Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. január 17.

Men's Fashion Week Milan – 2. nap

A második napon a klímaváltozás ellen harcolunk, felidézzük a dicső 70-es évek úri divatját, kifinomult gengszterekkel süllyedünk egy sötét világba, majd egyszerűen a férfierő paródiájával, mint desszerttel megkoronázzuk az egészet.

Bottega Veneta

Tomas Maier kollekciója a változatosságot, mint alappillért rejti magában, ám ez semmiképp nem a színekre vonatkozik. Az évszaknak megfelelő, borús árnyalatokkal találkozunk, ám az anyagok variációja, kombinációja és a geometrikus minták jelenléte egészen biztos kárpótol minket ezért.

Bottega VenetaBottega VenetaBottega Veneta

Calvin Klein

A kollekciót New York utcái ihlették, melyek hűen tükröződnek az anyagokban. A főleg teveszőr, szürke és fekete árnyalatait felvonultató darabok a földi luxust tárják elénk, egy kissé minimalista módon, mely a vonalakat és díszítés nélküliséget jelenti, ugyanakkor az anyagok által mégis futurisztikus voltukban.

Calvin KleinCalvin KleinCalvin Klein

Emporio Armani

Az erősebbik nem rosszfiús oldalát megjelenítve, egy picit a gengszterek irányába indulva, egy olyan férfit kaphatunk Giorgio Armani szerint, akiben ugyan nem az angyalok vére csörgedez, de mindenképp kritikus a viselt ruha iránt. Kifinomult és szofisztikált módon képes ötvözni a magára vett darabokat, mellyel könnyedén ellensúlyoz bármely gyanús kisugárzást, a rengeteg felvonultatott kalappal, fejkendővel és kapucnival pedig még csodálatunkat is kivívhatja egy óvatlan pillanatban.

Emporio ArmaniEmporio ArmaniEmporio Armani

Missoni

Nincs is jobb a puha, kötött holmiknál a nagy hidegben, melybe csak belebújunk és lágyan átöleli testünket. Az olykor hullámokra emlékeztető motívumokkal ellátott pulóverek uralták a bemutatót minden színkombinációban, melyek soha nem kihívóak, inkább a természet színeit használják és egy picit valamiért a könyvtáros fiúkra emlékeztetnek.

MissioniMissioniMissioni

Prada

„A férfierő paródiája” – jellemezte kollekcióját Miuccia Prada a show után. Azt a showt, melyen ismert színészek vonultatták fel a legújabb kreálmányokat, egytől egyig századokkal ezelőtti gentlemanokat megformálva. Többek között Gary Oldman, Adrien Brody, Willem Dafoe és Jamie Bell is igazi úrként vonult végig a vörös-fekete-fehér szőnyegen.

Adrien Brody in PradaWillem Dafoe in PradaGary Oldman in Prada

Salvatore Ferragamo

Kimért elegancia és a férfiak ünneplése, így tudnánk összefoglalni Massimiliano Giornetti legújabb kollekcióját. Minden sziluett kötelező alapeleme az ing, melynek gallérja szigorúan bújik a pulóver vagy kabát alá, ezzel erősítve a modorosságot, melyet kifejezetten pozitív jelzőként használunk jelen esetben. A sötét színek most nem a komorságot, hanem az eleganciát juttatják eszünkbe, melyet az egyenes szabású nadrágok és hatalmas sálak csak erősítenek.

Salvatore FerragamoSalvatore FerragamoSalvatore Ferragamo

Trussardi

A 60-as, 70-es éveket idéző ruhákat Jackie Stewart, a legendás Formula 1 versenyző ihlette, kinek tiszteletére a modellek egy-egy üveg pezsgővel, mint kiegészítővel vonultak a kifutón. A tökéletesre megalkotott kollekció minden darabja hűen visszaidézte a letűnt kor kedvenc darabjait.

TrussardiTrussardiTrussardi

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood köztudottan a klímaváltozás elleni küzdelemre próbálja felhívni a figyelmet alkalomról alkalomra, ez a jelenlegi bemutatót illetően sem változott. A téma azon XX. század eleji sarkkutatók voltak, akik felfedező utakra indultak az északi tájra. Ezek a kutatók sokszor a megfelelő ruházat hiányában tweed anyagot hordtak, ezzel játszott a tervezőnő is. Az összhatás érdekében a modellek tényleg úgy festettek, mint akik épp akkor érkeztek a fagyból: kipirosodott orcákkal, jeges hajakkal és szakállakkal, illetve fehérre mázolt ajkakkal buzdít minket is Vivienne a küzdelemre.

Vivienne WestwoodVivienne WestwoodVivienne Westwood

Az első nap öltöny áradata után most egy kicsit a kollekciót elmesélő történetek irányába vitt az utunk, de ezzel még közel sincs vége a férfiak főszerepének, hiszen új napra virradunk Milánóban, mely újabb bemutatókat rejt magában!

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
12345»

Paris Haute Couture - a legem...

Természetesen a Givenchy és Jean Paul Gaultier sem maradhat ki a sorból.»»

Paris Haute Couture - a legem...

Most, hogy már túlvagyunk a 2012/13 őszi-téli high fashion kollekciók bemutatóinak lényegi részén, összegezzünk!»»

Milan Fashion Week VI.

Az utolsó milánói napunkon találkozunk a legnagyobb nevekkel és ragyogó ötletekkel! »»

Milan Fashion Week V.

Kalandozásunkat színesen, katonás rendben és a vadon gondolatával folytatjuk.»»

Milan Fashion Week IV.

Unalmat megtörő minták, félszeg színek, egy kis sportolás és Raf Simons utolsó kollekciója a 4. napon.»»

Milan Fashion Week III.

Rengeteg minta, csodaszép és vibráló színek, pazar csillogás, na meg egy kis gótika – ez a 3. nap Milánóban!»»