Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

A divat, soha nem alszik!

A 2008 őszi/téli kollekció a kifutón
 
Bár évről-évre lehullanak a falevek és beköszönt a hideg Tél, a divat mégsem merül téli álomba. Örök és állandóan pezsgő! - ezt bizonyítja az idei bemutatók színes skálája is. Sárga, lila, piros kabátokat és új formákat, anyagokat kínálnak nekünk a divattervezők, melyek annyira jók lettek, hogy szinte nem is bánjuk a meleg, nyári napok távozását.
 
Fekete kontra színek

A fekete örök szín. Ez egy tény, melyben nem lehet kételkedni. Viszont az idei kifutókon helyet kaptak a színek is. Elsőként a visszafogott variációk között a szürkét kell megemlíteni, mely az őszi-téli időszak legdivatosabb színe lesz. Minden mennyiségben és minden árnyalatban jöhet! Armani vagy Enrico Coveri még attól sem riadt vissza, hogy a szürkét szürkével kombinálja. Ha ez túl sablonosnak tűnik, akkor bátran jöhet hozzá egy piros cipő vagy egy tengerkék garbó.
A vagányabb színskálák középpontjába a citromsárga és a lila került. A Dior divatház modellje lilába burkolózva elegánsabb, mint valaha. És ha mégsem szereted a lilát annyira, akkor kiegészítőként is kiválóan használhatod. Keress lila kalapot, nyakkendőt, táskát vagy egy egyszerű világos-lila cipőt.
A citromsárga szín kevésbé népszerű, de Antonio Berardinak sikerült bebizonyítania, hogy milyen szép lehet egy sárga estélyi. Míg mások (Les Copains, Nina Ricci) téli kabátokra álmodták meg ezt a színt, addig a Blumarine fehérneműt tervezett belőle. Egy biztos, a sárga szín szürke reggeleinket vidámmá teszi majd.

Gareth
Miu Miu














 







Új formák, megszokott, vagány mintákkal

A divat nemcsak a hétköznapok része, hanem művészet is. Erről tesznek tanúbizonyságot a legnagyobb tervezők legkülönlegesebb alkotásai. Az idei őszi-téli palettán is akadt jó néhány különleges ruha, mely egyszerűen remekműnek bizonyult. Gondolok most Mila Schön ujj nélküli, körte formájú kabátjára, vagy Gareth PughFerré, Valentino és Giambattista Valli tervei közt. meghökkentő, boszorkányokra emlékeztető kollekciójára. Mégis az elkövetkező tél legizgalmasabb formája az ovális lesz.  Legyen szó kabátról vagy pulóverről, a lényeg, hogy az alja szűk legyen. Erre láthatunk példát
Közismert, mégis oly merész mintaként jelennek meg a ruhákon a skótkockák (Ralf Lauren, D&G, Just Cavalli) és a geometriai formák (Dior, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli). Bár rendkívül attraktívak, mégis csak a legjobb alakú nőknek ajánlott.


Frani
Antonio MarrasDolce &  Gabbana
 
























Les CopainsMelegen tartó divat

A téli ruhák nemcsak a divatnak, hanem a használhatóság elvének is meg kell, hogy feleljenek. Ezért olyan darabok kerülnek elő a szekrényből, mint a kabát, a sapka és a kesztyű. Azért nem kell megijedni, mert néhány nyári variációt is kiválóan lehet téliesíteni. Például, ott vannak a jól bevált kis fekete ruhák (Versace, Miu Miu, Ferré, Louis Vuitton), melyekhez harisnyát, hosszú szárú csizmát húzva ugyanolyan kecsesek lehetünk, mint a nyári napsütésben. A perzsabundák (Sportmax, Narciso Rodrigez) és a hosszú kabátok (Givenchy, Max Mara, Prada, Gucci) megszokott variáció mellett idén újra hódít a mellény. Míg Ferré nadrággal, addig Vivienne Westwood szoknyával párosítja a klasszikus gilet. Tehát, ha mellény, akkor engedd szabadon a fantáziád, mert a nagyok is ezt teszik.
Az anyagok között a gyapjú ismét ott van mindenhol: ruhaként (Jil Sander, Just Cavalli), nadrágként (Trussardi) vagy épp kosztümként (YSL, Max Mara, Chanel, Frankie Morello) köszön ránk nagyokat. És ha nem szeretnénk fázni, akkor néhány kötött darabot (Antonio Marras, Byblos, Chanel) is érdemes beszerezni, mert csak velük lehet teljes a téli ruhatár.
 
Hamupipőke vagy Dark lady?

A kifutókon felvonuló ruhaköltemények megmutatták, hogy az elkövetkező tél lehet akármennyire hideg és zord, mi mégis jól érezhetjük magunkat a bőrünkben. Az anyag, a szín és fazonválaszték annyira sokrétű, hogy egyszerűen nem lehet neki ellenállni. Ha akarjuk az egyik nap csipkés, fodros ruhákban (Missoni, Moschino, Luisa Beccaria, Blumarine) tündökölhetünk, míg a másikban egyenes szabású ruhákban megidézhetjük a hatvanas éveket (Sonia Rykiel, John Galliano, Paola Frani, Tommy Hilfiger). És ha éppen nem akarsz tündérkisasszonyt játszani, hát ne tedd! Kapd elő a jól bevált fekete darabjaidat (Frankie Morello, Christian Lacroix, Trussardi), és légy te a nap dark ladyje, mert ez a tél még ezt is lehetővé teszi.
 
2008. augusztus 27.

Szlopóczki Janka

Forrás: Amica Italia, 
Vogue Italia 2008. luglio.

Fotók: verycool.it, 
shoetime, 
media.monstersandcritics, 
theluxechronicles.com, cache.daylife.com, 
grazielabrenno.files.wordpress.com, 
news.xinhuanet.com, 
fashionfm.it, 
blendnewyork.files.wordpress.com

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567

Kockadivat

Skót és a többi Az idei szezon egyik nagy visszatérője a kockás mintázat. Hiszen ha belegondolunk, már elég rég...»»

Vibráló színek

Szemet gyönyörködtető Abszolút idei trendként jellemezhető a meglepően élénk színek előtérbe kerülése. Minden e...»»

Átlátok rajtad!

Átlátszó ruhák Nyakunkon a nyár és ezzel a minél kevesebb anyagból készült ruhák szezonja, ami nem csak rövid é...»»