Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. március 22.

Afrikai szafarikon

A nyári trendek visszatérő irányzata a szafari, mely a military stílusjegyeit is magán hordozza. Ez a stílus is örök divat, minden nyáron találkozhatunk vele valamilyen formában. Idén sem lesz másként, a 2010-es tavaszi-nyári trend részeként ismét magunkra ölthetjük a ruhadarabokat, melyek hihetetlen afrikai kalandokat vagy azok illúzióját hozzák el a számunkra. Feltérképeztünk mi is pár divatcéget, hogyan is tették újból frissé a tavaly ősz óta porosodó irányzatot.

 

Aquascutum

A márka kicsit a nosztalgia jegyében álmodta meg a szafari stílust. A maxi hosszak és vonalak az egyiptomi fáraók nyomában járó és titkaikat megfejtő tudós asszonyok és veszélyes kalandoktól nem félő kutatókat idézi meg, akik kíváncsian várják a rájuk váró élményeket. Homokszínek, khaki és olajzöld árnyalatok, valamint sárga minták teszik még teljesebbé az összhatást, a kalapról nem is szólva. A nagy rávarrt zsebek, a gombolások, és a derékra helyezett öv a military gyökerekre utalnak.

AquascutumAquascutumAquascutum

Blumarine

Egy fiatalos, lendületes vonalvezetéssel oldotta meg a feladatot a Blumarine divatház. A világos kiskosztümnél a cipzárak és a miniszoknyára helyezett rávarrt zsebek teszik sportossá a megjelenést. A bőrkabát a lezser térdnadrág által válik igazán szafari jellegűvé, ám a bronzos táska és a szandál nem engedik feledtetni, hogy egy belevaló nővel van dolgunk. A terepmintás kiskabát élénk batikolt hatású felsővel pedig szinte izzik, a sort és a szandál szexivé varázsolja a viselőjét.

BlumarineBlumarineBlumarine

Diane von Fürstenberg

Nagyon egzotikus lett a tervezőnő szafari ruhatára, kapott egy kis hawaii-i ízt is a frizurák és a színes karkötők körítésével. A khaki blézer övvel és alatta az állatmintás öltözék extravagáns, ugyanakkor nőies. A barna állatmintás blézer a bézs szatén felsővel különleges, ehhez a bő szárú, ám alul szűk nadrág afro hatású. Fürstenberg képen látható harmadik ruhája pedig a lemenő nap narancsos-aranyos izzását mutatja, az egyszerű szabás az anyagra és a díszítésre vonja még jobban a figyelmet. Az állatminták és a színek nagyon látványosak és egyediek.

Diane von Fürstenberg

Diane von FürstenbergDiane von Fürstenberg

Loewe

A klasszikus és sportos vonalak keverednek Loewe szafaris ruháinál. Mint, aki most szállt le a repülőről a forró nyárba, úgy vetkőztek le a kabátból lenge ruhácskába a divatház modelljei. A stílusosan ellenzős sapka véd a tűző Naptól, a derékra helyezett kötél a rusztikusságot sugallja. Homokszín, khaki és barna színeket kaptak a kreációk. A kabát és a sort együttese a hűvösebb reggelekre való. A szűk hosszú nadrág és a felső a nagy táskával kiegészülve sportos, a miniszoknya toppal, a lánccal és táskával viszont nőies és sikkes.

LoeweLoeweLoewe

Oscar de la Renta

Az olasz elegancia mindenek felett győzedelmeskedik, ez alól még a szafari stílus sem menekülhetett el. A nő itt nagybetűs NŐ, minden helyzetben. Halvány zöldes és dohány árnyalatok képezik a viseletek színeit, az elegáns kalapok és laza narancs kendő teszi teljessé a nő egészét. A sálgalléros hosszú kabát masnira kötött övvel elegáns, a blézer a bő szabású nadrággal rusztikus. A világos blézer sorttal szintén sportosabb, ám a bő ujjakkal kicsit keleties. A táskák, övek és szandálok barna és narancs színe szintén az afrikai színeket idézik.

Oscar de le RentaOscar de la Renta

Oscae de la Renta

A márkákat sorra nézve nagyon változatos idén a szafari stílus, a fiatalok egyaránt találhatnak számukra megfelelő darabokat és a klasszikusabb vonalakat kedvelők is nyúlhatnak bátran a témához. A színek és formák látványosak, a térdnadrág és blézer nyerő páros, különösen ha rávarrt zsebekkel rendelkezik military módra. Ha nem is megyünk Afrikába, a forró nyáron a lenge len és pamut anyagok, a laza szabású ingek és együttesek akár terep- vagy állatmintákkal egyediséget adnak viselőjének. A kiegészítők ehhez afro jelleggel fából készülhetnek, a táska és a szandál pedig bőrből.

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


Shoegal 2010-03-22
a Blumarine kollekciója abszolút fergetegesre sikerült, már a legelején beleszerettem, de a többi is jó! már csak szafarira kéne menni:-))

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Éteri színek, légies könnyeds...

Lágy árnyalatokat, könnyed, szellős anyagokat és légies vonalakat tartalmaz a trend.»»

Hajtrend 2010 tavasz-nyár III...

Íme néhány hajvariáció, amivel a legunalmasabb frizurát is izgalmassá teheted.»»

Púderszínek

A rózsaszín a 2010-es tavaszi-nyári szezonban lágy pasztell színekben is megjelent.»»

Antik kultúrák nyomában

Görög és római viseletek a 2010-es tavaszi-nyári trendben.»»

Hullámok között

A víz témáját dolgozták fel a tervezők 2010 tavaszára és a nyárra.»»

A világutazó nő

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár I.»»