Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. május 17.

Nyári toptrend: rojtok

Az idei nyári szezonban a rojtok csak úgy nyüzsögnek a ruhákon, repkednek a szoknyák és kabátok körül. A tervezők ismét nagy kedvvel fogtak hozzá, hogy a megálmodott ruháikat rojtokkal díszítsék. És hiába írnak a külföldi divatoldalak a vadnyugati stílus visszatértéről, ezek a rojtok nem éppen a cowboy-girlöket és kalapokat juttatják eszünkbe. Sokkal inkább a húszas évek estélyi ruháit díszítő finom rojtok tértek vissza a legmenőbb trendek közé, hiszen idén sokkal finomabbak, könnyedebbek és igazán nőies hatást keltenek a rojtokkal díszített darabok.

Elnézve a trendösszefoglalókat, idén számos dologból válogathatunk, ha igazán divatosan akarunk felöltözni. Mégis az egyik igazán kiemelkedő trend idén a rojtok megjelenése  hiszen ugyanúgy jelen vannak díszítőelemként a most tomboló Afrika trend darabjain, ahogy a lingerie, azaz fehérnemű hatású ruhákon is. Persze a western sem tűnik el a süllyesztőbe, hiszen a Hermés vagy éppen Ungaro kifutóján is feltűnt néhány igazi vadnyugati rojt, ám idén ezek helyett az elegánsabb rojtok hódítanak.

Allessandro Dell'Acqua 2009.tavasz-nyárJil Sander 2009.tavasz-nyár

Alberta Ferretti

Nézzük meg azokat a tervezőket, ahol egyértelműen a rojtok viszik a prímet. Az első nem más, mint Alberta Ferretti, akinek ruhái abszolút nyerőek, ezekért a darabokért a legstílusosabb sztárok állnak sorba. Ő az, aki idén is elképesztően finom érzékkel nyúlt ehhez a díszítőelemhez és anélkül alkalmazta a húszas, harmincas évek stílusát felidézve, hogy nevetséges vagy túlzsúfolt hatást ért volna el. Sőt, éppen az ellenkezője, hiszen hihetetlenül elegáns, nőies és kifinomult lett a végeredmény, anélkül, hogy bárkinek is a nagymama asztalterítőjét díszítő rojtok jutnának eszébe a ruhákról. Persze könnyű ezt egy olyan tervezőnek, akinek már pályája kezdete óta egyik védjegye a számtalan különböző formájú rojt.

Alberta Ferretti 2009. tavasz-nyárAlberta Ferretti 2009.tavasz-nyár

Külföldi minták

Mellette érdemes még megemlíteni Roberto Cavalli rojtjait is, hiszen ebben a szezonban talán az ő finom, átlátszó blúzokkal kombinált rojtokkal díszített szoknyái azok, amelyekért még szintén érdemes élni. Jil Sander is próbálkozott, egész alakot beborító rojtesőt álmodott letisztult színekkel kombinálva. Talán még Allessandro Dell'Acqua rojtjai azok, amelyek ugyan egy kicsit már a western világa felé húznak, azért még csodálatosan nőiesek. Érdemes őket megnézni, esetleg egy alkalmi darabot haza is vinni, ha valaki szereti a feltűnést.

Rajzák Kinga Roberto CavallibanRoberto Cavalli 2009.tavasz-nyár

Hazai pálya

Mindezek ellenére valamiért itthon a rojtokat nem igazán emelték be a legfőbb trendek közé, pedig számtalan gyönyörű példát láthatunk a külföldi kifutókról. Ráadásul idén nem csak cowboycsizmával, hanem egy egyszerű ceruzaszoknyával is viselhetünk rojtos felsőt, akár az irodába is. Bátraknak ajánlott igazán, mert idén az egyik legstílusosabb viselet!

Dörnyei Mariann

Fotó: vogue.com


Sweety 2009-05-21
vicces :)
Bősz Krisztina 2009-05-19
Hát nekem egyáltalán nem tetszenek és remélem, hogy az utcán nem tűnnek majd fel ezek a furcsa szerzemények! Főként ez a Jil Sander ruha kicsit kiábrándító :(
Tatjana 2009-05-17
Imádom a húszas évek rojtjait! :) Örülök, hogy visszajött a divatba. :)

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«123456»

Etnikus stílus

Etnikus bizsuk a nyári trend jegyében.»»

Vállald fel!

Idén nyáron ha ruhát választunk, legyen a pánt nélküli fazon a nyerő!»»

Bújj tulipánba!

A tulipánforma idén nemcsak a kifutók, hanem a sztárok kedvence is.»»

Maximalistáknak tervezve

A ruha, ami minden esetben maximális! »»

Csillogó felületek

A csillogó flitterek és anyagok idén nyáron ismét a vezető trendek között szerepelnek, úgyhogy elő velük és irány a ...»»

Férfias (divat)játékok

A férfiak utálják a vásárlást! No, ez hamis!»»