Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. október 5.

Tipton Eyeworks, az egyediség nevében

Október 2-án mutatták be a Tipton Eyeworks új kollekcióját. A nagyérdemű olyan szemüvegkereteket tekinthetett meg, melyek kézi megmunkálással készültek, egyediek és sehol máshol nem lelhetők föl.

Egyediség és környezettudatosság

Sokak számára ismeretlenül hangozhat a Tipton márkanév, hiszen nem tartozik azon jól ismert optikák sorába, melyek lépten-nyomon föllelhetők Budapest különböző pontjain, és melyek mind ugyanazon külföldi márkák kollekciójának biztosítanak kirakatokat. A Tipton tulajdonképpen ezen „tömegtermékekkel” veszi föl a harcot, azaz olyan kereteket készít kézi megmunkálással, melyek valóban egyediek.

A különlegesség és az egyediség mellett a környezettudatosság is fontos szempont a keretek létrejötténél. A műanyagkeretek ugyanis nem hagyományos kőolajszármazékból készülnek, hanem cellulóz-acetátból, amit gyapottból és kukoricából nyernek ki. Ez az anyag maximálisan környezetbarát, sokkal gyorsabban lebomlik, mint a kémiai műanyagok. A trend és design határtalan lehetőségeit sem korlátozza le az említett természetes műanyag, hiszen a színek és megmunkálhatóság számtalan lehetőségét kínálja, így a legkülönlegesebb igényű vendég is szabadon válogathat.

Mások is szeretik

A világ számos országában jelenlévő márka, mely Európát szinte teljesen behálózta, de jelen van Észak-Amerika és Ázsia több pontján is, olyan rajongókat tudhat magáénak, mint maga Elthon John, aki két teljes kollekciót vásárolt föl Los Angelesben és New York-ban. Ezen túlmenően a szakértő zsűri is számos alkalommal díjazta a kereteket, Párizsban és Milánóban egyaránt.

Felmerülhet a kérdés, hogy mitől is annyira különlegesek ezek a szemüvegkeretek? Első sorban talán annak köszönhetik különleges mivoltukat, hogy megálmodóik, Zachary Tipton és Zoltán Milaskey, egy olyan hobbit keltettek életre, mely az évek során valódi életformává vált. Továbbmenően pedig az álmok merészek voltak, hiszen a hagyományos műanyagkeretek mellett megtalálhatóak a bakelit hangelemezes borítások, a hajcsattra emlékeztető csavarmentes szétpattinthatós keretek, de az igazi újdonságot a filmjelenetek szemüvegszárba való átültetése jelentette.

Erotikus filmek keretbe ültetve

Az új kollekcióban is a filmes szemüvegeknek jutott a fő szerep, melyben a régi akciófilmjeleneteket a ’80-’90-es évekbeli erotikus filmjeinek előzeteseire váltották. Igen ám, de vajon milyen ügyfélkör kedveli ezeket a mindennapinak egyáltalán nem nevezhető szemüvegeket? Zachary válasza egyszerű volt: a könyvelők vásárolnak leginkább ilyeneket, hisz annyira sablonos és egysíkú a munkájuk, hogy ebben lelik a változatosságra, a kitörésre való lehetőséget. Hökkent arckifejezésünket nehezen tudtuk palástolni, de be kell vallani, van benne valami. Lehet, hogy egy tárgyalás sikere éppen azon múlik, hogy a tárgyaló partner egyik kedvenc filmjelenetét fedezi föl szemüvegkeretünkön, és a szimpátia, közös hang azonnal megteremtődik.

A különleges kollekció, a hagyományos és rendhagyó formák, a színes és mintás keretek egyaránt elnyerték tetszésünket, így az egyedi darabok kedvelőinek mindenképpen ajánljuk az optika meglátogatását, hiszen ott valóban megadatik az a lehetőség, hogy olyat válasszunk, ami nem jön szembe az utcán.

Vaspál Melinda

Forrás, fotók: tipton.hu


Pati 2009-10-06
Nagyon-nagyon szépek.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«123456»

Ne bátor légy: egyedi! Hordj ...

A fejfedő csupán stílus kérdése, egy ízléses darab kifejezetten egyedivé teheti viselőjét»»

Ha azt mondom: kék, mi jut es...

Talán az ég kékje? Vagy a tenger színe? Idén nyáron mind a két árnyalatot magadon hordhatod!»»

I. Nemzetközi Schwarzkopf Pro...

111 év után is professzionális a színvonala a Schwarzkopf termékeinek»»

A Múmia visszatért az ősi egy...

Az ősi egyiptomi nők a modern divat előfutárai

»»

Napszemüveg trend 2009

A nyár legmerészebb lányai óriási keretes napszemüvegeket hordanak majd »»

Divatos hordozók

A tervezőket nem befolyásolhatja holmi pénzügyi recesszió, ez látszik a trendekből.»»