Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. június 30.

Men's Fashion Week Paris 3rd day: Ökológia és természetesség

A harmadik napja érkezett el a párizsi divathétnek 2009. június 27-én, ahol a 2010-es tavaszi férfidivat állt a központban. A prêt-à-porter kollekciókat a tervezők nagyon komolyan veszik, most még fokozottabban figyelembe véve az ökológiai aktualitásokat. Jó látni, hogy a gazdasági krízis ellenére a kreációk ugyanolyan kreatívak, és evidens, hogy a tervezők ugyanazzal a gondossággal készítik el a kollekcióikat.

 

Ann DemeulemeesterHermes

U-NI-TY

A napi bemutatók sorát a U-NI-TY márka kezdte szombat délelőtt. Ez a márka néhány szezon óta egyre jobb kollekciókat vonultat fel. Kis mellények, bermudák, rövidke szűk zakók. A jelenkori férfi ideál ruhatárát mutatták be, elegáns, mégis kortárs. A ruhadarabok eredetiek és részletgazdagok. Nagyon emberközeli divatirányzat, kényelmes, férfias viseletek a Jean-Pierre Gassa alkotta kreációk.

Kenzo

A Kenzo tervezője, Antonio Marras a felfedező, Pierre de Brazza nyomdokaiba lépett, aki harcolt a gyarmatok kizsákmányolása miatt. Most a tervező egy kalandosan elegáns kollekciót ajánl a nagyérdeműnek. A szabásokban fő a kényelem, sokzsebes nadrágok, bő bermudák, mintás zakók, könnyű gyapjúszövet felsők vagy pulóverek, melyek azsúrozottak, áttört mintásak, nagyon gazdag kínálatú kollekció. A színeket a sivatag árnyalatai inspirálták és a kalandok; homok színek, bézsek, szürkék, khaki, ekrü vagy épp halvány rózsaszín. Mint oly gyakran a Kenzo történetében, a mintázatokat ezúttal is a természet ihlette. Kalpagok, XXXL nagyságú, túlméretezett tarisznya táskák, ahogy a városi kalandorokhoz illik.

KenzoMiharaya Suhiro

Damir Doma

A horvát tervező, aki Németországban nőtt fel, a nyári szezonban a test és a lélek harmóniáját állította a középpontba. Mint mindig, józan és mértékletes terveket készített, a kollekció néhány spirituális elemet tartalmaz, konkrét filozófiai irányzat nélkül. A kabátok terjedelmesek záródások (gomb és öv) nélkül, maximális szabadságot engednek a viselőjének. A tervező a lényegre koncentrál: a vonalakra és a szabásokra. A domináns szín: fehér a tisztaság gyanánt, a piros pedig az energikusságot szimbolizálja. Egy nagy jelentőségű kollekció összehasonlítva néhány aktuális irányzattal, mely maximálisan kiegészíti az outfitet.

Wintle

A Wintle bemutatói általában modellek nélkül vagy álló modellek közreműködésével szoktak lezajlani, hogy a közönségnek legyen ideje alaposan szemügyre venni a kreációkat. Nagyon lényegi kompozíciók, néhol klasszikus vagy nagyon is újszerű, mint a rövid ujjú vagy ujjatlan kabát, vagy egy zakó két színből összeállítva.

DunhillU-NI-TY

Bernhard Wilhelm, Hermès, Miharaya Suhiro, Tillman Lauterbach, Ann Demeulemeester, Dunhill, Petar Petrov prêt-à-porter bemutatóit láthatták még az érdeklődők a szombati nap folyamán.

 

Ungor Tímea

Forrás, fotók: fashions-addict.com,

vogue.co.uk,
madame.lefigaro.fr


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Zoknit nyáron

Ebben a szezonban nem bűn szandálhoz, cipőhöz zoknit húzni. »»

Divatos hordozók

Nyáron a következő táskák lesznek divatosak!»»

Virágom, virágom

Jó idő, romantika, virágminta. Mi kell még?»»

2010-es blézerek

A blézer az 1950-es években jött divatba és azóta is jelen van.»»

Aszimmetrikus felsők nyárra

Ismét egy részletet ragadunk ki: az aszimmetrikus felsőrészeket mutatjuk be.»»

Sztárkontyok

Lesd el a legjobb trükköket és a legmelegebb nyári napokon sem melegít majd hosszú hajad.»»