Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 4.

Púderszínek

A rózsaszín a 2010-es tavaszi-nyári szezonban lágy pasztell színekben is megjelent.

 

A finom, púderes árnyalatok az egyik fő trendirányzat részeként bukkannak fel. Nagy szerepet kap minden, mely a szín hatását erősíti, így például a fodrok, fodrozódások, pici csipkék, apró részletek és a drapéria megoldások. A kifutókon megjelenő kreációk sokfélesége meglepő, mégis valahol egy irányt követnek: a nőiesség kiemelését. A hamvas, leányos árnyalatok szinte éteriek, javarészt könnyed textúrákban keltek életre.

Kabátok

Lanvin és Marc Jacobs a felsőruházat egyik látványos részeként, kabátként képzelte el a rózsaszínt. Míg Lanvin a kabátkát teljesen megdolgozva, steppelve tette rusztikussá, s hozzá természetesen egyszerű rózsaszín ruhát adott láncokkal és táskával, addig Marc Jacobs pont ellenkezőleg: A-vonalú, letisztult, galléros, kétsoros gombolású kabátot tervezett. Ebbe az összeállításba a mintás, húzott szoknya visz játékosságot.

LanvinMarc Jacobs

Nadrágok és szoknyák

Az uni, vagyis az egyszínű öltözetek igen kifinomult benyomást keltenek. Az alacsony nőknek különösen előnyös, hiszen nyújtja az alakot. Ha nadrágot veszünk fel vagy szoknyát, hozzá illő felsőrésszel sikert arathatunk. Gianfranco Ferré és Lanvin is ötletet ad, hogyan alkalmazzuk szépen a púder színeket. A fotón látható nadrág tartása kontrasztos a felső minimalizmusával, mely szinte láthatatlan. A redőzött Lanvin szoknyánál pedig a répa forma a trend szerint megjelenik.

Gianfranco FerréLanvin

Kosztümök

A Chanel divatház a kis kosztümjeit idén babás színekkel ruházta fel, sőt, apró rojtozással és csipke rátétekkel még könnyedebbé is tette. A mini hosszak maradtak, ám a kosztümkabát lehet lezserebb, hosszabb is. A lábra tekert szalaggal kicsit balerinás, ám a fatalpú klumpával határozottan csajos az összkép. Nina Ricci csipkéből készítette kabátkáját, és a szoknya szűk szabásában is rafinált. Kendővel nagyon nőies a modellje. Igazi törékeny sziluetteket láthatunk a két tervezőnél.

ChanelNina Ricci

Minimalizmus

Rue Du Mail és Bruno Pieters a minimalizmus jegyében alkotta meg kreációit, itt szinte a második bőr a ruha. Szimpla szabás, leheletvékony  matéria és áttetszőség a főbb jellemzők. Naturalisztikussággal játszanak, bár kissé androgün módon.

Rue Du MailBruno Pieters

Redők és fodrok

Az antik hagyományokra épülő redőzések sok tervezőt megihlettek, közülük most Donna Karant emeljük ki. A hosszú és térdig érő ruháknál az anyag kihangsúlyozásával gyönyörű sziluetteket kaphatunk, a redőzések helyettesítik a rafinált szabásokat, valósággal fennköltté válnak. A másik nagy terület, ahol a textúra látványossá válhat, az a fodrok és fodrozódó aljak. A Valentino divatház idén tavaszra számtalan ilyen ruhát alkotott, íme egy csodás darab közülük. A hullámozódó áttetsző anyag itt is hihetetlenül finom látványt nyújt.

Donna KaranValentino

Extrém modernség

A Versace ház a képen látható ruhán meglepő módon alkalmazta a rózsaszín eme árnyalatát, telve játékkal és nagyon mai megoldásokkal a merész nőknek kedvezett. Geometrikus mintával, mini hosszal vagy épp egy „rosszul felhelyezett” fűzővel tette meghökkentővé a ruháit. Az ezüst és a visszafogott, ám mégis domináns mintázatok nagyon is feltűnést okozhatnak.

VersaceVersace

Íme pár példa a púderes árnyalatok alkalmazására. Idén tavasszal merjünk tehát bátran viselni az ilyen színeket. Hamvas, friss, lágy és nőies lehet a megjelenésünk, hozzá mindenképp gyöngyök, kis kövek, ezüstös árnyalatok és finom kiegészítők illenek. A kissé molett hölgyeknek azonban nem ajánljuk, mivel ez a szín terjedelmesít, mintha a második bőrünk lenne.

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


Mia 2010-02-04
Nekem a Lanvin és a Nina Ricci is bejön, sőt!
lili 2010-02-04
Ezek közül csak a Versace a jó. A többi unalmas.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Dualizmus

Fekete-fehér nyáron is!»»

Városi strandokon

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár III. »»

Párizsi romantika

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár II.»»

Military

Könnyen felismerhető az a stílus, melyet a military képvisel.»»

Repkedő masnik

A masni 2010 tavaszán és nyarán is szerepet kapott.»»

Tengerre matróz!

Akár a városban, akár a homokos parton vagyunk, éljünk idén is a lehetőséggel és öltözzünk tengerésznek!»»