Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. április 22.

Virágos ékszerek tavaszra

 

Az ékszerüzletek kirakataiban feltűntek a szebbnél szebb virágos ékszerek, a nagy márkák sorra ajánlják kínálatuk között. A tavaszi trend egyik eleme a virágmotívum, ékszerekben a nő metaforikus képe, a szalonok mindegyike így most kivirágzik különféle formákban és stílusokban..

 

A XIX. században a természet nagyon nagy inspirációs forrás volt, Melleiro és Chaumet munkái kiválóan idézik vissza ezt a kort a vadrózsa fantasztikus ábrázolásában. Rózsák és árvácskák finom kidolgozása a levelek kombinációjával, de az orchidea is megjelenik a szecesszió korszakából.

ChanelDior

Hála a zománcozásnak a csodálatos virágszirom alakú formák bársonyos és mintás variációja nagyon egzotikus és misztikus hatást tudnak kelteni. Az 1930-as évek art deco stílusa a virágokat geometrikusabb formában jelenítette meg, az 1950-es években az ékszerészek előszeretettel alkalmaztak virágcsokrokat bross formájában. Ezek szolgáltak forrásul a mostani ékszercsodák létrehozásánál.

 Lydia CourteilleH. Stern

Diornál, Victoire de Castellane elragadó margarétákat formázott sok színben, mint ahogy azt Reina Magnifica Sangria is tette, meseszép példányokat bemutatva. Gyöngyvirág az erdő mélyéről, finom kidolgozásban, a nyakat kihangsúlyozza és ékesíti a zöld és fehér ragyogás.

 DiorDior

Chanel a kaméliát favorizálta ezerféle variációt felsorakoztatva áttört aranyból, ónix és gyémánt kövek felhasználásával. Amikor Chanel ház 1993-ban megjelentette ékszereit, kialakult a nagyon sajátos és különleges madmoiselle Chanel stílus. A kamélia nagyon egyszerűen, letisztultan jelenik meg, geometrikusabb alakzatban, szabályos szirmokkal. A kamélia gyémánt kövekből öltött alakot, de thurmalint és citrint is felhasználtak attól függően, hogy milyen színű legyen a virág.

 CartierVan Cleef & Arpels

A Cartier ház jellegzetes virága a rózsaszín orchidea immár 2005. óta. A végzet virága, amely tervezésénél és kialakításánál minden kreativitást be lehet vetni. Színekben a gránát, mandarin, narancs, vörös mind-mind megtalálhatók. Könnyed formák fémből, kövekkel kirakva. Az orchidea igazán természetes és élő hatást kelt.

 Nathalie QueyraudMelleiro

Boucheron a tulipánokért és a bazsarózsáért lelkesedik. A kortárs tervezők mellett Esty Grossman, Aude Lechère vagy még Nathalie Queyraud sem bírtak ellenállni a művészi virágoknak.

 
 

Ungor Tímea

Forrás, fotó: joyce.fr

gayot.com


Bősz Krisztina 2009-05-14
Hát nem tudom... számomra ez giccs. Én nem szeretem az ilyen dolgokat, de ez az én ízlésem...
Stella 2009-04-29
Wow, nagyon szépek :)

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«123456»

Divatos hordozók

A tervezőket nem befolyásolhatja holmi pénzügyi recesszió, ez látszik a trendekből.»»

Kígyóbőrminta

Az egyik legstílusosabb választás, ezért viseljük bátran, okosan kombinálva!»»

Egy csokor táska a nyári szez...

Még mindig a megunhatatlan virágok…»»

Strand kiegészítő trend 2009

Egyik strand outfit sem tekinthető befejezettnek, ha nem rendelkezik hozzáillő kiegészítőkkel »»

A '90-es éveket idéző ruhák

A '90-es évek feelingje az idei év meleg szezonjának ruhadarabjaira is rányomta a bélyegét.»»

Rosemount Ausztrál Fashion We...

Ausztrália bár nem a divat nagykövete, mégis néhány a Rosemount Fashion Weeken bemutatott divattervező, ötlet és faz...»»