Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. augusztus 17.

Nadrágok és változataik

A nyár végeztével még utolsó szavainkkal is a melegben viseletes ruhákról teszünk említést, tanítunk és ötleteket adunk. Ezúttal három különböző hosszt mutatunk, melyeket időjárástól függően és némileg függetlenül viselhetünk az utcától a strandig: bokanadrág, halásznadrág és short.

Bokanadrág

Bokanadrágnak nevezzük azt a fajta nadrágot, mely épp a bokáig ér vagy felette végződik, köznyelven bokalengető nadrágként is ismert. A tervezők megegyezhettek abban még a szezon kezdete előtt, hogy nadrágjaikat magasított derékrésszel látják el, ez tisztán látszik a kollekciókból: alig találunk olyan darabot, mely ne lenne magasított. Ezzel kifejezetten elegánssá, alkalmivá tehetjük megjelenésünket, ahogy a 3.1 Phillip Limnél is kitűnik. Ez a fajta megjelenés annak ellenére nyújtja az alakot és hosszítja a lábat, hogy ténylegesen a boka felett végződik, mely alapjában véve az alacsonyabb termetű hölgyeknek hátrányt jelentene. Ám így nyugodtan viselhetjük magasságtól függetlenül, egyedül arra figyeljünk, hogy kizárólag magas sarkú cipővel viseljük!

3.1 Phillip Lim3.1 Phillip LimAntonio Berardi 

Amennyiben nincs a szekrényünkben ilyen hosszúságú nadrág, mégis viselni szeretnénk a következő órákban egyet, egyszerűen fogjuk meg a kedvenc darabunkat és hajtsuk fel a szárát! Így tettek a Dries Van Notennél és egy egyszerű, répanadrágból apró trükkel egy teljesen más stílusú nadrágot alkottak. A sportosabb megoldásra jó példa lehet a Bottega Veneta darabja, ahol szintén egyszerűen felhajtották a szárakat. Utóbbit bármilyen felsőrésszel nyugodtan kombinálhatjuk, ettől függően lehet megfelelő viselet a nap bármely szakában.

Dries Van NotenBottega VenetaAlexander Wang 

Halásznadrág

Más néven kalóznadrág, mely a háromnegyedes hossztól indul, de épp a térd alá is érhet, és mely szabadidőnadrágként először az 1950-es években jelent meg. Hosszabb verzióját láthatjuk a Loewe-nél, mely a már korábban említett magasított derékkal ellátott és mely a szezon kedvence lehet nem hivalkodó színével és gyönyörű szabásával. Ez a fajta hossz tökéletesen kiemeli bokánk és vádlink szépségét, érdemes ezért egy kifejező cipővel párosítani, mely követeli a tekintetek figyelmét. Szűkebb variációjában a Costume Nationalnál láthatunk példát, melyet talán az esti fények közé ajánlunk tündöklésre.

LoeweCostume National3.1 Phillip Lim 

Az igazán rövid változatok már kicsit szűkebbre vannak szabva, mint hosszabb testvéreik, de épp ez bennük a lényeg. A Loewe-nél egy abszolút szűk, fehér fajtával ismerkedhetünk meg, mely tökéletesen egyszerű és viselhető bő vagy szűk felsőrésszel, színes vagy egyszínű változatban, mintákkal és kivágásokkal egyaránt. Tulajdonképpen ez a nadrág amolyan jolly joker, hiszen a felsőruházattól és kiegészítőinktől függően tudunk stílusokat váltani, akár nap mint nap. A Bottega Venetánál már kicsit lazább változatot terveztek, mely akár utazás közbeni városnézésre is alkalmas lehet, ahogy munkába is.

LoeweBottega VenetaBottega Veneta 

Short

Angolul ennyit tesz: rövid. Nevének megfelelően rövid nadrágra kell ez esetben gondolnunk, mely sosem ér térd alá, leginkább combközépig érnek szárai, de egészen rövid változatban is találkozhatunk vele, mely a forrónadrág nevet viseli. A viselet az 1930-as évek elején, először profi teniszezőnők sportnadrágjaként, kezdetben szabadidős ruházatként jött divatba, majd a mindennapi viseletbe is átkerült.

3.1 Phillip LimDries Van NotenLacoste

Rengeteg stílusban és változatban létezik, általa lehetünk a buli királynője, hosszabb fajtájában akár az iroda gyöngye, de hétköznapi megoldásként, egyszerű meleg elleni védekezéssel is élhetünk. Viselhetjük tűsarkúval, törpe sarkúval, saruval, szandállal és papuccsal egyaránt; felsőruházatnak bármi megengedett, mely egyezik aznapra választott stílusunkkal, s kiegészítőinket is eszerint válasszuk meg. Lehetetlen minden példát bemutatni, ezért válasszunk a képek alapján!

Costume NationalLoeweBottega Veneta 

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Aszimmetrikus ruhák

Az aszimmetrikus felsők és szoknyák után ezúttal a ruhákat vesszük górcső alá.»»

Farmermánia

Mindent mer, aki far-mer?»»

Maximális minimalizmus

A minimalisták fénykora a minimal divat.»»

Nadrágkosztüm

Az 1960-as években jött divatba, s nézzük, hogyan néz ki 2010 nyarán.»»

Fürdőruha bemutató Miamiban

Briliáns és előnytelen stílusok keveredése.»»

Öröm a szép köröm

Műköröm választék a nyárra.»»