Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. március 5.

Városi strandokon - Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár III.

A divat hűséges rajongója jól tudja, hogy a nyár forróságában a Szajna parton sétálva vagy a plage-on egy hűsítő koktélt iszogatva ugyanolyan fontos, hogy öltözékéből a legtöbbet hozza ki, mint a szorgos hétköznapok forgatagában.  A nyár egyik fő irányzata a tengerész stílus, ennek meghatározó színei a piros, a kék, a fehér, a fekete és a bézs, valamint ezek csíkokban kombinálva.

A nyár fő színei

Az idei nyári kollekciók többsége a víz kéksége, lebegő lágysága és fodros habzásának témája körül forog, ezért a kék az egyik szín, mely főszerepet kapott a kifutókon. Ha már tenger, akkor a tervezők nem felejthették el a tengerészeket és a matrózokat sem, akik többnyire a kék, a piros, a fehér és a fekete szín különböző kombinációiban élvezhetik dolgos mindennapjaikat a szikrázó napsütésben, a tenger hullámain ringatózva.

Emilio Pucci képen látható ruhája magán viseli a nyári viharban háborgó óceán különböző árnyalatait; a lenge darab kényelmes viselet a forróságban. Mindenki lehet egy kicsit merészebb, elengedheti fantáziáját, ha eddig nem tette, bátran hordhat például piros nadrágot. Igazán különleges Jean Paul Gaultier összeállítása: a vörös alsót egy merészen csíkozott pólóval, vállig érő spirális aranykarkötővel és egy piros baseball sapkával tette még érdekesebbé. Ha a könnyed nyári napokba egy kis eleganciát is be szeretnénk csempészni, válasszuk Karl Lagerfeld egyszerű vonalvezetésű fehér overállját fekete övvel megspékelve.

Emilio PucciJean Paul GaultierKarl Lagerfeld

Csíkok minden mennyiségben

Matrózok és csíkok, szinte egy fogalom, ezért a nyár fő díszítőeleme a csík. Ezek a sávok különböző színekben és vastagságokban pompázhatnak, így még a legegyszerűbb vonalvezetésű ruhákból is képesek feltűnő darabot varázsolni. A Lacoste kollekciójának darabját például a derék körül megkötött madzag teszi még tengerészesebbé. A csíkos darabok könnyedén feldobhatják és nagyszerű kiegészítői lehetnek egyszínű viseleteinknek, ezt jól példázza a Givenchy divatház összeállítása. Sonia Rykiel fekete, magas derekú nadrágját szintén (kék-fehér) csíkos felsővel tette igazán különlegessé.

LacosteGivenchySonia Rykiel

Sláger formák

Az idei év slágere a tengerész stílust követve a magas derékszabás. 3.1 Phillip Lim magas derekú sortja könnyed, ám mégis elegáns viselet egy a belváros üzleteinek kifosztásával eltöltött napon. Alberta Ferretti bézs összeállítása igen megkapó, az egyszerű vajszínű blúzt a csipkézett szoknya emeli a magasba. Egy csillagos nyári estén, a város legjobb szabadtéri szórakozóhelyén az Azzaro gyönyörű szatén overallja pedig biztosan a legtrendibb bulikirálynőt varázsolja viselőjéből.

3.1 Phillip LimAlberta FerrettiAzzaro

Az örök darab

A farmer az 50-es évek óta világszerte hódít. Titka egyszerűségében, ám nagyszerűségében rejlik, hiszen nagyon jól kombinálható ruhadarabról van szó. Tehát idén sem feledkezhetünk meg erről a kényelmes és klasszikus darabról, a D&G 2010-es tavaszi-nyári kollekciójában például főszerepet kapott a farmer. Lehetünk benne elegánsak, merészek, szexik és sportosak is. Hordhatjuk ing, mellény, ruha, overáll, nadrág és kiegészítők formájában. Kreativitásunknak ne szabjunk határt!

D&GD&GD&G

Kiegészítők

A kiegészítők nevük ellenére óriási szerepet játszanak a ruhatárunkban, hiszen a legegyszerűbb összeállításból is képesek különleges outfitet varázsolni. Idén a kiegészítők tekintetében a helyes méret az XL, legyen szó napszemüvegről, táskáról vagy cipőtalpról. A tengerészek egyenruháin gyakran visszaköszön az arany szín, gondoljunk csak a jellegzetes gombokra vagy az itt-ott felleledző madzagra, melyeket a Moschino is előszeretettel használt fel ruhadarabjai megbolondításához.

Bottega VenetaGucciMoschino

Idén nyáron viseleteink összeállításához merítsünk bátran ihletet a matrózok egyenruhájából, így garantált, hogy a klimatizált irodában ülve is mindig egy kicsit a víz közelében érezhetjük magunkat.

Sinkovics Szilvia

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Férfias viselet

A 2010-es tavaszi-nyári trendet ismét elárasztották a maszkulin darabok.»»

Tündökölj, akár a Nap!

Csillogjunk teljes pompában! »»

Hairstyle forever

Örökérvényű hajstílusokat mutatunk be!»»

Neo Vintage

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár V.»»

Batikolás

Idén nyáron a tervezők felelevenítették a batikolás hagyományát.»»

Fürdőruha trend - 2010

Lássuk, mit hordjunk idén nyáron!»»