Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. január 17.

 

Párizsi romantika - Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár II.

Ebben a trendben a vidék frissessége és naturalisztikussága keveredik a városi romantikával, tökéletes szabadságot képezve. Munkásruhák szalmakalapokkal és virágmintás együttesekkel.

Egyszerre lehetünk tehenészlányok a városban és romantikus, virágmintás ruhácskába bújt városi hölgyek a mezőkön, ha követjük a párizsi romantika elvét.

Párizsi romantika 

Virágminták

A romantika elképzelhetetlen virágok, ruhák esetében pedig virágminták nélkül, így a trend meghatározó színfoltja az apró vagy éppen hatalmas minták elszórva az anyagokon. Találkozhatunk olyan mintázattal, mely egy fajta virágot mutat, de előfordulhat virágmező hatását keltő drapéria is. Utóbbira példa Cynthia Steffe ruhácskája, mely ténylegesen egy mezőt juttat eszünkbe, ám üde színeivel életre hívja a tavaszt és előrevetíti a nyarat. A DKNY ugyanakkor kicsit művészibbre asszociált a virágszálak elgondolásában, ahogy a Rochas is, ám ők inkább összeválogatták és csokorba gyűjtötték a színes, illatos virágokat, melyek végül akár rajtunk is kiköthetnek ruha formájában.

Cynthia SteffeDKNYRochas 

Overallok

Az overallok idén nyáron is hódítanak, ahogy immár szezonok óta, ám most egy kicsit átalakultak és munkásruha jelleget öltöttek. Tökéletes választás lehet egy-egy ilyen darab egy vidéki kiránduláshoz, nyaraláshoz, melyet falun töltünk, hiszen például Ralph Lauren kantáros farmerjéről mi más juthatna eszünkbe, mint a frissen fejt tehéntej? Ha visszatérünk a városba, Cynthia Steffe rövid nadrágos megoldása mutathat megfelelő megoldást a mindennapokra, melyet bátran párosíthatunk ujjatlan felsővel, blúzzal, vagy csak egy fürdőruhával, amennyiben a strandra indulunk. Játékosabb variációval találkozhatunk Louise Gray-nél, aki a vidám kékkel és színes kiegészítőkkel dobta fel az egyszerű overallt.

Ralph LaurenCynthia SteffeLouise Gray 

Shorter

Nem meglepetés, hogy a nyári melegben kitüntetett figyelmet kapnak a rövidnadrágok. Ezúttal egy közös vonás van mindegyikben: szinte minden esetben comb középig érnek. Találhatunk kissé elegánsabb fajtát Tommy Hilfigernél, rózsaszínben, melyhez ajánlott a magas sarkú viselése, ezzel optikailag megnyújtva a lábat; amolyan rohangálós, lezserebb fajtát a Bottega Venetánál, melyhez akár lapos talpú szandált is vehetünk, valamint bármilyen színű felsőt; és igazán színes megoldásokat az Emporio Armaninál.

Tommy HilfigerBottega VenetaEmporio Armani 

Kiegészülünk

A trend egyik alapja a romantika, ezért nem feledkezhetünk el a masnikról a kiegészítők terén, bár ahogy Valentinonál látjuk, nem is biztos, hogy a kiegészítők közé kellene sorolnunk, hiszen akár az egész ruhánk is lehet egy nagy masni. Amennyiben mégis egy kicsit kevesebbre vágyunk, hordhatjuk övként vagy akár a cipő orrán is.

ValentinoAndrew GnCynthia Rowley 

A vidék nagy szerepet kap a trenden belül, ezért a farmer kabát és lapos szandál kitűnő választás, a szalmakalap pedig egyenesen elengedhetetlen a tökéletes falusi lány jelleg eléréséhez. Az elegánsabb, városi vonalon maradva akár egy karóra is megfelelő kiegészítés a minimalizmus kedvelőinek, egyszínű szettjeinket pedig a vidám színekben pompázó karkötők dobhatják fel.

Székely Krisztina

Fotók: style.com


lili 2010-02-17
Ez egy kicsit nézhetőbb, mint a New Yorki-i.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Férfias viselet

A 2010-es tavaszi-nyári trendet ismét elárasztották a maszkulin darabok.»»

Tündökölj, akár a Nap!

Csillogjunk teljes pompában! »»

Hairstyle forever

Örökérvényű hajstílusokat mutatunk be!»»

Neo Vintage

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár V.»»

Batikolás

Idén nyáron a tervezők felelevenítették a batikolás hagyományát.»»

Fürdőruha trend - 2010

Lássuk, mit hordjunk idén nyáron!»»