Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Ellus 2008 ősz/tél

Az Ellus

Az 1972-es években Brazíliában, a hippi mozgalom és életstílus születésének és kiszélesedésének idején jött létre egy közös vállalkozás a divat nevében, ez az Ellus.

Adriana Bozon a fiatal, ám de annál tehetségesebb hölgy kreatív tervezőként munkálkodott e kialakulóban lévő márka neve alatt. Az Ellus a szabadság, szerelem és a béke hírnökeként tudatosult a fiatalok körében, akik a célpiacot is alkotják az Ellus számára.
 
A Tél bűvöletében

Az idén megrendezett Sao Paulo Fashion Week-en került bemutatásra egy bámulatosan új, önmagában is magas figyelmet érdemlő Ellus Jeans Deluxe kollekció a Tél számára.
A bemutató az egyik legkreatívabb és legbonyolultabb motort használta a nézők elkápráztatására, ami sikerült is. Egy befutó metróról érkeztek a modellek, igazán rohanó, igazán city hangulat; főszerepben a csőnadrággal.
 
Az Ellus az utóbbi években nem spórolt az újítások területén. Adriana Bozon, a mára tapasztalt, vezető szerepbe lendült tervezőnő felidézi a hippi korszak sajátos színvilágát és a mai modern városi hangulatot, csodálatos egyveleget nyújtva a vásárlók elé. A hippi korszakra oly mértékben jellemző mintákat ugyan nem véljük felfedezni a téli kollekcióban, de a napsárga és élénk lila tanúbizonyságot tesz, hogy az Ellus visszanyúlt a gyökereihez, fókuszba helyezve a farmert.
 
A női és férfi kontraszt

Az 1995-ös évtől kezdve a mérleg egyensúlyba került, és komoly munkák indultak meg a férfi termékek színvonalra emelése érdekében, mind mennyiségben, mind minőségben.
Az ezredfordulóra már olyan sztárok, mint Mila Jovovich büszkén pózoltak az egyre népszerűbb Ellus kampányokban. Növekedett a hírnév és az elismertség más országokban és földrészeken, a brazil büszkeséggel egyetemben. Nem volt kérdéses, hogy Európa divat fővárosaiban is lábat vet, sőt, konkurenciát jelenthet az Ellus Jeans Deluxe.
 
Az uralkodó stílusjegyek

A Sao Paulóban bemutatásra került kollekció mindenkiben a következő gondolatokat váltotta ki: lazaság, trendiség, rohanó életmód. Ezen gondolatokon felül érdemes rátérni a tényekre.

A női darabok esetében a fekete mellett a lila dominált. A női testet az apró kabátok igazán kiemelték, téli lábbeli viseletként a magas szárú bakancsok és csizmák uralkodtak. A modern nő harciasságát és eltökéltségét ezek a kompozíciók határozták meg. A rohanó életvitelhez elengedhetetlen kiegészítők szerepkörét a divattáskák és retikülök töltötték be, fekete-fehér variációkban. Az ékszerek szerepe (karkötők, nyakláncok, övek, gyűrűk) elhanyagolt volt, melynek oka a zsúfoltság érzetének megelőzése. (
Az erős lila és sárga színek önmagukban is elég pompát kölcsönöztek a ruháknak és viselőiknek.)

A férfiak esetében főszerepben a csőnadrág, skinny jeans, slim farmer volt. Ez a farmer a mostanság divatossá vált lefelé szűkülő szabást részesíti előnyben. Téli kollekció lévén a férfiaknál is inkább a magas szárú bakancsok uralkodtak, melyeket feldíszítettek 3-3 lógó csattal, a lazaság érdekében. A felső részt a szintén a sötét bőrből készült kabátok alkották, visszafogott díszítéssel, az évek óta kedvelt óriás gombokkal. A néhol becsempészett világos kiegészítők, övek, táskák és plecsnik megakadályozták a komorság érzetét, inkább a férfias vonalak merész és felszabadult kiemelése volt a kollekció elsődleges célja.
 
Az összhatás

A kollekció önmagában és a hatásvadász bemutatóval egyetemben is megállja majd helyét a piacon, hiszen az idei irányadó téli színek mind megjelennek a kreációban, az elvárásoknak megfelelően.


Bántó István

Fotó: madeinbrazilmag.com

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Tógaszerű ruhák

Tógára és tunikára fel! Az antikból idén modern lesz! Lehetetlen? Nem, hiszen az ókori Róma öltözködés-, és ízl...»»

Színátmenetes darabok

Egyik színből át a másikba Akár egy Louis Vuitton táska, akár egy nyári ruha, a lényeg a színekben rejlik. Vagy...»»

Első magyar Glamour Stiletto ...

Lezajlott az első magyar Glamour Stiletto Run! Az esemény mókás volt, és vidám, sok volt az egy négyzetméterre...»»

Szivárványszínű táskák

Színes táskák Idén a napsütés beköszöntével végre a divat minden területén előtérbe kerülnek az élénk színek, í...»»

Mellesleg...

Nagymellűeknek is szabadon Végre jön a Nyár. A cuki kis rövidke sortok, a sejtelmesen mutogatós toppok, és az e...»»

Magas derék

Még mindig magas a derék! Hosszú időre bevette magát az igazán trendi vonalak közé a magas derék, így hiába is ...»»