Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. április 8.

Fürdőruha trend - 2010 nyár

Az első napsugarak megjelenésével mindenki újra előveszi a lengébb ruhadarabjait a szekrény legmélyéről, kis idő és rengeteg napsütés elteltével pedig már a nyári ruhákon gondolkozunk. Elengedhetetlen ilyen esetekben a fürdőruhánkra gondolni, mely jó szolgálatot tesz a nyaralással és strandolással töltött idő alatt. Lássuk, mit hordjunk idén nyáron!

Színvilág

Olybá tűnik, a nagyon színes fürdőruhák kora kis időre leáldozott. A legtöbb tervezőnél fekete darabokat láthatunk, hiába beszélünk a nyárról, mikor mindenki igyekszik színes és vidám ruhákba öltözni. Ezzel a visszafogott színhasználattal azonban vigyázzunk, ugyanis a fekete szín általában karcsúsít, a fürdőruhák esetében viszont csakis annak ajánlott, aki tökéletes alakkal rendelkezik. Egy jó tulajdonsága azonban mindenképp van ennek a színnek, mégpedig, hogy a még nem lebarnult bőrön is jól mutat.

Aki mégis egy kis színpompára vágyik, nyugodtan viseljen piros, zöld vagy tarka darabot, esetleg kék színűt, mely vagy mélykék, vagy világos, szinte neon árnyalatú legyen.

Jaeger LondonBadgley MischkaHervé Léger by May Azria 

(In)formális formák

A trikinik kicsit háttérbe szorulnak ezúttal, helyüket átveszik a dresszek, melyek nagymamáink korát idéző, francia bugyi jelleggel vannak ellátva, ritkán nyakba kötősek, annál inkább pántosak vagy pánt nélküliek.

Diane von FurstenbergSonia Rykiel 

Ezen daraboknál a dekoltázs is sokszor hangsúlyt kap mély kivágások képében, mely kivágásokat akár oldalt is alkalmazhatják. A ferde, aszimmetrikus váll közkedvelt a szezonban, több tervezőnél is láthatjuk, ám ezeket inkább az esti tengerparti sétához ajánljuk, mivel a teljes lebarnulást nem segítik elő, inkább hátráltatják.

GucciDiane von FurstenbergIssa

 

Bikinik

A kétrészes együttesek esetében a megszokott háromszög megoldás, push up vagy sima felsőrésszel és akár vastag pántú bugyival látható, de ugyanúgy közkedvelt a pánt nélküli felsőrész is.

Badgley MischkaMillyEmporio Armani

 

Extremitások, kiegészítők és egyedi megoldások

Nem feltétlenül csak a pratikumra kell gondolnunk, ha fürdőruhát választunk. Az alábbi darabok mindegyikénél találunk valami (kevés) pluszt, mely tökéletes individuummá varázsolja azt. Például az, ha a dresszünkbe némi átláthatóságot csempésznek, ahogy Danielle Scuttnál vagy a Threeasfournál láthatjuk.

Danielle ScuttThreeasfour

 

A pántos megoldások egy új vonala, amikor a pánt nem a vállunkra kerül, hanem a testünk köré, ahogy Emilio Puccinál vagy Michael Korsnál láthatjuk. Ezeket a kétségkívül vonzó ötleteket ismét nem napozáshoz ajánljuk, inkább az esti alkalmakra. A dresszek pedig főképp olyan hölgyeknek állnak jól, akiken nincs felesleg, hiszen a szemet a has és derék tájékára tereli a ruhadarab.

Emilio PucciMichael Kors

 

A masnik is megoldásként szolgálhatnak, akár kiegészítők formájában a ruhán, akár maga a ruha szabásában, dekoltázs résznél is alkalmazva. A DKNY a derékra kötve használja, míg Jamine Di Milo a bugyin és felsőn egyaránt. Amennyiben egyik megoldás sem nyeri el tetszésünket, bátran tegyünk egy masnit a hajunkba, vagy viseljünk masnis karkötőt.

DKNYJamine Di Milo

 

A gyöngyöket és flittereket is újra divatba hozzák a tervezők a fürdőruhák viszonylatában. Az Icebergnél a mellrészre és az alá terveztek néhány nagyobb darabokból állós sort, míg Mark Fast a vállpántot helyettesítette gyöngyökkel és a mellrészt is kiemelni igyekezett néhánnyal. Matthew Williamson esetében szinte egy egész tükörről beszélünk, hiszen a háromszög alakban elhelyezkedő, tükörre emlékeztető rátétekben akár még magunkat is láthatjuk, miközben igazán nagy hangsúlyt adnak a deréknak és csípőnek.

IcebergMark FastMatthew Williamson

 

Kiegészítőként még viselhetünk nyakláncot, fülbevalót, karkötőket is, melyek minden esetben legyenek színesek. Illeszkedhetnek a fürdőruha színéhez, de az sem gond, ha elütnek tőle; kedveljük a neon és púder színeket, akár a fehéret is, viszont a feketét ezúttal tegyük el télire.

Kellemes strandolást kívánunk mindenkinek!

Székely Krisztina

Fotók: style.com


Shoegal 2010-04-09
némelyik nem is strandolásra, hanem csak az ernyő alatti koktélozásra való:-))
lili 2010-04-08
Köszönöm. Meg lesz.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Bő ujjak

Az ujj aprócska, ám fontos részlet.»»

Afrikai szafarikon

A 2010-es tavaszi-nyári trend részeként ismét magunkra ölthetjük a szafari jellegű ruhákat.»»

A rózsák színe

Újra rózsaszínben pompázhatunk.»»

Sportra fel!

A sportos stílus kellemesen ötvözhető a nőiessel.»»

Neo-burzsoá

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár IV.»»

Dualizmus

Fekete-fehér nyáron is!»»