Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. május 31.

I. Nemzetközi Schwarzkopf Professional trendfesztivál

111 éves születésnapját ünnepli idén a Schwarzkopf. Ebből az alkalomból egy majdnem egész napos rendezvénnyel készültek, mely az I. Nemzetközi Schwarzkopf Professional trendfesztivál nevet kapta. A rendezvénynek a SYMA Sportcsarnok adott otthont, 2009. május 24.-én.

 

T-alakú kifutón fogadta a műsorvezető, Steiner Kristóf az ide látogatókat. Két kivetítőn is nyomon követhettük – melyet a kifutó két oldalán helyeztek el –, amit a Schwarzkopf Professional Team mesterfodrászai alkottak. Ők mutatták be az Essential Looks négy új trendirányzatát egy-egy frizurán keresztül.

 

A hajmodellek Náray Tamás és a Sugarbird ruháit viselték, míg ékszereiket a Pavé Jewellery biztosította.

 

Az Essential Looks négy trendirányzata, melyek nemcsak a frizurákban jelennek meg:

 

A ’60-as évek ihlette Rounded forms (=„Kerek formák”). Elemei: lágy minimalizmus, ívek, fényesség, nőiesség és egy cseppnyi futurisztikusság. Az anyagválasztás a ruháknál leginkább a selyemre esik. A blúzokra a magas gallér jellemző, a szoknyákra és kis ruhákra pedig a gömbölyded forma. Ezt a gömbölyűséget képviselik a frizurák is. Gallusz Nikolett mutatta be a Rounded forms-t – miközben a Sweet Dreams című dallal szórakoztatta a nézőket.

 

DISCO ’80 trendirányzat, melyet a Flashdance és a Fame inspirált. Fiatalosság jellemzi ezt az irányzatot, melyből elengedhetetlen a túlfűtöttség, a nőiesség és a sportosság. Neonszínek, hálók, mosott farmer, dresszek, balerina ruhák és lycra, melyek a leginkább illenek ebbe a lendületes irányzatba. A frizurákat a természetes, kócos hatás, és az elengedhetetlen lendületesség jellemzi. Aszimmetrikus formák és élénk színek jellemzik. Az egyik újonc Megasztáros, Bencsik Tamara az I need a hero című számmal robbant be a színpadra hihetetlen energiával, megtestesítve a ’80-as évek „disco girl”-jét.

 

Glamazon stílus (glamour+amazon=Glamazon), melyet a ’70-es évek ihletett. Vibrál, izzik és árad belőle az erotika, természetesen luxus kivitelben. Ilyen egy igazi Glamazon, belecsempészve stílusába egy csöppnyi szafarit is – a tigris- és ocelot mintákkal. Könnyed, combig felhasított és mini ruhák. A hangsúly a szexis nőiességen van. A frizurákon a meleg színek dominálnak. Lágy, hosszú – egyenes vagy hullámos – haj, mely tündököl a napfényben. Extravagáns formák, homlok közepéig érő és oldal frufru, ellipszis alakban levágott haj és gazdag szín használat. Ezt a stílust Pély Barna képviselte hátrafésült, a Grease-ből John Travolta-t idéző egyenes hajával, laza megjelenésével.

 

Sunday Best irányzat (=”Vasárnapi arosztokrácia”) – a kislányos báj. Elemeit a magabiztosság adja a rendhagyósággal keverve. Masnik, szalagok és túlméretezett díszek a ruhákon, valamint a frizurákon egyaránt. A konty határozza meg a hajviseleteket, míg a hajszínekre a fergeteges kavalkád jellemző. A választás Galambos Dorinára esett, a stílus „képviselői választáson”. Egy hosszú, uszályos, testszínű, tüllben végződő Náray ruhát viselt.

 

Alternatív haj show – Kinek, mit jelent a 111 év?

 

Velencei karnevált idéző maszkos nő, 111-be fésült hajkorona, tüllök, necc kesztyű, szatén, latex cica nadrág és top, combfixek, francia bugyik fodrokkal, body-k, necc harisnyák, cselszton ruhák, boogei-s lányok, tollak, szatén, csipke, fekete, fehér és rózsaszín mindenütt. Egyes fodrászok a gótikus hangulatot adták át munkáikkal – fekete, mások a párizsi fülledt lokálok atmoszféráját, megint mások pedig egy komplett show-t prezentáltak az Alternatív haj show-n belül.

 

Extremitás, színes kavalkád és ütős zene jellemezte a haj show-t Kapócs Zsóka nyitánya után,aki a Sunday Best jegyében idézte Karády Katalint a kifutóra Náray hosszú, fekete bársony ruhában, melyet elöl strasszkövek díszítettek.

 

MK Zero művészeti csoport

 

2006-ban alakultak meg, és Európa szerte fellépésekre hívják őket, de kaptak már felkérést Amerikába, Ázsiába is. Helmut Maier és Jürgen Schwaiger a két oszlopos tagja a csapatnak. Bemutatták a legújabb vágási technikákat. A kicsit tépett, laza, természetes és mégis extravagáns haj, ami idén a „legtrendibb”.

 

Ide kattintva a Schwarzkopf hivatalos honlapján találod magad. 

Talabos Georgina

Fotó: topmodell magazin


Nóji 2009-06-02
elolvasva a beszámolót már igencsak sajnálom, hogy nem mentem ki... :( pedig nagy show lehetett a 111-be fésült frizkó meg ezek... ajh, ezek után mindenhol ott leszek, amit kiírtok!!! ;)

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«123456»

Kígyóbőrminta

Az egyik legstílusosabb választás, ezért viseljük bátran, okosan kombinálva!»»

Egy csokor táska a nyári szez...

Még mindig a megunhatatlan virágok…»»

Strand kiegészítő trend 2009

Egyik strand outfit sem tekinthető befejezettnek, ha nem rendelkezik hozzáillő kiegészítőkkel »»

A '90-es éveket idéző ruhák

A '90-es évek feelingje az idei év meleg szezonjának ruhadarabjaira is rányomta a bélyegét.»»

Rosemount Ausztrál Fashion We...

Ausztrália bár nem a divat nagykövete, mégis néhány a Rosemount Fashion Weeken bemutatott divattervező, ötlet és faz...»»

Nyári toptrend: rojtok

Az idei szezon egyik legfrissebb trendje közé tartoznak a rojtokkal díszített ruhák.»»