Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. április 9.

Neo Vintage - Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár V.

Az 1950-es években a divat kiszabadult a funkcionális öltözködés láncaiból és soha nem látott mennyiségű forma, szín és minta terítette be a piacot. A világon nők ezrei csodálták és próbálták utánozni a híres szexbomba Marylin Monroe vagy a szépséges, klasszikus eleganciát képviselő Audrey Hepburn színésznőt. Gyönyörű darabokból álló ruhatáruk a divatvilág iránytűjeként szolgált és szolgál ma is, hiszen a tervezők gyakran nyúlnak vissza a múlt évtizedek trendjeihez. Idén nyáron az egyik irányzatban is hódítanak az 50-es/60-as évek formái és színei.

Ruhák minden mennyiségben

Azok, akik kedvelik a nőiességet sugárzó, a testből már-már valódi homokórát varázsoló ruhákat, hangsúlyos derékvonal kialakításával maxi és mini hosszakkal, különböző vállmegoldásokkal, az idei nyári irányzatában számos kedvére való darabbal találkozhatnak. Az 50-es években jelentek meg a váll nélküli darabok, mely fazont a tervezők ma is szívesen alkalmazzák.

A Bottega Veneta egyszerű csónaknyakú, fehér darabja egy fekete övvel megspékelve és egy saruval kiváló nappali viselet, ám egy magas sarkú szandállal felvéve egy forró estén igazán elegáns hatást kelthetünk vele. Christian Dior Marilyn Monroe felejthetetlen fehér ruháját álmodta újra, kisebb átalakításokkal rózsaszínben. A lágy esésű anyagból készült, finom eleganciát képviselő darab egy patinás összejövetelen tulajdonosát az est fénypontjává varázsolja. A Giles szatén, harangszoknyás ingruhája kényelmes lehet a mindennapokban, akár a munkában, akár egy bevásárló körút alkalmával.

Bottega VenetaChristian DiorGiles

A kevesebb néha több

A kevesebb néha több - nem árt, ha megfogadjuk, és nem feltétlenül törekszünk mindig arra, hogy  extravagáns felsőrészt válasszunk. Hiszen sokszor többet mutathatunk meg személyiségünkből és jó ízlésünkből, ha egy egyszerű felsőt vagy kardigánt viselünk, melyet az érdekes szabásvonalak, a különleges textíliák vagy az apró kiegészítők igazán stílusossá tesznek. Hussein Chayalan fekete felsője magas derekú fehér szoknyával tökéletesen elegáns külsőt kölcsönöz az üzleti élet forgatagában. Visszafogott a Loewe csíkos felsője, ám a fodros bőrszoknya igazi vamp megjelenést biztosít viselőjének a hűvösebb nyári napokon. Az évek folyamán már sokszor bebizonyosodott, hogy elfeledhetjük a kardigánokról alkotott ósdi elképzelésünket, mely szerint ápol és eltakar. Tervezők sokasága bizonyította már be számunkra, hogy egy kötött vagy horgolt kelme is lehet kihívó és szexi, mint például Sonia Rykiel sokat sejtető lazac színű felsőrésze egy övvel összefogva.

Hussein ChayalanLoeweSonia Rykiel

Nőies aljak

Az egyszerű felsőrészeket az egyszerű, ám mégis rafinált nőies aljak tudják igazán feldobni. Örök visszatérő sláger a csípő vonalát hangsúlyozó, csodálatos alakot kölcsönző ceruzaszoknyák. A Giles ezüst színű, magas derekú szoknyája nagyon elegáns viselet lehet egy üzleti vacsora alkalmával. Ahogyan forrósodik a nyár, úgy szeretik a hölgyek nadrág száruk hosszát csökkenteni. Az 50-es években elterjedt halásznadrágok a mai napig fontos tartozékai a ruhatárunknak. Magassarkú cipővel elegáns, mint például a Hussein Chayalan gyönyörű fehér, minimál stílusú összeállítása. A Bottega Veneta fehér overállja rafinált szabással a strandon vagy egy városi séta alkalmával is igazán trendi viselet.

GilesHussein ChayalanBottega Veneta

 

Színek, formák, minták

Az idei tavasz és nyár az egyszerűség mellett a színek és a minták szezonja. A tervezők merészen bántak a különböző árnyalatok kombinációival. Ebben élen jár Alexander McQueen, aki a tőle megszokott módon igencsak szabadjára engedte fantáziáját darabjai megtervezésénél. A kígyóbőrre emlékeztető ruha magán hordozza a színskála csaknem minden fokát. Anna Sui „A" vonalú kis ruhája könnyed nyári viselet, a színek és a virágminták garantálják a jókedvet egész nap. A Loewe rózsaszín, mintákkal díszített ruháját az alsó csipkeberakás teszi vadabbá, a rózsaszínű áttetsző napellenzővel kombinálva igazán merész hatást kelthetünk.

Alexander McQueenAnna SuiLoewe

Kiegészítők

A kiegészítőket tekintve idén a jelszó a retro. A Bottega Veneta platform szandálja mind a színeket, mind a formáját tekintve visszarepít minket a huszadik század közepére. Anna Sui kék lapos szandálja, masnival az elején kiváló nőies viselet egy könnyed nyári napon, amikor a magassarkúnkat szívesen mellőznénk, mellé pedig a édesanyáink idejét idéző szürke táska garantáltan elénk varázsolja az 50-es, 60-as évek hangulatát.

Bottega VenetaAnna SuiAnna Sui

Nyugodtan nyissuk ki édesanyánk vagy nagymamánk szekrényét és szemezgessünk fiatalságuk gyöngyszemeiből, keressük meg az 50-es, 60-as évek legszebb darabjait.

Sinkovics Szilvia

Fotók: style.com


Shoegal 2010-04-09
hát ez is olyan, mint általában lenni szokott, némelyik naaagyon jó, némelyik meg egyáltalán...
Gellért Kata 2010-04-09
furcsák a ruhák, de a cikk tetszett
Liza 2010-04-09
Az Anna Sui cipő és a nagy fehér kalap nagyon ott van, de a ruhák nekem igen összevisszák.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Éteri színek, légies könnyeds...

Lágy árnyalatokat, könnyed, szellős anyagokat és légies vonalakat tartalmaz a trend.»»

Hajtrend 2010 tavasz-nyár III...

Íme néhány hajvariáció, amivel a legunalmasabb frizurát is izgalmassá teheted.»»

Púderszínek

A rózsaszín a 2010-es tavaszi-nyári szezonban lágy pasztell színekben is megjelent.»»

Antik kultúrák nyomában

Görög és római viseletek a 2010-es tavaszi-nyári trendben.»»

Hullámok között

A víz témáját dolgozták fel a tervezők 2010 tavaszára és a nyárra.»»

A világutazó nő

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár I.»»