Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 7.

Hajtrend 2010 tavasz/nyár

III. rész: Hajvariációk

A hajstílusok, fazonok, színek és szerkezetek után a 2010 tavaszi-nyári hajtrend harmadik, egyben befejező részében a különböző hajvariációkat vesszük sorra. Íme, néhány tipp és kiegészítő, amivel a legunalmasabb frizurát is izgalmassá teheted.

Paróka

Az unalmas hétköznapokra, a nagy partikba kimondottan ajánlott a paróka. Vannak figyelemfelkeltő fajták, de akad olyan is, ami valódi hatást kelt, olyannyira, hogy szinte észre sem lehet venni, hogy nem a tiéd. Tökéletes kiegészítők a póthajak is. Ezzel dúsabb vagy épp göndörebb hatást érhetsz el. Gaultier például a hagyományos lófarkat dobta fel parányi póthajjal, míg a Louis Vuitton modelleken óriási, kihívó parókákat láthattunk.

GaultierLouis Vuitton

Hosszú lófarok

Újra divat a hosszú, klasszikus lófarok. Egyszerű, de mégis elegáns tud lenni. A tökéletes variációhoz nem kell más csak hosszú, egyenes haj. Ha ezzel nem rendelkezel, akkor se mondj le a lófarokról, hiszen póthajjal a hosszon, hajegyenesítővel pedig a szerkezeten tudsz változtatni. Csak arra figyelj, hogy a lófarok alsó része ne hulljon szét szálanként. Persze ha nem frissen mosott a hajad, akkor ezzel nem lesz probléma. Ha viszont túl selymes, akkor érdemes waxot vagy zselét használni, így biztosan lesz tartása a lófaroknak. A Missoni, DKNY és Gucci modellek jó útmutatásul szolgálnak.

MissoniDKNY

Hajfonatok

A 2010-es év tavaszi-nyári hajtrendben a hajfonatok állandó, visszatérő variációnak számítanak. Számos megoldással találkozhattunk a kifutón. Giambattista Valli például hol egyszerű copfot, hol felcsavart kontyot készített a fonatokból. Paul Smith és Issa is kontyot formált, utóbbi még szalagot is fűzött a fonatok közé. Rodarte szalag helyett átlátszó hálót húzott a kész variációkra. Alexander McQueen és Diane von Furstenberg az extrém fonatok képviselői közé tartoznak. McQueen a fejbőrhöz szorosan rögzített, díszítő hatást keltő változatokat készítetett, míg a Diane von Furstenberg modellek egész hajkompozíciója számos kis fonatból épült fel. Ezzel szemben Alexander Wang lágy, a szétállás szélén álló hajfonatokkal állt a kifutóra. Az idei év megmutatja, hogy a fonásnak hány fajtája van, és hogy azt számos módon lehet variálni.

Alexander Wang Diane von Furstenberg Rodarte

Konty

A konty nemcsak a bálok hozzátartozója - derül ki 2010-ben. A kontynak is rengeteg variációja létezik, így nem meglepő, hogy egyszer sem láttunk a kifutón két ugyanolyan elképzelést. Találkoztunk fonott konttyal (Antonio Berardi, Paul Smith), de látványelemként itt is megjelent a szalag (Carolina Herrera, Issa). Igazán extrém hatást kelt a Danielle Scott-féle tripla konty, akárcsak a masnis megoldás, amit Luella mutatott be. Nicole Farhi pedig az év egyik legizgalmasabb hajtrendjének állított példát az előre helyezett konttyal.

Carolina HerreraDanielle ScottNicole Farhi

Díszítőelemek

A hajvariációk kimeríthetetlen részét képezik a díszítőelemek. Legyen szó kendőről (Marni, Paul Hanlon és a kalózos stílus), csatról (Dolce&Gabbana csathalmozása), vagy hajpántról (YSL, Gareth Prugh), mindegyik teret enged a szabad fantáziának. Egy-egy ilyen finom kiegészítővel a mindennapos, unalmas frizuráknak is új megjelenést adhatunk. Mindezek mellett egy hajpántnak, csatnak még praktikus funkciója is van. Alkalmas például a frufru hátra simítására (Max Mara), vagy a zilált, széthulló haj összetartására (Bottega Veneta), ezzel szabaddá téve a szemet és az arcot. Minden bizonnyal az idei évben a Chanel érdemelné ki a kiegészítők mestere címet, ugyanis bátran variált kendővel, csattal, hajpánttal, de a virágminta és a tollak is megjelentek a hajkompozíciókban.

ChanelDolce&GabbanaMax Mara

Ezek után kijelenthetjük, hogy a 2010-es hajtrend egyik fő szabálya: ne félj a klasszikusoktól, ugyanakkor légy kreatív és szabadulj meg az unalmas sablonoktól!

Szlopóczki Janka

Forrás, fotók: vogue.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Férfias viselet

A 2010-es tavaszi-nyári trendet ismét elárasztották a maszkulin darabok.»»

Tündökölj, akár a Nap!

Csillogjunk teljes pompában! »»

Hairstyle forever

Örökérvényű hajstílusokat mutatunk be!»»

Neo Vintage

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár V.»»

Batikolás

Idén nyáron a tervezők felelevenítették a batikolás hagyományát.»»

Fürdőruha trend - 2010

Lássuk, mit hordjunk idén nyáron!»»