Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. július 28.

Maximális minimalizmus

A minimalizmust pont az különbözteti meg a maximalizmustól, ami az almát a burgonyától: az egyik gyümölcs, a másik zöldség. A legkevesebb hasonlóságot mellőzve élnek egymás mellett és mindkettőre szükségünk van.

Akadnak olyanok, akik napról napra váltogatják a két stílust, mikor milyen hangulatban ébrednek, de akadnak elkötelezett hívek az egyik és másik oldalon is. Ám mi is az a minimalizmus? Jellemzően letisztult szabások és vonalak által alkotott sziluettek, melyek a végletekig egyszerűek, mellőznek mindenféle túldíszítettséget és túlzást. Leginkább fehér, fekete, szürke és kék színekben találhatunk ruhákat a témában, melyek egytől egyig a funkciót helyezik előtérbe az esztétikummal szemben. Alább pedig a tervezők szemén keresztül mutatjuk be az idei nyárra rendelt minimalizmust.

Akris

A tervező a színekkel játszott leginkább: sosem tiszta, mindig egy kis turpisságot csempészve a palettába: szürke apró kékkel ötvözve, tojáshéj, mely kísértetiesen emlékeztet a fehérre és a barna, mely enyhe vöröses-téglás árnyalatot mégis hordoz magán. Három variáció irodába, hőségbe és hűvösebb napokra, egytől egyig a minimalizmus jegyében; díszítőelemek és túlzások nélkül. Egyszerű elegancia a hétköznapokra, mely nem szükségszerűen követeli a kiegészítők használatát.

AkrisAkrisAkris 

Bottega Veneta

Az ártatlanság színében pompázó sziluettek néhol a vidék egyszerűségét, néhol a város forgatagát juttatják eszünkbe, a minimalizmus felső határán lépdelve. Az említett határon éppen belül esik a pánt nélküli ruha, mely derék részéhez hatalmas zsebeket alkottak, így pihentethetjük kacsóinkat. Eme ruhákhoz kiegészítésképpen akár szalmából készült táskát, fa ékszereket, vagy akár modernebb, fém csecsebecséket is viselhetünk, de szigorúan mértékkel, ellenben elvesztené varázsát a minimalizmusunk!

Bottega VenetaBottega VenetaBottega Veneta 

Calvin Klein Collection

Egészen lágy vonalú ruhák egészen nyári anyagokból szabva. Fiatalos, üdítő és messzemenőkig kényelmes viseletek, enyhe eleganciával fűszerezve és némi lengeséggel meghintve. Akár a hőség napjain, akár szabadidőben viseljük őket, maximálisan minimalisták és minimálisan elvetendők.

Calvin KleinCalvin KleinCalvin Klein 

Chloé

Kissé férfias megjelenést biztosít a nadrágkosztüm, mely alsója enyhén követi a répanadrág szabását, blézere pedig túl hosszú hatást kelt, ám ez a magas derekú nadrág miatt érvényesül csak ilyesformán. Mégis: színe miatt, mely nem tisztán fehér, és szűkített szára miatt megadja a minimális nőiséget, mely épp elég a nemi megkülönböztetéshez és még kicsit több is annál. A fekete is megfelel a minimalizmussal szemben támasztott igényeinknek, amennyiben szabásában egyszerű és túlzásoktól mentes, mindezt pedig tökéletesen hozza ez a sötét színű együttes, mely felsőrésze bő ujj megoldásától lesz egyedi.

ChloéChloéChloé 

Narcisco Rodriguez

Három szín, három teljesen különböző női kép. Elsőre egy szinte bézs árnyalatokban játszó, tökéletesen egyszerű ruha, mely a lábakra helyezi a hangsúlyt és a dekoltázs mentességgel őrzi viselője tekintélyét. Másodjára egy sötét megoldás, szűkített fazonú nadrággal és kerekített nyakú felsőrésszel. Extremitást nélkülöző, szinte már jellegtelen, mégis egy hangsúlyos lábbelivel egyszerűen és könnyedén feldobható. Harmadjára pedig egy szürke ruhácska, mely a dolgos hétköznapok tökéletes kiegészítője lehet apró csavarjával, mely a szoknya rész közepén foglal helyet.

Narcisco RodriguezNarcisco RodriguezNarcisco Rodriguez 

Minimálisan maximalistáknak és maximálisan minimalistáknak szeretettel ajánljuk a fenti megoldásokat!

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Városi strandokon

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár III. »»

Párizsi romantika

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár II.»»

Military

Könnyen felismerhető az a stílus, melyet a military képvisel.»»

Repkedő masnik

A masni 2010 tavaszán és nyarán is szerepet kapott.»»

Tengerre matróz!

Akár a városban, akár a homokos parton vagyunk, éljünk idén is a lehetőséggel és öltözzünk tengerésznek!»»

Pirosban a szerelem ünnepén

Egy gyönyörű vörös ruha a Valentin napi vacsoránál nagy hatásssal lehet a szerelmünkre.»»