Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2013. február 12.
 

NY FW V.

A vasárnap sem maradhatott el nagy nevek nélkül: Victoria Beckham, a DKNY, a Thakoon, Diane von Furstenberg, Zac Posen és Tommy Hilfiger mutatta meg, hogyan képzeli a 2013-as év hidegebb hónapjainak trendjeit.

Victoria Beckham

Az énekesnőből lett divattervező visszaköltözött Londonba, ami úgy tűnik jó hatással volt 2013-as őszi-téli kollekciójának megtervezésére. Olyan autentikus angol matériákat használt, mint a tweedet, a skót kockás és a halszálkás gyapjúszövetet. A fekete szinte minden ruhán dominált, de a legtöbb darabról visszaköszönt az indigó és a napsárga, aminek mi nagyon megörültünk, mert már golyózott a szemünk a sok fekete-szürkétől.

Victoria Beckhamtől már megszoktuk a lágy szabásvonalakat és a decens stílust – a mostani kollekcióját is ez jellemezte. A teknős nyakú felsők és a térd alá érő ceruzaszoknyák pedig kétségtelenül elérték a kívánt hatást, a hosszú még hosszabbá vált.

  

DKNY 

Az őszi kollekció számos ikonikus darabot idézett fel a márka múltjából, ráadásul egy magyar vonatkozással is büszkélkedhetünk: Larion Oscar (is) sminkelte a modelleket! A fókuszban a városi outfitek voltak: halszálka mintás neoprén melegítőfelsők, talpig érő állatmintás kabátok, amikben aztán el tud bújni az ember a nagyváros nyüzsgése elől. Üdítő látvány volt a sok szín és minta, de az ősi mondást itt is érvényét nyerte: néha a jóból is megárt a sok…

 
 

Thakoon

Thakoon Panichgul nem a sportos vonalat képviseli, sokkal inkább a szépségből és a költészetből nyeri az ihletét – ez meg is látszott 2013-as őszi-téli kollekcióján. Egy csepp nyarat akart a zord télbe csempészni, és örömmel jelentjük, sikerült! A szitakötő és a gyermekláncfű visszatérő minta volt a tearuhákon, melyeket prémekkel téliesített. Ráadásul annyira jól játszott a levendula és a liliom árnyalataival is a tervező, hogy még mindig érezzük a nyár illatát… ti is?

Diane von Furstenberg

Ó, azok a ’70-es évek, amikor egyszerre lehettél elbűvölő nő és rock and roll rajongó! Nos Diane von Furstenbergnek sikerült újjáéleszteni ezt a korszakot – ismét, egy igazán időtálló kollekciót kreált a 2013-as őszi-téli szezonra. Leopárd minta, fémes csillogású ceruzanadrágok és –szoknyák, kezeslábasok, szőrmemellények és sifon estélyi ruhák. Nem is beszélve a tűzpiros és pink tunikákról és ruhákról, melyekkel jócskán felborzolta a kedélyeket, de igazán hippisen, olyan Diane von Furstenbergesen. We loved it!

 

 
 
 

Zac Posen

 

Igazi celebbé avanzsált, amióta ő lett a Project Runway amerikai show egyik zsűrije. És továbbra is celebekre, méghozzá a vörös szőnyegen lépdelőkre tervezi a ruháit. A show második felében fel is vonultatta a 2013-as őszi-téli estélyi ruha költeményeit. Odavan a nőies formákért, melyekre nagy hangsúlyt fektetett az orgonaszínű, rubinvörös, nárcisz sárga, mandarin és zafírkék sellőruháin, uszályos nagyestélyijein.

 

Azonban a show első felében hétköznapi viseletre szánt modelleket is felvonultatott a tervező, melyek részleteire különösen nagy figyelmet szentelt: paszományhímzés, origamihoz hasonlító redőzések és ráncolások, peplum fazonok. Azonban mégis úgy éreztük, hogy visszarepültünk az időben, és a vintage stílusban találtuk magunkat. Ami alapvetően nem lenne gond, de nem láttuk az új ötleteket, a modern szabásvonalakat és matériákat.

 
 

Tommy Hilfiger

Vissza a hatvanas évekbe: a modern trendek keveredtek a retroból örököltekkel. Egy igazán egységes kollekciót láthattunk, amiben voltak ismétlődő elemek, de nem csak a mintákban, hanem a fazonokban is.

A kétsoros kabátokon, hosszított blézereken, miniruhákon és szőrmével díszített télikabátokon a vezető motívum a skótkocka, a tyúkláb- és a halszálka minta volt. A térdigérő csizmák cipzárját nem oldalra, hanem hátulra tervezte Tommy Hilfiger, meghosszabbítva ezzel a lábakat.

A horgolt sapkák és a láncos kézitáskák kitűnően passzoltak a penny loafer cipőkhöz. Az egyik legérdekesebb újdonság a kollekcióban egy cseppnyi futurizmus volt: a női Prince of Wales zakók, illetve kabátok szegélyeit és hajtókáit bőrrel díszítette. Hilfiger tagadhatatlanul nosztalgikus, de mégis éreztük a friss impulzusokat minden egyes kreációján. Ugye ti is?

 

Lazáry Fanni

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Csúnya trend

Csúnya pulcsihoz csúnya ruhadarabok dukálnak!»»

Zoknit karácsonyra?

Igen a karácsonyi mintás zokniknak!»»

Jó bőrök Fink Evelintől

Bőrből készült ruhaköltemények a divatbemutatón»»

Körömstrassz 2013 ősz-tél!

Strasszmánia a körmeinkre is!»»

Szürke időben is elegánsan

Ha az idő nem is szép, mi még lehetünk azok!»»

Pompomláz

Pompomsapi-körkép 2013. ősz»»