Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. március 5.

Fekete-fehér nyáron is

A két ellenpólus kifejeződése a ruhákon és ruhákban, avagy éljünk a végletekkel!

A fekete-fehér összeállítás ünneplőként vonult be a köztudatba, mikor még az iskolás korunkat éltük, majd mikor elérkezett a felnőttkor, már kényszerítés nélkül is felvettük a két szín kombinációját takaró együttest, mely minden esetben tökéletes megoldás. Hiába teltek el évszázadok és szezonok a divat világában is, képtelenség megunni ezt a párost, hiszen a munkahelyünktől kezdve a szombat esti buliig, minden alkalomra viselhető és viselendő is. Bizonyíték erre az, hogy szinte képtelenség felsorolni azon tervezőket, akik a nyári kollekciójuk során a két véglet színét használták fel.

Iskolás lányok

Számos olyan együttest fedezhetünk fel a kollekciók között, melyek erősen emlékeztetnek a kötelező uniformisra, a fekete alj–fehér felső kombinációra, akár szoknya, akár nadrág legyen az alsó. Yves Saint Laurent hozza a leginkább iskolára emlékeztető megoldást, melyet bátran viselhetnek is a nagyobbacska tanulók, hiszen az előírtaknak megfelel, ugyanakkor szolid viselet, így nem láttat olyan testrészt, mely nem illő egy oktatási intézményben. Karl Lagerfeld egy rövidebb, de csodaszép változatot mutat be, mely évnyitóra talán nem alkalmas, viszont a Chanel gyártotta, gyűrött anyagból készült blúz és húzott szoknyácska már bőven megfelelő lehet.

Yves Saint LaurentKarl LagerfeldChanel

A nadrágot jobban kedvelőknek is kínálkozik számos lehetőség ebben a szezonban. Dolce&Gabbana magasított derekú, kissé androgün nadrágját semmiképp nem ajánlott magas sarkú cipővel, valamint hatalmas kiegészítőkkel kombinálni, inkább egy kevéske és finom pluszt adjunk hozzá, akár egy piros körömlakk vagy egy fülbevaló képében. Ezzel ellentétben Emporio Armani szerelése igazán városi hatást kelt, kötelező magas sarkú cipőellőt vagy szandált viselni hozzá. Oscar de la Renta megoldása kihagyhatatlan a felsorolásból, ám inkább nyári estékre, alkalmakra ajánljuk eme öltözéket. Bokáig érő, magasított derekú alj egy aszimmetrikus szabású blúzzal, elképesztő összhatás! A pluszt derékon lévő masni adja, mely végletekig bájos. A színes kiegészítőket ezúttal mindenképp hanyagoljuk.

Dolce&GabbanaEmporio ArmaniOscar de la Renta 

Minták forgatagában

A fekete-fehér nem kötelezően válik ketté, az összeolvadt változatokból is szemezgethetünk, jelen esetben minták ügyében. Nyissa a sort Giambattista Valli, aki egy ecsetvonással alkotott modern kabátkát tár elénk a hűvösebb napokra. Givenchy geometriai formákkal mintázott nadrágja már magában hordozza a fekete és fehér kombinációit, ehhez pedig még egy minimalista, fehér blúzt is párosít, mely tökéletesen kimeríti a lehetőségek tárházát, ám ezen összeállítást kizárólag modell alkatú hölgyeknek ajánljuk a minták miatt. Kerek formák mind a mintákban, mind a szabásban, ez a Junya Watanabe által bemutatott darab, mely tunikának is megfelelő lehet, magas sarkú cipővel és visszafogott karkötőkkel.

Giambattista ValliGivenchyJunya Watanabe 

Csak egy picit

Az eddigiekben bemutatott darabok esetében bőségesen láthattunk mind a két színből, ám előfordulhat, hogy valamelyik színből csak minimális adagot kapunk, ám ez még mindig megfelel a fekete-fehér kombinációnak. A kevesebb néha több elve érvényesül, ugyanis ha csak egy csipetnyit veszünk az ellenpólusból, az már elég is lehet, hogy megtörjük az egyhangúságot, elegánsabbá vagy épp lezserebbé tegyük összeállításunkat. Chloé például egy egyszerű, fekete szandállal töri meg a csupa fehérséget, mely még lazábbá teszi az együttest. Emporio Armani esetében épp az ellenkezőjét láthatjuk: a ruha alján lévő fehér, aszimmetrikus csík teszi még nőiesebbé és izgalmasabbá az összeállítást. Ez esetben javasolt a fekete és fehér kiegészítők vegyes viselése, nyugodtan eshetünk túlzásokba is. Végezetül pedig a báj tökéletes kifejeződése Giambattista Vallinál: egyetlen aprócska fekete masni, mely a fodrokat hivatott összefogni, ezzel olyan hatást keltve, mintha ezzel tartanák össze a ruhát magát.

ChloéEmporio ArmaniGiambattista Valli

Ha sem masni, sem fekete cipellő nincs kezünk ügyében, egész egyszerűen fogjunk egy fekete táskát a fehér ruhához vagy fordítva, ezzel máris megtörtük a szín uralkodását és kissé izgalmasabbá varázsoltuk összeállításunkat!

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Éteri színek, légies könnyeds...

Lágy árnyalatokat, könnyed, szellős anyagokat és légies vonalakat tartalmaz a trend.»»

Hajtrend 2010 tavasz-nyár III...

Íme néhány hajvariáció, amivel a legunalmasabb frizurát is izgalmassá teheted.»»

Púderszínek

A rózsaszín a 2010-es tavaszi-nyári szezonban lágy pasztell színekben is megjelent.»»

Antik kultúrák nyomában

Görög és római viseletek a 2010-es tavaszi-nyári trendben.»»

Hullámok között

A víz témáját dolgozták fel a tervezők 2010 tavaszára és a nyárra.»»

A világutazó nő

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár I.»»