Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. március 1.

Paris Fashion Week I-III.

És igen! Végre elkezdődött a legjobban várt divathét - dübörög a Paris Fashion Week. Az első néhány nap rendszerint a Magyarországon kevésbé ismert tervezők bemutatóival telt. A nagyobb nevek kifutóiról szemezgetünk.

Dries Van Noten

Már jó ideje figyelemmel kísérjük a DVS munkásságát, és az eddig látottak alapján bizton állíthatjuk: a divatház 2013-as őszi-téli kollekciója az egyik legátgondoltabb az utóbbi években. Az a része legalábbi biztosan, amelyben a tervező a maszkulin-feminin vonalakat keveri - olyan újszerűséggel, amelyet bizony nehéz ebben a témában kivitelezni. A néhol kaotikusnak tűnő anyag- és mintakeverés ellenére a teljes kollekciót úgy tudnánk jellemezni: klasszikus elegancia némi trükkösen rejtett kreativitással. Személyes kedvenceink a szőrös (vagy szőrhatású) anyagok és az ezekből készült nagy volumenő szoknyák, és az apróbb részletek, amelyeket ezek a textúrák tettek különlegessé.

Dries Van NotenDries Van NotenDries Van Noten

Dries Van NotenDries Van NotenDries Van Noten

Mugler

Igen, tudjuk, hogy a Mugler divatház nem annyira mainstream, és többnyire sokkal kisebb a rajongótábora, mint, mondjuk, a klasszikus eleganciát képviselő Chanelnek, de akkor is azt gondoljuk, érdemes a kollekcióikra odafigyelni. A Lady Gaga stílustanácsadójaként is ismert Nicola Formichetti ugyanis ismét kitett magáért. A kollekció fő inspirációja ezúttal a légi közlekedés volt, amely a style.com értesülései szerint nem áll távol Formichettitől - az édesanyja egykor légikísérőként dolgozott.

MuglerMuglerMugler

A tervező és kollekciója nem okozott csalódást: hozta a tőle megszokott elvont kreativitást. A futurisztikus irányvonalak egyértelműen megmutatkoztak a beton- és fémszínű anyagokban, robotisztikus formavilágban és a designer építészettől kölcsönzött sziluettekben.

MuglerMuglerMugler

Balmain

Ha már a futurisztikus vonalaknál tartunk, mindenképpen meg kell említenünk a Balmain bemutatóját is. A tervező minden eddiginél extrémebb kollekciót vonultatott végig a kifutón, kezdve a metálosan ezüstös anyagoktól az újszerű szabásvonalakon át egészen a bőr, a kövek és a hajtások merész kombinálásáig. A tavaszi kollekcióhoz képest erőteljesen előtérbe kerültek a színek, olykor hangsúlyosan jelen voltak az arab világból kölcsönzött formák (háremnadrágok, turbánszerűen hajtogatott szoknyák), a kollekció azonban többé-kevésbé mindvégig egységes maradt.

BalmainBalmainBalmain

BalmainBalmainBalmain

Lanvin

Hiába is tagadnánk, a Lanvin kollekcióival bizony egy kicsit elfogultak vagyunk - és nem csak azért, mert a közeljövőben alkalmunk nyílik élőben is találkozni Alber Elbazzal, a divatház vezető tervezőjével. (Utóbbiról a későbbiekben még részletesen beszámolunk.) Talán ezért van az, hogy bár a 2013 őszi-téli kollekciót sok kritikai érte (igaz, ez lehet, hogy inkább a bemutató közben felszolgált popcornnak, üdítőnek és mini palackos pezsgőnek volt köszönhető...), összességében minket mégis meggyőzött a show.

LanvinLanvinLanvin

A kollekcóiban mindvégig érzékelhető volt az az Elbaz-féle álomvilág, amely miatt a Lanvin-bemutatói mindig szerethetőek. A stlye.com szerint éjjel és nappal keveredett, miközben a kifutón egymás után akár egy virágos tracksuit vagy éppen egy csodás, madarakkal díszített koktélruha is színpadra léphetett. Ebből is egyértelműen látszik az üzenet: a divatban mindent lehet.

LanvinLanvinLanvin

Nina Ricci

A végére hagytuk a jó hírt: az egyébként önmagában is említésre méltó Nina Ricci-bemutatón bizony egy magyar modell is végigvonult. Axente Vanessa az utóbbi időben egyre ismertebbé válik - nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi divatvilágban is. A Nina Ricci-showban az alábbi két szettben  láthattuk. A tervező egyébként már nem ismeretlen a modell számára - Vanessa a 2013 tavasz-nyári bemutatók közül 27 kifutón vonult, amelyek közül a lány kedvenc párizsi tervezőjének fashion showja volt az első a sorban. Gratulálunk!

Axente Vanessa - Nina RicciAxente Vanessa - Nina Ricci

FashionTime

Fotó: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Csúnya trend

Csúnya pulcsihoz csúnya ruhadarabok dukálnak!»»

Zoknit karácsonyra?

Igen a karácsonyi mintás zokniknak!»»

Jó bőrök Fink Evelintől

Bőrből készült ruhaköltemények a divatbemutatón»»

Körömstrassz 2013 ősz-tél!

Strasszmánia a körmeinkre is!»»

Szürke időben is elegánsan

Ha az idő nem is szép, mi még lehetünk azok!»»

Pompomláz

Pompomsapi-körkép 2013. ősz»»