Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Ellus 2008 ősz/tél

Az Ellus

Az 1972-es években Brazíliában, a hippi mozgalom és életstílus születésének és kiszélesedésének idején jött létre egy közös vállalkozás a divat nevében, ez az Ellus.

Adriana Bozon a fiatal, ám de annál tehetségesebb hölgy kreatív tervezőként munkálkodott e kialakulóban lévő márka neve alatt. Az Ellus a szabadság, szerelem és a béke hírnökeként tudatosult a fiatalok körében, akik a célpiacot is alkotják az Ellus számára.
 
A Tél bűvöletében

Az idén megrendezett Sao Paulo Fashion Week-en került bemutatásra egy bámulatosan új, önmagában is magas figyelmet érdemlő Ellus Jeans Deluxe kollekció a Tél számára.
A bemutató az egyik legkreatívabb és legbonyolultabb motort használta a nézők elkápráztatására, ami sikerült is. Egy befutó metróról érkeztek a modellek, igazán rohanó, igazán city hangulat; főszerepben a csőnadrággal.
 
Az Ellus az utóbbi években nem spórolt az újítások területén. Adriana Bozon, a mára tapasztalt, vezető szerepbe lendült tervezőnő felidézi a hippi korszak sajátos színvilágát és a mai modern városi hangulatot, csodálatos egyveleget nyújtva a vásárlók elé. A hippi korszakra oly mértékben jellemző mintákat ugyan nem véljük felfedezni a téli kollekcióban, de a napsárga és élénk lila tanúbizonyságot tesz, hogy az Ellus visszanyúlt a gyökereihez, fókuszba helyezve a farmert.
 
A női és férfi kontraszt

Az 1995-ös évtől kezdve a mérleg egyensúlyba került, és komoly munkák indultak meg a férfi termékek színvonalra emelése érdekében, mind mennyiségben, mind minőségben.
Az ezredfordulóra már olyan sztárok, mint Mila Jovovich büszkén pózoltak az egyre népszerűbb Ellus kampányokban. Növekedett a hírnév és az elismertség más országokban és földrészeken, a brazil büszkeséggel egyetemben. Nem volt kérdéses, hogy Európa divat fővárosaiban is lábat vet, sőt, konkurenciát jelenthet az Ellus Jeans Deluxe.
 
Az uralkodó stílusjegyek

A Sao Paulóban bemutatásra került kollekció mindenkiben a következő gondolatokat váltotta ki: lazaság, trendiség, rohanó életmód. Ezen gondolatokon felül érdemes rátérni a tényekre.

A női darabok esetében a fekete mellett a lila dominált. A női testet az apró kabátok igazán kiemelték, téli lábbeli viseletként a magas szárú bakancsok és csizmák uralkodtak. A modern nő harciasságát és eltökéltségét ezek a kompozíciók határozták meg. A rohanó életvitelhez elengedhetetlen kiegészítők szerepkörét a divattáskák és retikülök töltötték be, fekete-fehér variációkban. Az ékszerek szerepe (karkötők, nyakláncok, övek, gyűrűk) elhanyagolt volt, melynek oka a zsúfoltság érzetének megelőzése. (
Az erős lila és sárga színek önmagukban is elég pompát kölcsönöztek a ruháknak és viselőiknek.)

A férfiak esetében főszerepben a csőnadrág, skinny jeans, slim farmer volt. Ez a farmer a mostanság divatossá vált lefelé szűkülő szabást részesíti előnyben. Téli kollekció lévén a férfiaknál is inkább a magas szárú bakancsok uralkodtak, melyeket feldíszítettek 3-3 lógó csattal, a lazaság érdekében. A felső részt a szintén a sötét bőrből készült kabátok alkották, visszafogott díszítéssel, az évek óta kedvelt óriás gombokkal. A néhol becsempészett világos kiegészítők, övek, táskák és plecsnik megakadályozták a komorság érzetét, inkább a férfias vonalak merész és felszabadult kiemelése volt a kollekció elsődleges célja.
 
Az összhatás

A kollekció önmagában és a hatásvadász bemutatóval egyetemben is megállja majd helyét a piacon, hiszen az idei irányadó téli színek mind megjelennek a kreációban, az elvárásoknak megfelelően.


Bántó István

Fotó: madeinbrazilmag.com

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Zokni szandállal

Újszerű harmónia Szandál zoknival? Igen! Bármennyire is furcsa, 2008-ban ez is megengedett. Persze zoknit is cs...»»

Sortok

Az élet rövid. Miért ne lenne a nadrágunk hossza is az? Maximum combközépig érő rövidnadrág, ez a sort, ami el...»»

Sex, City és Én

Szex és New York Végre eljött a várva várt nap. Végre beülhettünk a moziba és négy év után megnézhettük az áhít...»»

Stiletto

Ismét hódít a tűsarok Igen, valóban megint divatba jött az elképesztően magas sarok, ahogy például a lakkcipő i...»»

50-es évek 2008-ban

Ötvenes évekbeli szoknyák 2008-ban A derékra simulni, aztán egyre-egyre bővülni, majd a térd környékén teljesen...»»

Absztrakt minták a ruhákon

Izgalmas és művészi A tervezők fokozottan művészi hangulatban voltak, amikor a tavaszi/nyári kollekcióikat állí...»»