Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. március 1.

Paris Fashion Week I-III.

És igen! Végre elkezdődött a legjobban várt divathét - dübörög a Paris Fashion Week. Az első néhány nap rendszerint a Magyarországon kevésbé ismert tervezők bemutatóival telt. A nagyobb nevek kifutóiról szemezgetünk.

Dries Van Noten

Már jó ideje figyelemmel kísérjük a DVS munkásságát, és az eddig látottak alapján bizton állíthatjuk: a divatház 2013-as őszi-téli kollekciója az egyik legátgondoltabb az utóbbi években. Az a része legalábbi biztosan, amelyben a tervező a maszkulin-feminin vonalakat keveri - olyan újszerűséggel, amelyet bizony nehéz ebben a témában kivitelezni. A néhol kaotikusnak tűnő anyag- és mintakeverés ellenére a teljes kollekciót úgy tudnánk jellemezni: klasszikus elegancia némi trükkösen rejtett kreativitással. Személyes kedvenceink a szőrös (vagy szőrhatású) anyagok és az ezekből készült nagy volumenő szoknyák, és az apróbb részletek, amelyeket ezek a textúrák tettek különlegessé.

Dries Van NotenDries Van NotenDries Van Noten

Dries Van NotenDries Van NotenDries Van Noten

Mugler

Igen, tudjuk, hogy a Mugler divatház nem annyira mainstream, és többnyire sokkal kisebb a rajongótábora, mint, mondjuk, a klasszikus eleganciát képviselő Chanelnek, de akkor is azt gondoljuk, érdemes a kollekcióikra odafigyelni. A Lady Gaga stílustanácsadójaként is ismert Nicola Formichetti ugyanis ismét kitett magáért. A kollekció fő inspirációja ezúttal a légi közlekedés volt, amely a style.com értesülései szerint nem áll távol Formichettitől - az édesanyja egykor légikísérőként dolgozott.

MuglerMuglerMugler

A tervező és kollekciója nem okozott csalódást: hozta a tőle megszokott elvont kreativitást. A futurisztikus irányvonalak egyértelműen megmutatkoztak a beton- és fémszínű anyagokban, robotisztikus formavilágban és a designer építészettől kölcsönzött sziluettekben.

MuglerMuglerMugler

Balmain

Ha már a futurisztikus vonalaknál tartunk, mindenképpen meg kell említenünk a Balmain bemutatóját is. A tervező minden eddiginél extrémebb kollekciót vonultatott végig a kifutón, kezdve a metálosan ezüstös anyagoktól az újszerű szabásvonalakon át egészen a bőr, a kövek és a hajtások merész kombinálásáig. A tavaszi kollekcióhoz képest erőteljesen előtérbe kerültek a színek, olykor hangsúlyosan jelen voltak az arab világból kölcsönzött formák (háremnadrágok, turbánszerűen hajtogatott szoknyák), a kollekció azonban többé-kevésbé mindvégig egységes maradt.

BalmainBalmainBalmain

BalmainBalmainBalmain

Lanvin

Hiába is tagadnánk, a Lanvin kollekcióival bizony egy kicsit elfogultak vagyunk - és nem csak azért, mert a közeljövőben alkalmunk nyílik élőben is találkozni Alber Elbazzal, a divatház vezető tervezőjével. (Utóbbiról a későbbiekben még részletesen beszámolunk.) Talán ezért van az, hogy bár a 2013 őszi-téli kollekciót sok kritikai érte (igaz, ez lehet, hogy inkább a bemutató közben felszolgált popcornnak, üdítőnek és mini palackos pezsgőnek volt köszönhető...), összességében minket mégis meggyőzött a show.

LanvinLanvinLanvin

A kollekcóiban mindvégig érzékelhető volt az az Elbaz-féle álomvilág, amely miatt a Lanvin-bemutatói mindig szerethetőek. A stlye.com szerint éjjel és nappal keveredett, miközben a kifutón egymás után akár egy virágos tracksuit vagy éppen egy csodás, madarakkal díszített koktélruha is színpadra léphetett. Ebből is egyértelműen látszik az üzenet: a divatban mindent lehet.

LanvinLanvinLanvin

Nina Ricci

A végére hagytuk a jó hírt: az egyébként önmagában is említésre méltó Nina Ricci-bemutatón bizony egy magyar modell is végigvonult. Axente Vanessa az utóbbi időben egyre ismertebbé válik - nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi divatvilágban is. A Nina Ricci-showban az alábbi két szettben  láthattuk. A tervező egyébként már nem ismeretlen a modell számára - Vanessa a 2013 tavasz-nyári bemutatók közül 27 kifutón vonult, amelyek közül a lány kedvenc párizsi tervezőjének fashion showja volt az első a sorban. Gratulálunk!

Axente Vanessa - Nina RicciAxente Vanessa - Nina Ricci

FashionTime

Fotó: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

London Fashion Week IV.

Pringle of Scotland, Christopher Kane, Erdem, Burberry Prorsum, Giles, Tom Ford.»»

London Fashion Week III.

Holly Fulton, L'Wren Scott, Vivienne Westwood, Matthew Williamson, Paul Smith, stb.»»

London Fashion Week II.

Így folytatódik a divathét második napja Londonból!»»

NY FW VII.

Az utolsó nap New Yorkban: Victoria Beckham, Oscar de la Renta & John Galliano, Vera Wang, Rodarte és Badgley Mi...»»

London Fashion Week I.

A Londoni divathét első napja!»»

NY FW VI.

Utolsó előtti nap New Yorkban! »»