Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Foltos koktélruhák
 
A 2007-es évnek vége, a tél azonban még mindig tartja magát! Meglepő tapasztalat, de ezekben a hideg időkben sokkal nagyobb figyelmet kapnak a kis szoknyák és rövid ruhák - talán az utánuk való vágyakozás miatt? Így a kifutókon ilyentájt rendre feltűnnek koktélpartira készülő és hétköznapi ruhákat egyaránt viselő modellek. Magyarázható ez a koktélruha őrület a téli ünnepekkel, azonban szerintem hazánkban kevesen jutnak el egy valamire való fogadásra, ahol nyugodtan tündökölhetnek a legtrendibb modellekben. Különösen igaz ez az állatmintás darabokra, amelyek évről évre reneszánszukat élik. Így idén télen is!
 
BlumarineÖrök divat
 
Az állatminta sosem tűnik el teljesen, hiszen egy olyan díszítőelem, amely nem tud divatjamúlttá válni. Elég, ha a szabásvonal változik, a minta örök. Szinte minden évben megcsodálhatunk egy-egy hollywoodi sztárt párduc- vagy leopárdmintás ruhakölteményben vonulni a vörös szőnyegen. Az elmúlt évben például a zsiráfmintát fedezték fel maguknak a tervezők. Sajátos, hogy csak nálunk számít keresettnek a zebracsíkos mintázat, bizonyos honi tévéműsornak köszönhetően.
 
Párducmintás koktélruha
 
Hogy mégis milyen módon kapcsolódik össze a fent említett két divatelem? Elárulom: a 2007-es év végének és a rákövetkező elejének egyik legnagyobb meglepetése az a számos édes-kedves koktélruha, amelyek leopárd- és párducmintában pompáznak. Köszönhető mindez elsősorban a D&G ház ötletes tervezőinek, akik becsempészték ezt a korántsem mindennapi mintát az ünnepi alkalmak idejére. Világéltemben távol tartottam magam az állatmintás dolgoktól, mert van bennük valamifajta közönségesség. Mégis, ezt a kollekciót elnézve úgy éreztem, hogy én is szívesen viselném ezeket a kislányos szabású állatmintás ruhácskákat. Mert egytől-egyig nagyon szépek. A D&G darabjai mellé állította csatasorba leopárd- és ocelotmintás partiruháit a H&M-nek is tervező Roberto Cavalli és a Blumarine divatház is.   
 
Dangerous!
 
Az állatminta viselésének egyik veszélye, hogy könnyű átcsúszni vele a giccs és ízléstelenség mezejére, amelyet a kifinomultságtól mindössze hajszálnyi határvonal választ el. Könnyen válhatunk anyáink tinikori hasonmásává, ha nem a megfelelő szabásvonalú ruhát választjuk. Ajánlatos egyenesen a D&G ház kifutóiról vásárolni, ám ha mégsem engedhetjük meg magunknak az ő csodás muszlinruháikat, akkor érdemes megnézni itthon az Anita Moda és Signora modelleket. Egy másik tulajdonság,- ami egyeseknek előny, másoknak hátrány lehet - az a szexuális túlfűtöttség, amelyet az állatmintás ruhát viselő hölgyeknek szokás tulajdonítani.  Így tessék jól átgondolni, hogy milyen alkalmakkor viseljük ezeket a ruhákat!
 
Dörnyei Marianna

Fotó: style.com

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Nyári smink

Színparádé Meleg van. A napok hosszúak. És még a strand is hívogat. Kérem szépen, ez csak egyet jelenhet: nyaku...»»

Nyári kiegészítők

Óh jajj úgy élvezem én a strandot…! A nyár közepén mi másról is írhatnánk, mint azokról a kiegészítőkrő...»»

Irány a préri!

Szafarira fel! Minden évben visszatérő stílusokból válogathatunk idén nyáron: virágminta, etno, hippi és ...»»

Gisele Bündchen ökoszandáljai

Modell és környezettudatos tervező egyben A brazil szupermodell Ipanema Gisele Bündchen márkanéven környezetbar...»»

Lássuk a ruhásszekrényt!

Ki mit viselt a filmben? Nemrég ismét együtt izgulhattunk a négy barátnő életén; a Sex and the City visszatért...»»

Fehéret a fehérnépnek!

Sejtelmes angyalok fehérben Tucatnyi fehér kreációval búcsúzott idén januárban, a 2008-as tavaszi, párizsi hau...»»