Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 17.

Military

Könnyen felismerhető az a stílus, melyet a military képvisel. Barna, khaki és zöld színek alkotják a színvilágot, továbbá kabát és zubbony szabás, rávarrt zsebek, zsebfedők és váll-lapok jellemzik a hétköznapi viseletbe is belopódzó katonai stílust. A military népszerű témája a tervezőknek, s hogy hogyan is dolgozták fel 2010 tavaszára és a nyárra, azt a következőkben mutatjuk be.

Csak fegyelmezetten

A katonai kabát ujjatlan formában jelenik meg a Céline-nél az idei tavaszi trend szerint, egy ruhát varázsolt belőle a divatház tervezője. Chloé az ing és szoknya variációt alakította át military stílusban, a szigorú és puritán szabások fegyelmet tükröznek. A zokni, a copf és a napszemüveg lányossá alakította a megjelenését Alexander Wang öltözékének, aki szintén a katonai kabátot adta modelljére, a szoknyát egy rafinált megoldással bőrrel kombinálta.

CélineChloéAlexander Wang

Avantgárd military

Marc Jacobs egy hosszú, mintás szoknyával bolondította meg a katonai kabátot, s a kabát alól kilátszó felső is játékossá tette az összeállítást. Egy még vadabb megoldást láthattunk a Dsquared divatcég kínálatában, kicsit amerikai felhanggal, melyet a baseball sapka és a katonai felső erősít. A zokni és a cipő színes mivolta megtöri a katonás összhangot. John Galliano telis-tele rakta érdemrendszerű kitűzőkkel a kabátját, s hozzá kis szoknyát adott. A kalap, a smink és a cipő bohém összhatást eredményezett.

Marc JacobsDsquaredJohn Galliano

Louis Vuitton

Látványos változatban keltette életre a military stílust a tervező, a hatalmas mikrofon parókák erősítik az amúgy is hippiket idéző ruhákat. A különleges megoldású nadrág és szoknya határozottan katonás, az ingek és a kabát zárt szabásokat követnek. Az átvetett táskák is játékosságot csempésztek a látványba.

Louis VuittonLouis VuittonLouis Vuitton

Jean Paul Gaultier

A mester ismét megmutatta végtelen fantáziájának gyümölcsét. A kreációi nagyon kreatívak, a necc, a baseball sapka fiatalos és laza, nyáriasabbá a fürdőruha tette a fekete négyzetes megoldásával. A bakancsok a terepre valóak, a dögcédula a nyakban katonás. A tervező a színekkel is játszott, belecsempészett egy kis mályva árnyalatot és almazöldet is a szokásos színek közé.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Bőrök

Íme három ruha, ahol a bőrt is felhasználták a tervezők a katonás megjelenésnél. Alexander Wang és a Céline divatház ruhája katonásan egyszerű. A bőr a nadrágokban és a kabátban is megjelenik, érdekes kombináció a katonás stílusjegyeket felmutató felsőkkel és a szoknyával. Merész megoldások a különlegességeket kedvelőknek.

Alexander WangAlexander WangCéline

Terepminta

Ez az a minta, mely egyértelműen katonai jellegű. A Kenzo és Blumarine alkalmazta ezt a motívumot, mindkettő nőiesebb megoldásokkal. A Blumarine divatháznál még élénk színeket is felfedezhetünk, a narancs és a sárga színek a nyarat vetítik elénk. A szűk ruhák és a Kenzo összeállítása a vagány, ám mégis nőies nőknek való.

KenzoBlumarineBlumarine

A katonás megjelenés tehát sok arcot mutathat a 2010-es tavasz-nyári időszak alatt, így válogathatunk az egyszerűbb, minimalista vagy akár az avantgardabb megoldások között.

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


Pintyőke 2010-02-17
A Galliano nagyon ott van!:-)

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Dualizmus

Fekete-fehér nyáron is!»»

Városi strandokon

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár III. »»

Párizsi romantika

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár II.»»

Repkedő masnik

A masni 2010 tavaszán és nyarán is szerepet kapott.»»

Tengerre matróz!

Akár a városban, akár a homokos parton vagyunk, éljünk idén is a lehetőséggel és öltözzünk tengerésznek!»»

Pirosban a szerelem ünnepén

Egy gyönyörű vörös ruha a Valentin napi vacsoránál nagy hatásssal lehet a szerelmünkre.»»