Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2009. március 20.

Púderrózsaszín tündérek

A balerina stílus karakteres alapdarabjait mindenki kapásból sorolja: tütü és a balerinacipő. Ez amolyan örök szövetség.

Giambattista Valli - 2009Tütü (fr. tutu)

„Szétálló, rövid balettszoknya, legtöbbször több tüllrétegből. Valószínűleg Maria Taglioni olasz táncosnő találmánya a 19. század közepén. 1882-ben hasonló formában az ún. diszkódivat (diszkóban viselt, extravagáns, gyakran fényvisszaverő öltözék) részeként fiatal lányok körében divatos.” (Forrás: Claudia Wisniewski Divatlexikona)

Balerinacipő

„Lapos talpú, mély kivágású cipő, fűzővel a bokához rögzítve, vagy anélkül is. Különösen lánykacipőként terjedt el. A nők rövid vagy vádliig érő, bő szoknyákhoz és szűk nadrágokhoz, valamint főleg az ötvenes években rock’n-roll táncoláshoz viselték. A nyolcvanas évek elején az akkortájt virágkorát élő diszkódivathoz tartozott. Az ezredfordulón az ilyen formájú női cipők összefoglaló neve.” (Forrás: Claudia Wisniewski Divatlexikona)

Mi kell ehhez a stílushoz? 

A két alapdarabon (tütü és balerinacipő) Marc by Marc Jacobs - 2009kívül ne feledjük a tündéri szalagokat, a csipkét, valamint a fodros, kimondottan hercegnőruhákat se. Ezek is mind a balerina look jegyei. Sőt, azt is érdemes tudni, hogy baletthossznak nevezzük az éppen boka fölé érő szoknya- vagy ruhahosszt, amely például az ötvenes években volt nagy divat. Tehát mi kell hozzá? Törékeny testalkat, ártatlan tekintet, kontyban vagy lazán kiengedve viselt frizura, szolid és többnyire lapos sarkú cipők szeretete, valamint rajongás a pasztell színekért.

Divattervezők elképzelései

Bora Aksu, Charles Anastase, Giambattista Valli, John Rocha, Jonathan Saunders, Marc Jacobs, Nina Ricci, Pollini, Sonia Rykiel, Sue Stemp 2009-es tavaszi-nyári kollekciójából válogathatsz, ha felkeltette érdeklődésedet a balerina trend.

Viva la diva – most nem

Tűnődjünk el egy pillanatra azon a felvetésen, hogy nem kell mindig vagány díva lenni, néha napján jöhet a szolid balerina look is. Azokon a napokon például, amikor felmentjük magunkat a dögös-nő-vagyok ''kényszere'' alól. Talán nem túl nagy rizikó kipróbálni. Aki nem játszik, az nem nyer.

Kató Iringó

Fotók: style.com,
vogue.co.uk


Shoegal 2009-05-09
imádom az ilyen estélyiket, cocktail ruhákat!!!szuperek! Carrie is hordott 1 csomó ilyesmit a Sz és NY 6. évadában, és már ott beleszerettem:-) 1el büszkélkedhetek is:-))
Shoegal 2009-05-09
imádom az ilyen estélyiket, cocktail ruhákat!!!szuperek! Carrie is hordott 1 csomó ilyesmit a Sz és NY 6. évadában, és már ott beleszerettem:-) 1el büszkélkedhetek is:-))

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«123456»

A púder mögött

Ha meguntad a feltűnést, a harsány színeket, a szivárványt, a kontrasztot, a divatvilág régi-új felfedezettje épp ne...»»

Ne bátor légy: egyedi! Hordj ...

A fejfedő csupán stílus kérdése, egy ízléses darab kifejezetten egyedivé teheti viselőjét»»

Ha azt mondom: kék, mi jut es...

Talán az ég kékje? Vagy a tenger színe? Idén nyáron mind a két árnyalatot magadon hordhatod!»»

I. Nemzetközi Schwarzkopf Pro...

111 év után is professzionális a színvonala a Schwarzkopf termékeinek»»

A Múmia visszatért az ősi egy...

Az ősi egyiptomi nők a modern divat előfutárai

»»

Napszemüveg trend 2009

A nyár legmerészebb lányai óriási keretes napszemüvegeket hordanak majd »»