve beláthatjuk, hogy nőiesnek lenni bizony eléggé tág fogalom. A klasszikus vonalvezetéstől, a romantikus virágmintás korszakon át, egészen a nyomott mintás, vagy éppen franciabársonyos együttesekig, bármi lehet nőies.

Kedves olvasó, a döntés a tied: számodra melyik az igazán nőies?

Jason Wu

Az igen tehetséges fiatal tervező munkáit talán Mrs. O éleslátásának köszönhetjük, de mára már mindenképp el kell jutnunk arra a pontra, hogy beismerjük, nélküle kevesebb és szürkébb lenne a világ. Téli kollekciója ezúttal is a rendkívüli odafigyelésről és precizításról szól, ahol a vonalvezetés nem csupán elegáns és nőies, de a tökéletesség határát súrolja. Wu a nőt csak elegánsan, csinosan és elbűvölően tudja elképzelni, ami téli kollekciójának színválasztásából, szabásvonalából és érzékiségéből egyaránt árad. Hölgyeim, mindenképp érdemes szemügyre venni!

Jason WuJason Wu

Nicole Miller

A hangsúly a mintákon és formákon van Millernél, aki nem csupán imádja a női test vonalait, de ruháival ódákat zeng annak. Ha egy váll, mellkas vagy éppenséggel comb a kiemelendő, akkor azt egy nomott mintával, mértani formát megidéző kivágással vagy éppen testhez simuló anyaggal emeli ki roppant odafigyeléssel. A formák és az anyagválasztás néha már a sci-fi világát idézte meg, ám sziluettjei romantikát sugároztak minden esetben, még ha a klasszikus megfogalmazást figyelmen kívül is hagyták.

Nicole MillerNicole Miller

Rebecca Taylor

Taylor imádja a régi dolgokat, így aztán nem véletlen, hogy kollekcióját tekintve többször is szemünk elé kerülnek régi időkre visszatekintő darabok. A cél minden esetben a nőiesség volt, ám a tervezőnő szerint ennek szinte határa sincs. A virágmintától a csillogó anyagokig, a patchwork-tól egészen a szőrméig, illetve az állatmintától a rakott anyagokig, minden felsorakozik a kifutón. És, hogy nőies-e? Mindenképpen az, csupán annyi a kérdés, hogy a romantikusan nőieset, avagy inkább az elegánsan nőieset kedveljük, ugyanis a romantikusból bővebb a felhozatal.

Rebecca TaylorRebecca Taylor

Cynthia Rowley

Cynthia Rowley ezúttal mindent az anyagra tett fel, s a ’70-es/’80-as éveket idéző vonalvezetése mindvégig visszatérő. Tekintve az anyagválasztást, a bőség zavara tárul szemeink elé, hiszen minden megfordul, ami ehhez a stílushoz passzolhat. A nyomott mintától a selymen és franciabársonyon át, a fémes csillogású és csillámokkal díszített anyagokig minden van, csupán annyi a teendő, hogy eldöntsük, melyik tetszik jobban. A tervezőnő téli kollekcióját egyben tekintve elmondhatjuk, hogy bár nem a legrosszabb, de tőle ettől sokkal jobbra számítottunk. Reméljük jövőre!

Cynthia RowleyCynthia Rowley

Vaspál Melinda

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Fogd és vidd - haza!

Megmutatjuk, hogyan képviselheted a Hug & Hold trendet - a gyakorlatban. »»

Fogd és vidd! - 2. rész

Éljen a ragaszkodás! Következzen táskaszemlénk második fordulója.»»

Fogd és vidd! - 1. rész

A szezon trendjének megfelelő üzenet: ez az én táskám és ragaszkodom hozzá.»»

Emeld a kalapod - 2. rész

A színes szalagos, hullámos karimás és erdészstílusú fejfedők után következzen kalapmustránk második felvonása.»»

Kalapács alatt a kalapok

Kifutóról a boltokba - összegyűjtöttük a 2011-es őszi-téli kalaptrend megvásárolható követőit.»»

Emeld a kalapod - 1. rész

A 2011-es őszi-téli szezon egyik legnagyobb divatőrülete: a kalap.»»