Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 15.

Repkedő masnik

A bájos, fiatalos megjelenés sokféleképp előidézhető az öltözködésben, ennek egyik formája a masni alkalmazása, mely téma 2010 tavaszán és nyarán is szerepet kapott.

Az örök motívum nem maradhat ki szinte egy szezonból sem. A kislányos küllem eme megnyivánulása hamvasságával képes újra és újra meghódítani minket, nőket, s persze az erősebb nem számos képviselőjét is vonzza az a báj, mellyel viselőjét felruházza a masni. Az idei tavasz és nyár ruhái több irányzatnál rendelkeznek ilyen díszítéssel: vagy látványosabb öv formájában vagy saját anyagából megkötőként. Ám rávarrott díszként és nyaksálként is találkozhatunk vele a tervezők elképzeléseitől függően.

Yves Saint Laurent

Andrew GnAndrew Gn

Övek

Andrew Gn lakk övben formázott masnit kreációjához, az Yves Saint Laurent divatház a ruhájánál a szélességgel játszva alakította masnira az övet. Mindkét megoldás nagyon szép, visszafogott és elegáns. A masni, mint öv, pompásan kiemeli a derék karcsúságát, szabályosan odavonzza a szemet.

Andrew GnMulberryValentino

Látványos masnik a derékon

Az övet helyettesítheti szalag is. Andrew Gn és Mulberry kreációinál fedezhetünk fel ilyen megoldásokat, egy egyszerű ruhát kiváltképp feldob egy látványos masni, amely lehet elegáns ruha kiegészítője, de bohémabbá, fiatalosabbá válhatunk, ha például rózsaszínből álmodjuk meg és kissé túlméretezett formában alkalmazzuk. Valentino fekete szatén masnija a csipke ruhát például még elegánsabbá, különlegesebb tette.

Christian DiorValentinoAndrew Gn

Övszalagok saját anyagból

Az előzőektől eltérően a derékra helyezett masni készülhet saját anyagból. Ez szolidabb, visszafogottabb megoldás, az anyagon, a mintán és a struktúrán van ezúttal a hangsúly. Christian Dior, Andrew Gn és Valentino szép, nőies ruháit még kifinomultabbá tette ez a megoldás.

Nina RicciCynthia RowleyCynthia Rowley

Redők és masnik

A lenge, nemes anyagok rendkívül dekoratívak a redőzések, hajtások alkalmazásával. A redők összefogásához kiválóak a masnik, Cynthia Rowley ruhája szinte egy hatalmas masnit formáz, a derék a középpontja. Nina Ricci a kreációja redőit sok masnival fogta össze és ezzel hangsúlyozta a sziluettet. Andrew Gn mesteri, geometrikus hajtásaihoz pedig kitűnően illik a derekat összefogó masni.

Christian DiorChristian DiorCynthia Rowley

Vállak és dekoltázsok dísze

A masnit sokféle alkalmazás közül a felsőrészek díszítéseként is láthatjuk a szabás részeként. Christian Dior a vállat és a dekoltázst tette látványossá megoldásaival, Cynthia Rowley is a vállra helyezte a hangsúlyt masnival és még különlegesebbé a lógó, repdeső gyöngysorral.

Christian DiorCynthia RowleyYves Saint Laurent

Nyaksál és masni betét

A képen látható Christian Dior és Yves Saint Laurent ruhákon a piciny masnik kis betéteket képeznek a felsőrészen, ezzel téve rafinálttá az egyszerű szabású ruhákat. Cynthia Rowley nyakba kötötte a masnit, vagyis nyaksál megoldással alkalmazta a szigorúan szabott zárt felsőrésznél, ezzel még hivatalosabbá téve.

Andrew GnAndrew GnAndrew Gn

Strasszok és pillangók

Alkalmi ruhák gyönyörű dísze lehet a masni, főleg, ha strasszokból van kirakva. Lehet övben, lehet a felsőrész éke egy pillangó képében is akár. Tehát ne hanyagoljuk el a masnikat, hiszen a tervezők is előszeretettel alkalmazták ruháiknál. Övben, övszalagokban, szabásokban, brossokban, rátétekben, de akár kiegészítőkben is találkozhatunk ezzel a látványos megoldással. A kislányos külsőn túl a rejtett nőiségünket is előcsalogatja, s ha úgy érezzük, hozzánk közel áll, bátran viseljük a masnit.

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


Pintyőke 2010-02-16
ezek a masnik....imádnivalóóóóóók:-))) nagyon romantikus és nőies:-))

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Zoknit nyáron

Ebben a szezonban nem bűn szandálhoz, cipőhöz zoknit húzni. »»

Divatos hordozók

Nyáron a következő táskák lesznek divatosak!»»

Virágom, virágom

Jó idő, romantika, virágminta. Mi kell még?»»

2010-es blézerek

A blézer az 1950-es években jött divatba és azóta is jelen van.»»

Aszimmetrikus felsők nyárra

Ismét egy részletet ragadunk ki: az aszimmetrikus felsőrészeket mutatjuk be.»»

Sztárkontyok

Lesd el a legjobb trükköket és a legmelegebb nyári napokon sem melegít majd hosszú hajad.»»