Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 2.

Hajtrend 2010 tavasz-nyár

II. rész: Fazon, hajszín, szerkezet

A hajstílusok után most nézzük, milyen fazonokkal, színekkel és szerkezetekkel találkozhatunk 2010 nyarán. Legyen rövid vagy hosszú, egyenes vagy göndör a hajtrendek skálája ezen a téren is széles spektrumot ölel át.

Fazon: A lehetőségek tárháza

1. Hosszú

A hosszú haj még mindig hódít, mert nőies és sokféleképpen variálható. A lehetőségek tárháza egy hosszú hajnál kimeríthetetlen. Csinálhatsz belőle lófarkat, ahogy azt a Gucci, Missoni, Dsquared modelleknél láthattuk. De legyen szó fonatról (Giambattista Valli, Issa, Alexander Wang) vagy kontyról (Chanel, Danielle Scott), mindig egyedi, újszerű hatást kelt. Ha pedig nincs kedved túl sokat babrálni vele, akkor egyszerűen engedd ki (Blumarine, Just Cavalli, Chloé) és hagyd szállni a szélben. Hidd el, rendkívül szexi lesz.

Just CavalliBlumarine

2. Félhosszú

Félhosszú hajat ritkán látni a kifutón a 2010-es tavaszi-nyári trendet felvonultató kollekcióknál. Talán azért, mert sokkal kötöttebb beállításokat igényel. Ám a félhosszú fazon szerelmesei se ijedjenek meg, hisz a hosszú hajból is lehet vállig érőt kreálni. Néhány csat és feltűzés, más nem is kell a tökéletes recepthez.

3. Rövid

A rövid fazon sem hódít feltétel nélkül, de hála a férfias stílust követő modelleknek, mégis jelen lesz az elkövetkező nyáron. Egy biztos, aki ilyen fazont választ, annak nem lesz szüksége nagy teljesítményű hajszárítóra, hiszen a nyári Nap melege is elég lesz a száraz hatás eléréséhez. A rövid fazon is magában hordozza a fantáziát. Ami mer, az nyer - tökéletesen igaz a mondás ez esetben. Jeremy Scott például punkszerűen felállította a frizurát, míg Marc Jacobs masnit kötött rá.

Jeremy Scott Jeremy Scott

Hajszínek: A szőke minden árnyalata

A nyár nagy kedvence a szőke minden árnyalata, ami persze nem jelenti azt, hogy bármely más szín tabu lenne. Az Armani modelleknél az arany különböző színskálái fedezhetők fel, míg Louise Goldin a Barbie szőkéhez nyúlt. Ennek ellenére a hajszínek plaettáján minden létező szín helyet kap. Sőt mi több, akár egyszerre, egymás mellett is, ahogy ezt a merész Jeremy Scott is tette. Legnagyobb tervezőink ugyanis előszeretettel éltek a tincsfestéssel. A melír (Narciso Rodriguez) ismét hódít, akárcsak az élénk (Prada), vad színek. Ez utóbbira Gareth Pugh tökéletes példa, aki a tökéletes összhang kedvéért még a hajszálakat is szürkére festette.

Louise Goldin Prada

Hajszerkezet: Göndöríts!

Ha a fazonoknál a hosszú hajat emeltük ki, mint a nyár slágere, akkor a hajszerkezetek közül a lágy hullámok érdemelnek különleges figyelmet. Chloé, Prada, Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli, Blumarine, Versace, Marni és Just Cavalli - néhány név azok közül, akik a hullámok mellett tették le a voksot. Hajvasaló helyett hajsütő - szólhatna a szabály, ha nem lépne közbe a Gucci, aki bebizonyítja, hogy az egyenes is lehet trendi, meg persze az extra göndör, melynek hű nagykövete az afro stílus (Jean Paul Gaultier és Narciso Rodriguez).

GucciDolce&Gabbana

Ez a nyár az egyénről szól, aki szabadon mer bánni a hajával. Szóval légy bátor, formázz, fess és göndöríts!

Szlopóczki Janka

Forrás, fotók: vogue.co.uk


Mia 2010-02-03
minden jó frizurához szőkének vagy göndörnek kéne lenni:( a másik meg, hogy ha rövid a hajam akkor a hosszú a divat, ha hosszú, akkor a rövid:)
CsibeBaby 2010-02-03
pedig én imádom az egyenes hajat...

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Férfias viselet

A 2010-es tavaszi-nyári trendet ismét elárasztották a maszkulin darabok.»»

Tündökölj, akár a Nap!

Csillogjunk teljes pompában! »»

Hairstyle forever

Örökérvényű hajstílusokat mutatunk be!»»

Neo Vintage

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár V.»»

Batikolás

Idén nyáron a tervezők felelevenítették a batikolás hagyományát.»»

Fürdőruha trend - 2010

Lássuk, mit hordjunk idén nyáron!»»